HTML

bombabiztos kétpártrendszer: jobboldal / baloldal - évtizedeken átívelő passzolgatások

2012.06.28. 09:42 equally

A rendszerváltás, mint már megbeszéltük, sikeres volt, maximálisan sikeres. A moszkvai SZKP, a Szovjetunió központja átalakította a rendszert, felülről lefelé, és kihátráltak a szocializmusból, amely folyamatosan államadósságot halmozott fel, és tarthatatlan volt. Létrehoztak egy új felső tízezret, egy új nagytőkési réteget, és egy új jobboldalt is - maguknak. Odaengedték az új éheseket, a régi technika, a régi recept szerint - és minden mehetett tovább ...

dualism.jpg

Igen, amikor a hatalom megtartása rizikóssá válik, be kell engedni új tömegeket a hatalomba - akik majd egy kiszélesített holdudvar révén sáncot alkotnak az elnyomott tömegek és a hatalomban részesülők között. Így működőképes a társadalom, a rendszer, így lehet fenntartani az antidemokratikus elnyomást. Ezt csinálta a Szovjetunió SZKP-ja, és az alattuk működő MSZMP is. Teljes sikerrel.

Erre jó a dualizmus. A rendszer így továbbra is bombabiztos. Amikor az egyik oldal már túl sokat lopott, garázdálkodott, harácsolt, túl sokszor alázta meg az embereket, akkor ... automatikusan ott terem a másik oldal. Vagyis: ott van, csak meg kell nyomni a cerkát, csak le kell adni rájuk az X-et, és a mostani, aktuális elnyomók máris mehetnek a süllyesztőbe ... a szemetek!!

Elsüllyednek - 4 évre, és amint a következő körben kormányzó másik oldal bebukik, amint kivívta a nép hallatlan haragját és ellenszenvét - máris jöhet a bosszú, jöhet az aktuális másik oldal. Akik ott vannak, automatikusan. Csak le kell adni rájuk az X-et. Ők majd jól ellátják a baját az aktuális elnyomóknak, akik az aktuális 4 év során tönkretették az országot.

A két nagy párt, a két darab uralkodó, elnyomó hatalmi csoportosulás rendszere az USA-ból jön, illetve náluk is ez lett a megoldás, ide sikerült leülepíteniük a híres "demokráciát" - ami sosem is létezett. Az egyik pártnak így csak a másik párttal kell harcolnia, "megküzdenie", a nézők meg nézik az egészet, mint egy meccset, mint egy pankrációt, teljes extázisban, önmagukon kívül - mint amikor valaki egy műtőasztalon fekve, a szikék és ollók alatt felülről látja magát, s úgy érzi, ura a helyzetnek ... Mert ide menekül az ember: az önkívületbe, extázisba. Más lépése nincs. Nézi, amint a pártok erősítenek, szépítenek odacsapnak a másik oldalnak, vagy éppen súlyos vesszőfutáson mennek keresztül ... - ahelyett, hogy pártot alapítana, és az emberek akaratát, érdekét, érdekérvényesítését becsatornáznák egy új párt mögé ... ami mindent vinne ...

A politológusok és a média egymással karöltve (egyik a másikban benne) sulykolják, hogy egy pártot alapítani borzasztó sok pénz és sok idő. Pedig nem kell hozzá sem pénz, sem sok idő. Egy pártot 2 hét alatt fel lehet futtatni - fel lehetne, ha szabadon terjedne az információ. de nem így van, az információ-áramlás felett a hatalom, illetve a média totális kontrollt gyakorol / élvez.

Ott van az LMP. Hogy kerültek be a parlamentbe? Bedobták őket az emberek? Inkább az RTL klub tette ezt. Minden egyes lépésükről hírt adtak anno, 2009-2010 májusáig. Így könnyű - másképpen viszont nehéz, sőt, lehetetlen. Ott van az élőlánc, akik több ezer embert mozgósítottak akcióikkal, mégsem sikerült bekerülniük a tévébe. Ott vannak a Humanisták, illetve voltak, akiknek valami miatt el kellett porladniuk, hogy az LMP azzá válhasson, amivé. A kérdés csak az, hogy miért is ne szerepelhetett volna "a TV-ben", a világot jelentő képernyőn mind a Humanistákról (HP), mind az LMP-ről szóló tudósítások, rendszeresen? Mert csak az egyik maradhat talpon? És mi a helyzet a jobbikkal, akik viszont sosem kerültek be ugyanebbe a tévébe? Ja, megérdemlik, mert ők szemét nácik. Mondhatjuk ezt is, aha. De láthatjuk úgy is, hogy egy új párt, amely kívül áll az MSZP-FIDESZ rendszeren, és nekik ezért nincs helyük - a Fidesztől egyébként csak egyetlen fokkal fasisztábbak, és vegyük hozzá, hogy az MSZP-szavazók tömegei is rasszisták és homofóbok. És, tegyük hozzá, hogy az LMP-ről azt lehetett gondolni, hogy ők lesznek az új SZDSZ, ők töltik be majd az űrt (2008-tól), amit az SZDSZ hagyott maga után (2008-tól). Az LMP részéről zseniális csúsztatás volt, hogy hagyták, hogy a média ezt elhiggye róluk. Később, az őszi választásokkor már akármit csinált az LMP, nem kerültek be a híradókba. Azóta pedig ezerrel megy az ostrom a médiában, hogy mikor paktál le végre az LMP az MSZP-vel? Az LMP megjelenései pedig az MSZP-alá tartozó média-flotta képernyőin, hasábjain valósulnak meg, NOL, ATV, index+origo, HVG, RTL, ahol mindig olyan összefüggésben prezentálják őket, hogy ők majd az MSZP-vel össze fognak fogni, egyedül  az mszp-s média szerint "hülye" Schiffer és szimpatizánsa ágálnak az elkerülhetetlen ellen.

