HTML

re: Orbán sosem a diktatúra ellen harcolt

2012.11.07. 13:16 equally

Orbán azt találta mondani, hogy sohasem a diktatúra ellen harcolt, hanem a diktatúra működtetői ellen. Nem egy kocsmában, nem egy őszödi villában, nem focimeccsen, hotdogozás közben, hanem a parlamentben. Minden okunk megvan, hogy komolyan vegyük ezt az állítását, és összevessük a valósággal.

orban_diktatura.jpg


Ami azt illeti, már 1998-2002 között kiderült, hogy Orbánék nem azok a fiatal politikusok, akik játékosan, tele spiritusszal meg akarják váltani a világot, és az mszmp-mszp éra után új fejezetet akarnak nyitni. Akkor, éppenséggel meglepő módon, az derült ki, hogy Orbánék csak ki akarták ütni a nyeregből az MSZP-t, hogy a helyére üljenek. A szabadsággal, amit a kormányzásra való feljogosítással nyertek, nem kezdtek semmi értelmeset a társadalom szempontjából. Elterjesztették a Fidesz-fanatizmust, bevezették az MDF-vel már megbukott magyarkodós „kultúrát”, és minden pontját átrajzolták a társadalomnak, MSZP-sről fideszesre. Egy újabb felszabadító hadsereg, akik elfoglalta az országot. Nem, nem az MSZP által kiépített és működtetett diktatúra ellen harcoltak, csak az MSZP ellen. Az MSZP ment, a diktatúra maradt.

2010-ben ugyanez ismétlődött meg, nagyban. Nagyon nagyban. Rendszerváltást, korrupció ellenes harcot ígértek az országnak. Ehelyett, az MSZP-SZDSZ kormányt leváltva megcsinálták az ellen-rezsimet. Gyurcsány helyet Orbánt. 2/3-os kormányzásra készültek, a társadalom nagyjából egésze bizalmat adott nekik, hogy majd nem a idesz szavazók, meg a fidesz érdekeit fogják csak érvényesíteni, hanem az egész társadalomét. Ehhez képest első lépésük volt, hogy eltávolították Sólyom Lászlót, aki a magyar történelem során ritka módon egymaga képviselte a társadalom közép tengelyét akkor is, amikor a kormány kilengett az extrém gazdasági liberalizmus idején „a nép mi vagyunk” típusú őrület tartományába. Sólyom László jól jött volna most is, hogy jelezze, a fidesz hol lépte át a határt, hol kezdett saját diktatúra építésbe az mszp-szdsz diktatúrájának felszámolása ürügyén. Jól jött volna a társadalomnak – de nem Orbán Viktoréknak.

Orbánék csinálhattak volna új alkotmányt – konszenzuálisan is, a 2/3 nevében. Csinálhattak volna új adórendszert is – konszenzuálisan, az egész társadalom számára, a 2/3-os felhatalmazásnak megfelelően. Felderíthették volna a korrupciót, a polipokat, meg mindent, az egész társadalom hasznára. Ehelyett még a BKV-t sem sikerült átvilágítaniuk, mármint rendesen, annak fényében, hogy eddig is voltak átvilágítások, és sosem találtak semmit. Demszky Gábor 20 évét úgy zárták le, mintha csak egy egy hónapos kormányzási ciklusnak lett volna vége, és nem a szocializmus óta folyamatosan egyetlen vezetés, egyetlen főpolgármester alatt álló, zárt, nem átlátható rendszerről (a korrupció potenciális melegágyáról) lett volna szó már a botrányok nélkül is.

Orbán nem akart más politikát, Orbán nem akart változást, csak személycserét, elitcserét, rezsim cserét. Ez eddig is világos volt, de most már ki is jelentette, hogy ez van. Jó tudni? Nos, inkább azt mondanánk, jó tudni, hogy ez most már kimondottan hivatalos, és hogy ezt már mindenki tényként ismerheti el, bármelyik beszélgetésnél, és nem kell történelmi elemzést végezni, hogy ezt az állítást (miszerint Orbán és csapata mindig csak a hatalmat akarta, nem változást) bizonyítsuk. Jó tudni, hogy ez mostantól hivatalosan is köztudott …


