HTML

Miért vállalhatatlan az MSZP polip?

2012.10.04. 13:26 equally

A NOL (Népszabadság), amelyben az MSZP tulajdonos, nem szűnő harcot vív, immár első szám első személyben az LMP-vel szemben, annak érdekében, hogy adják meg magukat, és lépjenek szövetségre az MSZP-vel (amin választási szövetséget értenek, ami azt jelenti, hogy mostantól tartsanak össze, nincs MSZP kritizálás, az MSZP rossz szagú, de szükséges rossz, stb). Éppen ezért talán nem árt egyszer s mindenkorra összefoglalni, hogy miért ultra-ciki az MSZP, és miért nem megengedhető, hogy (még egyszer) legitimáljuk őket.

 

mszp-igen.jpg

Az MSZP nem azért „ultra-ciki”, mert 2006-ban a rendőrséget a terror eszközévé tették, és mert a Gyurcsány nevű anti-demokrata vezetésével egy olyan ámokfutást végeztek, ami a korrupció elszabadítása mellett a szélsőjobbot is elszabadította, vagy mert megpróbálták elprivatizálni a TB-kasszát. Nem csak ezért ultra-ciki.

Az MSZP probléma nagyon kemény és sokszorosan áttételes szövevény, de a legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy az MSZP a szabad választás legfőbb ellensége. Gondolj bele, az mszmp megszűnik, létrejön az mszp, és onnantól, ha valaki nem jobboldalt akar, akkor kénytelen az mszp-re szavazni. Miért van ez, hogy jöhet ez létre, ez a kéretlen monopol-helyzet? Hogy fordulhat elő, hogy nem jönnek létre új pártok?

A helyzet úgy néz ki, hogy az MSZP „stoppolja a baloldalt”, totálisan az ellenőrzése alatt tartja ... szó szerint, mint egy maffia, egy polip, amely az egész társadalmat behálózza – volt rá idejük és pénzük bőven, hogy megtegyék. Fel-alá járőröznek az MSZP-s egységek a társadalomban, a médiában, és mindenre ráugranak, ami baloldali kezdemény, és nem csókol kezet az MSZP nevű szervezetnek, a polipnak.

mszp-tetszik.jpg

Értitek ezt a problémát?

Az MSZP egy olyan szervezet, ami abból él, hogy megvédi a társadalmat. Megvédi a FIDESZ-től, vagy az aktuális másik oldali szervezetektől, és persze a szélsőjobbtól is (amit az MSZP szerint a FIDESZ hozott létre és nem Gyurcsány szisztematikus ámokfutása – mellesleg szerintük nyilván a FIDESZ 2/3-áért is a FIDESZ hibáztatható, mert "neonáci populista szövegeikkel megtévesztették a társadalmat", tehát nem társadalmi igazságossággal plusz megszorítások helyett gazdaság beindításával kampányoltak :))

Az MSZP megvédi a társadalmat, pontosan azt csinálják, amit egy maffia. A Maffia is megvédi az embereket, elsősorban önmagától (nem támadja meg őket többet), plusz, amint fizetik a járandóságot, onnantól kezdve más maffiáktól is megvédik a szerencsétlen embert, céget, üzletet.

Így véd meg az MSZP minket, szegény liberális, baloldali bárányokat, akiket a kerítésen kívül fakasüvöltő szemét jobboldalaik fenyegetnek és tartanak rettegésben 24/7.

Hogy mi a programjuk? Hogy mi szokott lenni a programjuk? Hát az, hogy megújulás, felvirágzás, stb, stb. A valóságban viszont korrupció és megszorítások, pont, mint az mszmp-s időkben, az államadósság nő, ők meg ott fent baromi jól eléldegélnek az államkölcsönökből lefölözött pénzekből.