Ez a média-megjelenés azonban minden re jó, csak arra nem, hogy az LMP végre kiüsse az MSZP-t a nyeregből. Simán megtörténhetne- vagy egy bukott, korrupt, anti-demokratikus párt, és van egy új, új-rendszerű, zöld, demokratikus, új-fajta szinten is demokratikus párt, akikre szavazni milliószor jobb ötlet - de nem akar összejönni, mert a média elmondja: az LMP nem akkora erő, hogy leválthatná az MSZP-t, így viszont kidobott szavazat (ez egy totálisan antidemokratikus aspektus, hiszen az embernek azért kell egy pártra szavaznia, mert egyetért velük, mert az adott párt képviseli őket, és nem azért, hogy a fideszt legyőzzék, és kormányra kerüljenek - mellesleg, ha a parlamentben nem éri meg ott lenni ellenzékként, akkor az a parlament tényleg csak a lopásról és korrupcióról szól).

Az LMP-nek tehát esélyes sincs (addig, amíg a nép tévét néz és NOL-t meg index/origo-t olvas csupán). de ez nemcsak az LMP-re áll, hanem minden olyan pártra, akik fel akarnak bukkanni, és meg akarják szólítani ez embereket. A média és a média mögött felsorakozott hatalom az, akik eldöntik, hogy mi fog történni, ki fog kormányozni és ki nem. Mi pedig, balga emberek, a médián függünk, tömegekként, ahelyett, hogy társaságokba, társadalomba szerveződnénk. Választásokkor pedig megnézzük, mi a menü, hogyan tudnánk odacsapni a jelenlegi kormánynak, és a legnagyobb ellenzéki erőre szavazunk - mindig, mert az az egyetlen lehetőség. Állatok vagyunk - birkák, akiket a média úgy mozgat, ahogyan akar. Ez van .)

A hatalom pedig ... akik a médiát mozgatják ... eldöntik, hogy kik azok, akik játszanak a pályán, kik azok, akik egymást fedezik, egymás számra kínálnak védőhálót bukáskor, és egymásnak passzolgatnak egymásnak passzolják le 4-évente a kormányzást, a népet, az országot. Marad az MSZP és a FIDESZ, és csak akkor változik meg akár a jobb-, akár a baloldal uralkodó pártja, ha az hajlandó átvenni elődje szerepét, s viszonyát a hatalomhoz, mármint a pártok feletti hatalomhoz.

Az LMP nem alkalmas erre, mert belőlük nem lesz egy új mszp vagy új szdsz.

Marad az MSZP és a FIDESZ, csak az MSZP és CSAK a FIDESZ ...

mindaddig, amíg ... benne vagyunk a média-mókuskerékben, amíg MSZP-ben és FIDESZ-ben gondolkodunk, amíg a menüből választunk, amíg a hatalom tenyeréből eszünk ...
Aki a fideszt akarja megbuktatni, annak a kétpártrendszert kell megbuktatnia ..

addig is:

mindenki óriási hibát követ el,

  • aki baloldali / jobboldali érzelműnek vallja magát (ésszel kell választani, elvek és tények alapján)

  • aki a pártok támogatottságát elemzi, és százalékokat - a társadalom helyzete helyett ....

  • aki RTL/TV2 híradót néz

  • aki a NOL-t úgy olvassa, hogy fogalma sincs, hány százalék tulajdonrésze benne az MSZP-nek

  • aki az ATV-t úgy nézi, mint baloldali médiumot, és nem mint az MSZP hírtv-jét ...

  • aki a jobbikot náci pártként tekinti, és nem egy pártként, ahol rengeteg a náci ...

  • aki most a Fideszt akarja leváltani, és nem egy demokratikus kormányt akar (MSZP kizárva - azért, amit tettek 2006 és 2010 között, tehát nem előítélet .))

  • aki a parlamentet két oldal parlamentjeként látja (a kétpárt-rendszer nem többpárt-rendszer!!)

  • aki elfogad bármilyen politikust, aki már lejárt, csak azért, mert felszólal a fidesszel szemben (lásd Fodor Gábor - aki már lejárt .))

  • aki csak olyan "civil" tüntetésekre megy el, amiket 10 ezreket tömörítő szervezetek szerveznek ..

  • aki nem szervez maga is tüntetést - legalább havonta 1x ...

  • aki mindig a legtámogatottabb baloldali pártra akar szavazni, mindig a leendő győztesre, elvéve a teret ezáltal bármely új, és esetleg valóban baloldali pártok elől - egy életre ...

  • aki képes orrát befogva szavazni - az mszp-re ... csak azért, hogy a fidesz-t legyőzzék …
    (s aki képes orrát befogva a fideszre szavazni, csak azért, hogy az mszp-nek odacsapjanak)

  • aki csak baloldali vagy csak jobboldali médiát olvas/néz

  • aki mindennel kapcsolatban elfogadja, hogy van baloldali és van jobboldali nézete ugyanannak, és mindkettő jó lehet ...

  • aki nem fogja fel, hogy Gyurcsányt nem a nép nem kergette el, hanem a média tartotta a helyén ... az a média, amely 2 röpke hét alatt vezette be és gyúrta nagyra ugyanezt a politikust még sportminisztersége idején ...

  • aki nem tartja elfogadhatatlannak, hogy az mszp esetleg visszatérjen .. az mszp, akik ámokfutásának köszönhető a mostani 2/3 Orbános ámokfutás ..

  • etc, etc ...

...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

3 komment

süti beállítások módosítása