bajnaigyurcs.jpg

Orbán tehát nem akart más politikát – de vajon Bajnairól el kell-e hinnünk, hogy más politikát akar? Miért kellene, hiszen a területfejlesztési, majd gazdasági miniszterként, utána pedig mint miniszterelnök eléggé szépen bemutatta, hogy milyen politikát képvisel, ehhez nem kell különösebb kommentár. Ráadásul Bajnai már előre is bejelenti, hogy a cél az, hogy Orbánt elűzzük – együtt, az ő vezetésével. Bajnai sem akar más politikát, csak a diktatúra működtetőjét akarja elűzni. Persze a beszédébe belevett néhány szép gondolatot a más politikáról, de hangsúlyozzuk, ezek csak mondatok, ugyanolyan mondatok, mint amiket Orbán is előadott akkor, amikor Bajnai volt a miniszterelnök. Reformok kellenek, újjászervezett gazdaság, társadalmi megbékélés, igazságosság, munkahelyteremtés, stb, stb, blah-blah-blah … Más politikát eddig bizonyítottan még csak a Lehet Más a Politika párt akar … Bárcsak tényleg igazuk lenne, és tényleg mások is akarnák a más politikát, mert ebből a bal/jobb vetésforgóból ha 22 év alatt nem sült ki semmi demokratikus, semmi gazdasági fejlődés, semmi nyugatosodás, akkor már nem is nagyon fog … és 22 évenként talán érdemes lenne kipróbálni más pártokat is, ahelyett, hogy „csak a fidesz”, meg „csak az mszp”.

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

A Bajnai-Blöff: nincs választás, egy-út-2014

2012.11.06. 00:59 equally

Az ember mindenféléket hall mindenféle spirálokról, ilyenkor mindig el is képzelünk egy rendszert, ami ciklikusan, mondjuk évről évre, vagy 4 évről 4 évre egyre rosszabb állapotba kerül, egyre rosszabb választási lehetőségeket kínál. Amikor azonban a választások jönnek szóba, hirtelen minden emléket kitörlünk az agyunkból, és megpróbálunk csak az adott pillanatra fókuszálni. Mint most is: el kell kergetni Orbánt. Aki nem fog össze, az Orbán-bérenc, hazaáruló, stb. Velünk vagy ellenünk, aki magyar, velünk tart …

TeamAmerica_team.jpg

Az emberek fel vannak hevülve, mindenki teljes extázisban győzködi a többi embert arról, hogy össze kell fogni, össze kell fogni. Csak ez az egy út van. Csak együtt lehet - mármint együtt, az ország egyik fele, szemben a másikkal. A „csak a Fidesz” ellen most „csak az MSZP”, mármint az MSZP termékcsalád, benne a DK-val (azon belül Gyurcsánnyal), Kunczével, Bajnaival, (akinek nincs köze az MSZP-hez), Millával. Az MSZP kampánystratégiájában is ott van, hogy olyan helyzetet kell előidézni, hogy a választók két párt közül legyenek kénytelenek választani. Szóval, vagy „csak a fidesz”, vagy „csak az mszp-s termékcsalád” (akiknek a mostani Fidesz 2/3-ot is köszönhetjük, és nem kevés felvett hitelt, és fájdalmas megszorításokat, amiknek szemmel láthatóan semmi értelmük sem volt, hiszen nincs semmi eredménye).

A Bajnai-Milla formációban reinkarnálódott SZDSZ felbukkanása bombaként robbant, és nagy port kavart. Megváltoztatta a politikai erőteret, és a régi, MSZP-alapú baloldal jóformán maga alá temette az új baloldalt (LMP, 4K!). Az emberek, mint valami felbolydult hangyaboly hangyácskái, ugyanazokat a mondatokat harsogják mindenfelé. Olyan ez, mint valami népfelkelés.

Az ünnepi hangulat kellős közepén azonban mégis azt javasolnánk, mindenki dőljön hátra, és gondolkodjon, hogy mi az, amit akar, és mi az, amit a társadalom akar, ha hagyják szóhoz jutni.

a Bajnai és Társai megcélzott csoportja:


Először is, a Fidesz-kormány ellen szavazók halmazai (motiváció, politikai alapján):

  1. legyen megint MSZP-kormány

  2. legyen megint SZDSZ-kormány

  3. legyen megint baloldali kormány

  4. Orbán kapja meg, amit megérdemel, és kergessék el …

  5. legyen végre demokrácia, köztársaság, korrupció és hatalmi arrogancia nélkül

A és B: ezeket az opciókat nyilván azok erőltetik, akiknek ez az életükre konkrét kihatással lenne (akik anyagilag vagy ismeretségileg jól járnának, jól szoktak járni).


C: ebben a halmazban olyan emberek vannak, akikben kialakult az a meggyőződés, az a szokás, az az „érzület”, hogy akkor örülnek, ha nem jobboldali kormány van … Ez egy roppant izgalmas halmaz – többet kellene vele foglalkozni (a „biztos szavazók” homályosan fedi ezt a kategóriát, hiszen a biztos szavazók általában elkötelezettek egy-egy oldallal – ennél azonban sokkal pontosabban is lehetne definiálni).
megjegyzés: a C-ben benne van A és B ...