Hogy hogy néz ki a társadalom és az élet, meg a politika, amikor MSZP kormány van? Nos, úgy, hogy nem ér politizálni, nem ér kritizálni a kormányt. Ha bármi van, mindenkinek illő a Népszabadságban megjelent véleményt magáévá tenni, és annak segítségével részt venni a társalgásban, ellenkező esetben az illető szélsőjobbosnak minősül. MSZP kormányzás idején a kormány azt csinál, amit akar, a nép pedig még csak nem is tüntet. Gyurcsányék a rendőr-terrorral nemcsak a tüntetőket terrorizálták, de a "baloldali érzületű" embereket is (azt, hogy mi a baloldal, eléggé kevesen tudják, így lehet, hogy egy ál-baloldali párt 22 éven keresztül képes uralkodni a baloldalon), akik nem tudtak kimenni tüntetni, mert a rendőrséggel megfélemlítették őket, a Népszabadsággal meg betömték a szájukat, világossá téve, hogy a nem-népszabadságos nézetek szélsőjobbos besorolást kapnak. Csak két oldal van, VAGY/VAGY. Vagy az mszp oldalán állsz, vagy a nácikén. Ennyi. Ez van – ezt kínálja az MSZP valahányszor kormányon vannak. Sőt, ezt kínálja, ezt diktálja már most is, amikor hozzálát, hogy beindítsa a szokásos jobboldal-ellenes hisztériát. Pénzük bőven van, szóval megtehetik.


Amikor MSZP kormány van, az ember csak azt kapja, hogy nem a Fidesz van, amúgy gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak. Kérdezni, kritizálni tiltott dolog. Ha valamit kérdezel, a válasz az lesz, hogy azért van így, mert így jó … lásd TB-privatizáció. Hollandiába kivitték repülővel az újságírókat, hogy utána írják meg, hogy a TB-privatizáció az jó. Később Gyurcsány meg bemondta tévében, hogy tilos TB-privatizációnak nevezni. Így, amikor elkezdtél valakivel vitatkozni, az illető tele volt érvekkel, amiket összeolvasott. A vita végén pedig, amikor már nagy nehezen leesett neki, hogy mégiscsak durva dolog elprivatizálni erőszakkal a magyar társadalom társadalombiztosítási kasszáját, csak oda lyukadunk ki, hogy az egészségügy szar helyzetben van, a kormány pedig nem tehet mást, mi pedig nem tehetünk mást, mint elviseljük, amit a kormány csinál – mert máskülönben jönne Orbán, és azt, ugye nem akarjuk.



most találtunk egy fent és lent cikket, amiben ugyanez a videó szerepel :))) nem lehet véletlen .))))

Így azért tényleg könnyű uralkodni …

Amikor pedig egy új baloldali kispárt megjelenik, egyből lerohanják őket, hogy csókoljanak kezet, és feküdjenek le MSZP-apucival. Ezt visítozza az egész MSZP-s média, a Népszabadságtól az index-ig, az RTL klubig. „végetek van, LMP, ha nem adjátok be a derekatokat !!!”. Ezt üvölti torka szakadtából ez a ronda MSZP kísértet, miközben a hajnal derűje kezdi elporlasztani. AZ MSZP volt már Vörös Óriás, és nincs mese, most mára fehér törpe a következő fázis, oda tartanak. Hacsak nem sikerül felzabálniuk egy új pártot.

2010-ben több MSZP-s lehagyta a pártlogót a választási plakátjairól, többen pedig az LMP-t másolva ZÖLD jelöltként reklámozták magukat, és állandóan arról a fenntartható izéről beszéltek :)))

Visszatérve, amikor arról beszélünk, hogy az MSZP miért elfogadhatatlan, akkor tényleg fontos arra gondolnunk, hogy mi a francért lenne úgy, mint Oroszországban, Putyin esetén, hogy egyszerűen ők uralkodnak? Mert ez van, és kész? Miért? Hogy kerültek oda, abba a pozícióba, hogy más baloldali párt nem is létezhet? Mármint anélkül, hogy alájuk besorolna? Anélkül, hogy őket elfogadná legitim demokrata pártként? Kik ezek az emberek? Mi ez a szervezet, ami ekkora őrült hatalommal bír, és ilyen agresszíven támad le minden új és demokratikus, és valódi baloldali kezdeményt?

Kik ezek? Mi ez az iszonyatos hadsereg? Mi ez a mindent átszövő maffia, az MSZP-polip, amely elveszi az emberektől, a társadalmunktól a szabad választás lehetőségét, és azt mondja, „csak rám szavazhattok, mert nincs más és nem is lehet” ?