D: ez a legnépszerűbb viszonyulás, elvileg … bár kérdés, hogy ha a D-ből kivonjuk a C-t, akkor mit kapunk? Márpedig érdemes kivonni.
Érdemes úgy tekinteni, hogy kivonjuk belőle C-t (és persze A-t és a B-t is)

C = MSZP + SZDSZ+ Bajnai, plusz „a baloldal” összes hűséges szavazója …

a C halmazban 2010-ben nem voltak annyian ahhoz, hogy megvédjék a kormányt, sőt, minden idők legnagyobb baloldali kormány-bukását produkálták …

A D csoport valójában:
AZ ÖSSZES EMBER ember, aki legutóbb 2/3 arányban szavazott Orbánékra …
MÍNUSZ azok, akik kő-fideszesek … (belőlük viszont 2002 és 2006 tanulságát alapul véve, kevesebb, mint a szavazók fele kerül ki …)
PLUSZ azok (E csoport) , akik az LMP-re szavaztak (Mínusz azok, akik az LMP-t összekeverték egy új SZDSZ-szel)) – akiket Bajnai és az MSZP be akarnak olvasztani az Orbán-kergetők masszájába …


Ez tehát Bajnai (és az MSZP) megcélzott csoportja. Ha így tekintjük, mégis van remény!! Hiszen a teljes társadalom, leszámítva a kő-fideszeseket, most mind ott lehet a baloldalon, szemben Orbánnal. Az utolsó esély alapon küzdő, reménykedő baloldali érzületűek könnyes szemei felcsillannak a Bajnai által társadalomba injekciózott drog hatására. Nem is gondolják, mennyire meg vannak vezetve a Bajnai-Blöffel.

Mert lehet másképp is nézni a helyzetet. Mondhatjuk ugyanis, hogy a D-ben benne vannak azok, akik legutóbb (2010) Gyurcsányt, Bajnait, az MSZP-t, az SZDSZ-t, Kókát, Demszky-t akarták elzavarni. Ez pedig nagyon súlyos körülmény … és nyomban felmerül a kérdés, hogy
miért szavazna bárki most Bajnaiékra, az SZDSZ-re, az MSZP-re, Gyurcsányra, Kunczéra, ha 2 és fél éve még ezerrel ellenük szavazott?

Ez itt a nagy kérdés …


Bajnai tehát gyakorlatilag azoknak az embereknek a szavazatára épít, akik 2 éve őt és az MSZP-t és Demszky-t euforikusan leváltották. Túl nagy az önbizalom a Bajnai oldalon? Vagy ők is tudják, hogy ez garantáltan nem működhet? Tudják, hogy ez most tuti nem fog összejönni, de ez mégis belefér nekik?
Nagyon erősen hajlunk erre a verzióra, amit megerősít a tény, hogy megint pont Bajnait vették elő, aki garantált bukó, lévén, hogy 2009-ben Gyurcsány klónjaként, egy végrehajtóként lett miniszterelnök, de addig is már rég az MSZP-kormányban dolgozott. Miért őt? É miért hagyják, hogy Kuncze is, meg mindenki felszálljon erre a kísértethajóra, ami összegyűjti az összes bukott entitást?

Nos, hajlunk arra, hogy ez azért van, mert egyrészt tudják, hogy ez még nem az igazi formáció. Tudják, hogy nem nyerhetne – Orbánnal szemben legalábbis nem. Másrészt pedig azért, mert nem Orbánt akarják legyőzni, hanem az éledező, friss, új, zöld baloldalt, élén az LMP-vel. Ha őket bedarálják, akkor a hatalmuk további 20 éven át meglesz. Ez Bajnaiék valódi küldetése, nem össznépi összefogás, hanem össz-baloldali „összefogás”, a baloldal egységestése, az új baloldal bedarálása (E-csoport), a baloldal egybeolvasztása. Ezzel a feladattal pedig sietni kell, vágtatni, 2013 végére kész kell vele lenni, de Bajnai már bizonyított megrendelőinek a gyurcsánytalanítás, és a 8 évnyi MSZP-SZDSZ, plusz 20 évnyi Demszky korszak ügyeinek kitakarításakor, bizonyította, hogy a legkeményebb tempót is képes tartani. Ha ez megvan, akkor a feladat elvégezve, jöhet a választásokra való ráfordulás és a célegyenes (már egy új felállásban, Gyurcsány, Kuncze, és nyilván Bajnai nélkül).
Harmadrészt, az is világos (megjelentették a hírt a sajtóban), hogy az USA Bajnaiékat támogatja, és ha az USA ezt akarja, akkor … Kuncze, Bajnai, Gyurcsány és az MSZP nyugodtan hátradőlhetnek … mert az valószínűleg úgy is fog megtörténni, ahogyan azt az USA-ban eltervezték … odafent megvan a terv, szóval biztosan sikerülni is fog.

team_america_1.jpg

a Bajnai Blöff

Akármit is méricskélnek a közvélemény kutatók, akárki is a megrendelője az adott (propaganda célokat szolgáló) kutatásnak, végül mindenki szembetalálja magát a kérdéssel, hogy akiket két éve euforikusan elkergettek, azokat most hogyan is hozhatnák vissza ugyanazok az emberek? Értsd, létezik-e 180 fokos irányváltás?