Kik ezek, akik felőrlik a demokráciát, mert rákényszerítik egy társdalomra, hogy még a nyilvánvaló hazugságot is (például amit Gyurcsány kiszivárgott beszéde leleplezett) igazságként lássanak, mert újságíró flottájuk megírja, hogy az az igazság? Kik ezek, akik még mindig a kádár rendszer-béli technikákkal uralkodnak a társadalom felett? Honnan veszik a pénzt? Oké ez tudjuk, de honnan veszik a bátorságot?

Azt mondják, az erőszak áldozatai az elkövetés idején viselkedésükkel bátorítják az erőszaktevőt, mert prédaként viselkednek, és ezzel felerősítik a predátor működését az erőszaktevőnek. Hát tényleg ilyen prédaország lennénk? Tényleg az MSZP prédaországa lennénk, ahol bemondják, hogy a következő kormányt az MSZP fogja csinálni, és kész? Ugyanúgy, mint Oroszországban, ahol tavaly bejelentették, Putyin lesz a következő elnök. Ne máááár !!!!

Az MSZP egy szatír, legyen szíves békén hagyni a baloldali pártokat, ne molesztálja őket, vagy különben takarodjon a strandról!!!!!! a Népszabadság meg tanuljon meg viselkedni, a pártállami időknek vége, újságírás van és nem információs megmondó-terror, jól van?

Az MSZP hagyjon békét a baloldali pártoknak, és hagyjon békét a társadalomnak, ne terrorizálja a társadalmat, ne állítsa be úgy, hogy csak rájuk „érdemes” szavazni. Többpártrendszer van, vagy mi a fene! Elég ebből a maffia módszerből!

Egyébként meg … az MSZP azt csinál, ami akar … az ő idejük már lejárt … még egyszer 20 évet nem vesznek el a magyar társadalomtól (Orbánék 4 évét beleszámolva, 24 évet) … mert van már nekünk immunitásunk … időközben ugyanis megtudtuk, megtanultuk, mi a demokrácia, és megtanultuk, hogy mi NEM AZ … így az MSZP csak úgy tudná még egyszer leterrorizálni a társadalmunkat annyira, hogy mindenki orrát befogva elmenjen rájuk szavazni, ha tényleg tankokkal vonulna be … az viszont nincs nekik … mert ha lenne, már rég bevetették volna .))

mszp_blikk_cikk.jpg

utószó


Ezzel együtt, nyilvánvaló, hogy fehér törpeként 6-8 százalékos pártként az MSZP ott lesz még egy darabig a Parlamentben, ami teljesen rendben is van, hiszen ha vannak, akik őket akarják, hát legyen, demokrácia van, illetve legyen demokrácia … a gond nem az az MSZP-vel, hogy bekerül a parlamentbe, hanem hogy úgy akar bekerülni, hogy a többi baloldali pártot előtte magába olvasztja – mert ne legyenek kétségeink, egy szövetség a beolvasztással egyenlő, hiszen ha egy párt többé nem kritizálja az MSZP-t, ha kiáll mellette, jóban, rosszban, akkor mi a különbség az illető párt és az MSZP között?
Egy választások utáni kormánykoalíció egészen más eset … hiszen akkor az LMP meg a 4K! is az csinál, amit akar, nem tartozik semmivel az MSZP-nek, akkor szavaznak meg valamit, ha úgy akarják, és nem vonatkozik rájuk az MSZP-s pártfegyelem … sem az MSZP-s utasítások …

A lényeg tehát az, hogy az MSZP hagyjon fel az LMP terrorizálásával … a kispártok és ezáltal a társadalom terrorizálásával is … és tegyék lehetővé, hogy mindenki szabadon politizálhasson, és szabadon indulhasson a választásokon, és az emberek pedig szabadon választhassanak …




és még valami: ajánljuk a fent és lent e cikkét

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

MSZP+LMP? Egyedül nem megy? – az MSZP fúziót akar, és már a spájzban van

2012.10.02. 18:38 equally

Az LMP nyilvánvalóan az egyetlen izgalmas párt, amelyik bevitte a magyar politikai arénába a „lehet más a politika” jelmondatot, amit még a kivénhedt mszp-sek is megtanultak, a maguk módján, lásd, amikor Szekeres azt mondja, hogy „a lehet a más politika”. Amikor viszont az óránkra nézünk, azt várnánk, hogy Magyarországon már csak ilyen pártok dolgozzanak a parlamentben – de nincs ekkora szerencsénk, az MSZP, a rendszerváltás első számú kedvezményezettje, még mindig ott figyel a parlamentben, ráadásul szeretné bevacsorázni az LMP-t – egy kis Báthory grófnős vérfrissítés gyanánt.

Egy éve tart már a Karácsony Gergővel kiszélesített fúziós, választási szövetséges, „fogjunk össze” hadművelet az LMP és persze Schiffer ellen, aki pár napja jelentette ki, Bajnaira is kategorikus NEM a válaszuk, értsd, nincs együttműködés az MSZP-vel, sem ex-MSZP-s elnökökkel, mintha sima civilek vagy új arcok lennének. Ennek fényében eléggé bizarr lépés az LMP részéről egy a címlapfotó Karácsonyról és Tóbiásról, azzal az aláírással, hogy az együttműködésnek ezer lehetséges formája van. Mi ez, ha nem egy rekompenzáció? Egy balanszírozás? Mi történik most az LMP-ben? De tényleg?

kari-mszp_600.jpg
Karácsony = az MSZP OKÉ ... szép portré .. Karácsony nem is jogász ...


Bár Schiffer kijelentése totál logikus, Jávor Bence egyből odaugrott és adott NOL-nak egy azt felülíró nyilatkozatot, miszerint Schiffernek nem volt joga ehhez. Pedig, ha belegondolna, rájönne, hogy totál ciki, tarthatatlan, védhetetlen egy ex-MSZP-s miniszterelnök vezetésével összefogni „a baloldalon” (különös tekintettel arra, hogy az MSZP ál-baloldal – e percekben is folyik a botrány-vita a parlamentben azért, mert Schiffer le ál-baloldalizta az MSZP-t egy aprócska csúsztatás miatt, értsd, nem hagyta az MSZP-t úgy szerepelni, ahogyan szeretett volna, és most ezerrel ég a ház, mindenki Schiffert utálja, talán még Jávor is, de Karácsony tutira).

Visszatérve a Karácsony-Tóbiás fotóra, az mszp-s manipuláció elérte az LMP legbelső berkeit is.

Az LMP-s facebook oldal, és persze a társoldalak is, mint Nem a regisztrációra, Népszavazás 2012 stb, mind ezt a fotót ontják. Egy LMP normál szimpatizáns azt gondolja, meghekkelték az oldalt, az összes LMP-s oldalt.

surrender Dorothy! add meg magad LMP!


Gőzerővel dübörög a kampány, a hadművelet, amelynek az a célja, hogy lépésről lépésre elfogadtassák az LMP-s tagokkal és a szimpatizánsokkal, hogy az MSZP nem is olyan vállalhatatlan dolog, hát még ha nem egy-, hanem ezerféle együttműködési lehetőség kínálkozik!

Beindult egy szervezet belső immunitásának, belső ellenállásának a szisztematikus felőrlése. Ronda ügy.

dorothy_500.jpg

Az egész baloldali média felsorakozik, miközben a kis LMP úgy próbál ellenállni, mint az Egri Nők. De meddig? Nyilvánvaló, hogy lesz egy pont, amikor a Kálmán Olgák és indexes, Nol-os újságírók jajveszékelése, a neonácik és hungaristák, meg horthysták elleni kirohanásaik meggyőzik az LMP-s szavazókat, hogy „össze kell fogni”, hogy „össze kell fogni az MSZP-vel”, mert „egyedül nem megy”. A mai fotó ráadásul az LMP facebook oldalának címlapján jelent meg … értsd, az MSZP már a spájzban van …

ripacsok2.jpg
vissza a 80-as évekbe? ez valami rossz vicc? egyedül nem megy?

 

Jávor Benedek egyből mellé-nyilatkozott, jelezve, hogy erre Schiffernek nem volt jogköre, lévén, hogy csak a kongresszus dönthet (Schiffer pont erre hivatkozott a választási együttműködésről, onnantól pedig az MSZP-vel való majdani, „hatványozottan hipotetikus” együttműködést a saját nevében fogalmazta meg, erre utalnak a „személy szerint” kifejezései, meg az „tudom elképzelni” kifejezések is). Jávor egyértelműen a Bajnaira mondott NEM-et támadta a kongresszus nevében. Ennyire benyomultak volna az MSZP csápjai? Tény, hogy az amerikai külügy Washingtonban jelezte, hogy az MSZP-t akarja következő kormánynak (lásd Braun Róbert, mszp-s ügy-intéző kiküldetését). Shit happenz? MSZP happenz?