A válaszunk: nem. Azt gondoljuk, hogy az emberi viselkedés alapvető jellegzetessége, hogy viszonyulásaiban, ítéleteiben legkevésbé a 180 fokos fordulat a jellemző (minél intelligensebb valaki, ez annál jellemzőbb, illetve fordítva, minél kevésbé, annál kevésbé), egy tömeg, illetve csoport, mondjuk egy társadalom esetén pedig gyakorlatilag kizárt. Kizárt a 180 fokos fordulat.

Azt állítjuk, hogy amelyik pártot egyszer euforikusan elutasította a társadalom, az többé sosem térhet vissza dominánsként, értsd, konszenzusosan. Az ilyen párt már „megvolt”, és fehér törpeként, hirtelen összezsugorodva, további növekedésre képtelenül tengeti az életét.

Ezt az állítást egy külön cikkben részetekbe menően is bizonyítjuk, most elégedjünk meg az EUFORIKUS leváltás/elkergetés törvényével: akit EUFORIKUSAN elkerget egy társadalom, annak befellegzett, vége, lecsökken a szavazóbázisa, és többé sosem tud visszatérni, vörös óriásból átmegy fehér törpébe, a lassú további zsugorodás állapotába kerül, amiből nincs kiszállás.

dallas_bajnai3.jpg

Példaként lásd az MDF-et, akiket 1994-ben euforikusan elküldött a magyar társadalom, a párt vezető erőből átment fehér törpébe, hirtelen összezsugorodott, s növekedésre többé már nem képes pártba. Mellesleg, Horn Gyula és az MSZP 1994-ben épp azért tudott visszatérni, mert 1989-ben nem kergették el őket euforikusan, azaz ember tragédiájának analógiájára, a kivégzés ezúttal elmaradt :)

A Bajnai Blöff tehát garantáltan nem működik – hacsak nem feltételezi valaki az alábbiak egyikét:

  • A: azok, akik euforikusan elküldték az MSZP-SZDSZ-BAJNAI-KUNCZE-DEMSZKY rendszert, most majd meggondolják magukat, és éppen rájuk fognak szavazni …

  • B: azok, aki két éve euforikusan leváltották az MSZP-SZDSZ-BAJNAI-GYURCSÁNY-KÓKA-KUNCZE-DEMSZKY rendszert, most nem fogják észrevenni, hogy pont rájuk szavaznak, amikor egy olyan tömörülésre szavaznak, amelyben ott van Bajnai, Gyurcsány, az MSZP, de még Kuncze is …

az LMP-JFK kivégzése – leszámolás a változás forradalmával …

A Bajnai Blöff tehát nyilvánvalóan nem a választási szövetség, hanem annak az előkészítése. Bajnai, mint jól bevált végrehajtó most gyorsan végigviszi a programot, és bedózerolja az új baloldalt, a földdel teszi őket egyenlővé, és sóval behinti a helyüket. Utána majd (2013 karácsonyán) beszélhetnek a baloldal megújulásáról, jöhetnek új pártok, új arcok, bárki – 10 millió ember közül komponálhatnak szereposztást. A MILLÁT sem hosszú évek alatt rittyentették össze (hanem napok alatt) … Gyurcsányt is anno 2 hét alatt futtatták fel a médiában …

JFK-before-being-shot-at.jpg

Bajnaiék gyakorlatilag kaptak egy új lehetőséget az USA külügyétől, hogy mielőtt az MSZP nyugdíjas párttá válna (nyugdíjazott párttá), előtte még a földbe döngöljék, beolvasszák azokat, akik meghirdették a más politikát, és létrehoztak egy új baloldalt, és valódi változásról, valódi váltásról, valódi változtatásokról beszélnek, valódi ügyekről, valódi korrupció-ellenes harccal – és nemcsak beszélnek, konkrétan dolgoznak is.
Az LMP (mármint a Schiffer-féle eredeti LMP, és nem a Karácsony-féle eltérített, „megdumált” LMP) a magyarok JFK-je. A Bajnai és Társai tömörülés pedig egy cinikus végrehajtó hatalom, akik néhány jó irányzott lövéssel most el teszik az útból … Legalább is, a kocka már nyilvánvalóan el van vetve, Osvald már a helyén van, és mindenki más is … figyeld a médiát ...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

5 komment

süti beállítások módosítása