Az MSZP nem tehet mást, nekik ez az egyetlen esélyük: ahogyan azt a választási hadviselési stratégiájukban leírták, és olyan helyzetet kell mesterségesen előidézni, amelyben a választók a fidesz és az mszp közti választásként élik majd meg a választásokat. Nekik ez az egyetlen esélyük, az LMP-nek viszont az, hogy ezzel a 2010 óta tartó offenzívával szemben mégis megőrzik integritásukat és függetlenségüket. Ami az integritást illeti, azt a Schiffer-Karácsony tengely erőltetése ezt eléggé szépen őrli fel … és most már tovább hasadt azzal, hogy Jávor odaállt Karácsony oldalára. Jávor = frakcióvezető … ez LMP-s terminológiával felér a pártelnökkel (ami nekik nincs) … vicces, hogy mindezt Schiffer találta ki anno … ez a lapos, FLAT demokrácia …
hogy ne jöhessenek létre az LMP-ben Gyurcsányok, Bajnaik, Orbánok, stb. … Karácsony és Jávor ezzel szemben utaznak ...

Tényleg olyan óriási különbség van a két elképzelés között?

Aközött, hogy „választási szövetség”, „összefogás az mszp-vel”, és aközött, hogy bejutva a parlamentbe megvizsgálják az együtt-kormányzás lehetőségeit?
A különbség csak látszólag nüansznyi, a valóságban a szitu ég és föld.


Egy választási együttműködés esetén az LMP közös csapatot alakít az MSZP-vel, s ezzel kimondják, társak, partnerek, kölcsönösen elfogadják egymást. Az MSZP-nek több sem kell – ezzel megvan az új legitimációjuk. Az LMP pedig kap egy biztos helyet a parlamentben, Karácsony Gergelyből lehet egy Kóka, és onnantól az LMP lesz a kispárt az MSZP mellett, azzal szövetségben (az LMP lesz az új SZDSZ).

Ezzel szemben egy közös kormányzás lehetőségének a megvizsgálása, majd akkor, ha mindenki a maga erejéből bekerült a parlamentbe, egészen más. Mondjunk egy egyszerűt: kampány idején az LMP simán kritizálhatja az MSZP-t. Sőt, ma is, holnap is, simán kritizálhatják az MSZP-t. Választási szövetség esetén ez holnaptól már nem így lenne. Holnaptól már az jönne, hogy a fidesz rossz – és itt a pont. A cél a kormány leváltása lenne csak, és bármi áron – értsd, annak az árán, hogy ismét az MSZP következik. Az LMP nem kritizálhatná az MSZP-t már holnaptól sem (per pillanat óriási harc van a parlamentben az LMP és az MSZP közt, és persze Schiffer az :)) Az MSZP pedig szépen elkezdhetné a nácizmus elleni dicső harcát, a gárda, a fidesz,a jobbik, stb. ellen.
Ugyanezt hallgatnánk akkor is, amikor valami gond lenne azzal, ahogy kormányoznak. Azt mondanák, tökmindegy, mit csinálunk, a lényeg, hogy ne az Orbán legyen. Az LMP pedig ott ülhetne a parlamentben, és … tenné a dogát – az MSZP szabta kereket között. Egy együttműködés fúzió. Persze, azt mondják, „á, dehogy, egyáltalán nem az”. De mi láttuk és tudjuk, hogy az. Az az MSZP behatol az LMP-be, átjárja azt. Ha az MSZP-nek nem tetszik egy LMP-s politikus, átszól, és zárt ajtók mögött levajazzák, hogy az illető vegyen vissza, és a frakciót, meg a választmányt is ellene hangolják. Ami azt illeti, úgy tűnik, már most van némi behatása az MSZP-nek az LMP berkein belülre.

A történet végkimenetele az lenne, hogy az LMP-nek ciklusról ciklusra egyre keményebben kellene hazudnia az embereknek. Egyre keményebben kellene bevetnie az MSZP-t és saját maguk ténykedését is legitimáló ZÖLD és tiszta politikára törekvő, jogvédő-, öko-párt image-üket, persze csak fedezékként.


Választási együttműködés, „összefogás” nélkül viszont az lesz, hogy az LMP végig az maradhat, ami, és semmiféle kompromisszumra nem kényszeríthető. Ha a parlamentben úgy hozza a vita, simán elmondhatják, hogyan harcoltak anno az MSZP ellen is, amivel persze hiteltelenné teszik az MSZP-t, de hát mi mást érdemelnének?

mszp9.jpg
LMP, nem fog fájni ... a fúzió jóóóóóóó, "az összefogás" jóóóóóóóóóóóó

Ma még/már a 4K! is ott tart, hogy többé nem kell az MSZP-re orrokat befogva szavazni – mondták legutóbb (némi „fogjuk össze” kampányolás után, a Milla kötelékében), lehet új pártokra is szavazni, mondták. Ki tudja, lehet, hogy ha az LMP-t bedarálnák, akkor ismét észbe kapnának, hogy mégiscsak jó „az összefogás”?

Akárhogyan is, ami érdekes, az az, hogy ha az LMP nemet mond, akkor az új pártok is nemet mondanak … Amíg az LMP nemet mond, addig a többi új párt is nemet mond … (és akárhány baloldali párt keletkezhet!) … Az LMP az utolsó védvonal, amely az MSZP-t megállíthatja … (ha az MSZP ismét kiszabadul, ha elszabadul, akkor annak újabb 20 kamuév lesz az eredménye, kamudemokráciában, kamufejlődéssel, és menetrendszerű megszorításokkal, évről évre csökkenő életszínvonallal … és 4-8 évente egy kis fidesz diktatúrával).

Az LMP az utolsó védvonal … illetve, nézhetjük úgy is, hogy az első! Az LMP már megvetette a lábát ott, ahol párt eddig még soha! Az LMP egy avantgárd, egy előre tolt helyőrség! Most, amikor a kétpártrendszer lelepleződött, nekünk van egy harmadik pártunk, amely ráadásul valódi, sőt, valódi baloldali párt is … Ez olyan, mintha az USA-ban a kiüresedett demokrata és konzervatív párt mellett egy valódi pártra is lehetne szavazni !! Az amcsik mit nem adnának ezért!

Mindegy, ha az LMP-t sikerülne is megtörniük / feltörniük, az ellenállás akkor sem maradna abba. Az LMP mostani helyén, a valódi baloldalon másodpercek alatt keletkeznének új és még újabb pártok, amik mind el lennének tökélve, hogy nem vesznek részt ebben a „mesterségesen előidézett választási helyzetben”, miszerint vagy mszp vagy fidesz, vagy mindenki megadja magát, és besorol az mszp alá, vagy marad a fidesz, és azt mondják, fuck fidesz, fuck mszp!

Az LMP ezzel együtt óriási veszteség lenne … a bedarálásukból nyert energiával pedig az MSZP (tekintve a kartell-pártok lelepleződési folyamatának a sebességét, az emberek kijózanodásának a sebességét) még 2014-ig sem jutna el ...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Holtpont: az amerikai elnökválasztás jelentősége

2012.10.01. 12:44 equally

A virológia és a rendszer-védelmi rendszerek tudománya nyilván egyaránt elismerik, hogy a változás (amely ellen a rendszer, a hatalom oly hatalmas konzervatív erőfeszítésekkel harcol, és amit a vírusok oly változatos formában próbálnak beindítani) mindig úgy következik be, hogy valamit nem látunk előre, legalábbis lebecsüljük valaminek a jelentőségét. Úgy tűnik, most már nyugodtan beszélhetünk róla, ez az elnökválasztás lesz a végső … The End of something, the end of the 2party System - … - Systems!! :))

obama-hope1.jpg

Obama kezdetben a remény volt, most azonban a kudarc, ám ez a kudarc egy sokkal nagyobb jó, egy sokkal reményteljesebb remény nyitánya lehet! Obama kudarca ugyanis leleplezi a rendszert. Sőt, már le is leplezte !! Ne feledjük, hogyan indult Obama: egészségügyi reform, plusz a válságkezelés, egy új társadalmi szerződés jegyében: a nép kisegíti az óriáscégeket, bankokat, cserébe viszont elvár egy s mást. Egy demokratikus áttörésről beszélhettünk …

A forradalom egyik csúcspontja az volt, amikor Obama levont a General Motors-nak juttatott mentőcsomagból 250 ezer dollárt (vagy mennyit), amiért a felső vezetőket ennyi pérmiumban részesítették – akkor, amikor a néptől hajtották be a pénzt …

Nos, szép kezdetek, de a rendszer hamar maga alá gyűrte Obamát és a reményt is. Ne feledjük, egy olyan országról beszélünk, ahol Kennedy-t, mindkettőt, meggyilkolták, és megtagadták a merényletek kinyomozását, sőt, az információkat is zárolták, évtizedekre, addig, amíg azok, akiket érintett, még életben vannak, mármint a népről beszélünk, amíg a nép emlékszik rá, hogy egészen pontosan mit is jelentett a Kennedy fiúk elnöksége … REMÉNYT! reményt arra, hogy lehet más a világ, lehet más a politika, lehet más a demokrácia! Ezt a reményt iszonyat brutálisan vették el az amerikaiaktól és a világtól. Ezek után mit várunk Obamától? Mit vártunk?

Látta valaki azt a filmet, hogy A Hatalom Árnyékában? Tökéletesen megvilágítja, mennyire kőkemény a rendszer: ahhoz, hogy valakiből elnök legyen, alkuk sorozatait kell megkötnie, amelyek mind lekorlátozzák a remény mozgásterét. Tulajdonképpen, ha egy szóval kellene jellemezni az amerikai rendszert, azt mondhatnánk, azt kellene és kell mondanunk?: REMÉNYTELEN.

Nem, a rendszer nem rossz, sőt, éppenséggel perfect! Ugyanúgy, ahogy nálunk, a keleti blokkban a rendszerváltás nem maradt félbe, nem siklott ki, hanem tökéletesen ment végbe, úgy, ahogy végrehajtották. A rendszert a hatalom komponálja, és tökéletes. Az összes tökéletlenség benne az, hogy a demokrácia elnevezésű fikcióért cserébe (ami a népet leköti, mint legyeket a légypapír) folyton engedményeket kell tenni, időről időre meg kell etetni a bestiát! A demokráciát!

Most, hetekkel az elnökválasztás előtt világos lett, Obama pályafutása, elnöksége világossá tette, hogy nincs remény. A rendszer olajozottan működik, mint egy gépfegyver, remény pedig nincs. Patthelyzet jött létre, de ez több annál, ez egy holtpont. A rendszer végsőkig kilengett, és nincs tovább, megállt az idő.

Miért szavazna valaki arra, aki bebizonyította, hogy nincs remény? Nincs remény: nem lehet más a világ, nem lehet más a politika, nem lehet más a demokrácia! Bebizonyította, hogy egy elnök csak egy figura, és nagyjából ugyanaz történik, mint máskor, amikor a mámsik figura kormányoz.

Bebizonyította, demonstrálta, hogy a rendszer kíméletlen, kegyetlen, szemben mondjuk a békés tüntetőkkel, de ott van Julian Assange és Bradley Manning is, akikkel szemben a civilizált világ teljes arzenálját felvonultatják – és miért? Mert lelepleztek olyan katonákat, akik szórakozásból mészárolnak le harci helikopterekkel családokat. Életfogytiglan fenyegeti a fiatal srácot, aki azt tette, amit minden „humánus ember” tett volna a helyében. Assange-ot detto. De ott van az a kiváló magas rangú katonatiszt is, aki kritizálta Obamát, és egyből leváltották. Ott van a nemrégiben napvilágra került merénylet (lásd a Rolling Stone csodálatos cikkét), a Cleveland-i 5-ről, akik Occupy-osok voltak, és hidat akartak robbantani – a merényletet pedig FBI informátor dolgozta ki, ő mozgatta az embereket.

Ez volna hát a remény? Nem, ez pontosan nem az: ez a reménytelenség. Végül ezt hozta Obama.

Ez a reménytelenség azonban mégis maximálisan pozitív, mert az emberek a valósággal szembesülnek, és még egy aprósággal … (és pontosan ezen a ponton tör be a változás vírusa a rendszerbe) … azzal, hogy nincs semmi értelme a két-párt rendszernek, a demokraták sem demokraták, a demokrácia nem is demokrácia, a remény reménytelenséget hoz, az elképzelhető legjobb elnök (Kennedy-eken kívül) kudarcot vall … Az embereknek leesik, hogy ez egy rossz vicc, egy nagyon rossz, bombabiztos rendszer, aminek egyetlen célja, hogy a hatalmat mindig egy házaspár kezébe adja, akik beköltöznek a valóságshow házba, a Fehér Házba, hogy eljátsszák a szerepüket, tenni meg csak annyit tesznek az emberekért, amennyit a hatalom odadob, amennyivel a hatalom megeteti a bestiát, a demokráciát.

Idén először akart indulni egy harmadik párt is (az Occupy-os párt), és kiderült, hogy lehetetlen. Pénz nélkül nem megy. Csak az lehet elnök, aki mögött ott a pénz, azaz a hatalom. Egyszóval ennyit a demokráciáról, és ennyit a 2párt rendszerről.

Minek menjek el szavazni, ha már remény sincs? Miért szavazzak Obamára, ha már remény sincs? Reménykedjek a nyilvánvaló reménytelenség ellenére? Reménykedjek Obamában, aki napnál világosabban mutatta be, hogy nincs remény? Ez egy nagyon durva holtpont, a kétpártrendszer holtpontja. Bebizonyosodott, hogy a rendszer nem teszi lehetővé a reformot, nem teszi lehetővé, hogy új alapokra helyezzék a társadalom és a hatalom közti viszonyt, és a pénz kiosztásának, a szociális juttatásoknak a rendszerét. Értsd, nem kívánatos az, hogy mindenki meg tudjon élni, nem kívánatos, hogy mindenki hozzájusson orvosi ellátáshoz, és ne kívánatos az, hogy a felső vezetők leköltözzenek abba a világba, ahol most a nép él.

Az elnökválasztás tanulsága: nincs értelme elnököt választani – ebben a kétpártrendszerben. Ha nem lehetséges egy harmadik, ha nem lehetséges egy olyan elnökre (legalább) szavazni, akit a nép jelöl, akkor nincs értelme szavazni.

Ez a tanulság mellesleg egyetemes, nálunk is óriási hatása lehet. Nálunk is megváltoztathatja a dolgok bebetonozott és a hatalom álltak őrzött-védett menetét, és véget vethetünk a 2párt rendszernek, kisétálhatunk belőle – köszönet az Obama-kudarc tanulságának. Ráébredhetünk, hogy egyszerűen nem ér, hogy amint megbukik egy kormány, az illető párt nemhogy nem tűnik el, hanem csak visszalép második vonalba (közbeszerzések megnyert tendereinek terén is), és amint megbukik a következő kormány, megint ők lesznek a következő következők, és így tovább. Nonszensz! Magyarországon nem kérünk több MSZP-t, sem Bajnaival, sem Braun Róberttel, sem Gyurcsánnyal vagy anélkül. Köszi, nem kérünk ezekből a „demokratákból”, akik a rendőrséget szervezetten és felülről irányítottan alkalmazták terror eszközeként az emberekkel szemben (akikről a média azóta is megpróbálja elhitetni, hogy nácik és nem érdemeltek mást). Nem kérünk ilyen demokráciát, semmilyen feltéttel, sem extra sajttal, sem ananásszal, sem Bajnaival, Sem Gyurcsánnyal, nem akarunk ilyen menüből választani. Követlejük a (minimum) harmadik lehetőséget. Követeljük, hogy mi emberek is szervezhessünk pártokat. Valódi baloldalt akarunk, MSZP nélkül – az MSZP még csak nem is rendszerváltó párt!!!

Egy párt létrehozásához vagy sok pénz kell, vagy sok munka. Krízishelyzetben azonban szinte magától létrejöhet egy új párt, és most az van. A kétpártrendszer megbukott – lebukott, lelepleződött. Ez így nem mehet tovább … Ez a tanulság mint gondolt-vírus most kerül bele a világ szellemi és politikai vérkeringésébe … az amerikai elnökválasztási színjáték révén … és reméljük, mi már 2014-ben is képesek leszünk kamatoztatni ebből ...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása