HTML

kezdetét veszi a lehetetlen: LEHET MÁS A POLITIKA !!!!

2012.11.18. 12:04 equally

A forradalmak mindig elbuknak, az LMP pedig pontosan ugyanúgy nézett ki, mint valami forradalom.
Már láttuk is a bukását, mindent láttunk, az összes képregény kockát, egyszerűen így volt megírva, megtervezve. Magyarország a legdrámaibb és mondjuk ki, legreménytelenebb küzdelmének lehettünk tanúi, s közben a rendszerváltást előkészítő manőverek óta a legnagyobb szabású kampányt, hadműveletet kellett végignéznünk az utóbbi egy év során, amelynek a kivédése egyszerűen lehetetlennek látszott. De mégis sikerült!!! Hogy történhetett ez meg?

lmp_new_3.jpg
fotó LMP - Járdány Bence

„Az LMP infantilis füves fiatalok gyülekezete, akik csak szívnak, meg biciklizésről beszélgetnek, és nem járnak a földön.” „Az LMP-seknek nincs fogalmuk a racionalitásról.” Ezek a megbélyegző címkék nem véletlenül terjedtek el a társadalomban, hanem azért, mert a média mögött álló hatalom ezt pumpálta fejekbe. Az LMP nem komoly (mondja a kampányüzenet), hiszen van ez az idióta heppjük, hogy az MSZP-vel nem szeretnének szövetségre lépni – ezt az infantilis hozzáállásukat előbb-utóbb fel kell adniuk. Az LMP-nek szövetségre kell lépnie Bajnaiékkal, máskülönben a FIDESZ 16 évre kormányon marad (amiből, mondjuk ki, további 4 év is katasztrófa lenne).
Így vált, ezen és ezekhez hasonló kampány-elemek révén az LMP (látszólag) infantilis fiatalok (látszólag) idióta lázadásának pártjává, akik az ország sorsát és történelmi esélyét kockáztatják – majdnem mindenki szemében, aki NOL-t olvas, ATV-t néz, stb.


Ez az ál-valóság került be a legtöbb ember fejébe, mint egy megbuherált térkép, és ennek alapján gondolkodtak a Bajnaiék esernyője alá való beállásról úgy, mint pozítívumról. Ezzel az ál-valósággal kellett megküzdenie az LMP kongresszusán azoknak, akik látták a valódi valóságot is, plusz azt is, hogy párttársaik hogyan kerülhettek bele ennek az ál-valóságnak a csapdájába.

Győzelem, de hogyaaan?

A média persze most úgy állítja be, hogy Schiffer győzött Karácsonnyal és Jávorral szemben. Ez azonban csak részben igaz. Nézetünk szerint Schiffer koncepciója, Schiffer rendszerre győzött, az, hogy az LMP a bázisdemokrácia modellje alapján lett megkonstruálva, és az, hogy Schiffer a pártját mindvégig ennek szellemében tekintette.
Megmondjuk, mire gondolunk itt: egy párt hagyományosan durván hierarchikus, és mindig az erős emberek dominálnak, erős emberek alá állnak be a párttagok. Ha egy erős ember elüvölti magát, hogy ezt kell csinálni, akkor a többi meghajlik, és az lesz, amit az erős ember akar. Így jönnek létre az olyan pártok, amelyekben Putyinok, Orbánok, Gyurcsányok uralkodnak, és így jönnek létre az olyan társadalmak, amelyekben Orbánok/Gyurcsányok/Bajnaik/ uralkodnak.

lmp_new_2.jpg
fotó LMP - Járdány Bence


A győzelem (az, hogy a párt azon tagjai, akik látták a valóságot is, és azt is, hogy párttársaik hogyan kerülhettek a média által propagált ál-valóság csapdájába, képesek voltak meggyőzni a többieket) azért jöhetett létre, mert itt nem erősemberek csaptak össze, mert a párt eleve nem egy erősemberekre épített politika eszközeként lett megkomponálva, létrehozva, megszervezve, durván hierarchikusan, hanem egy bázisdemokrácia jegyében. Ezért sikerülhetett egy valószínűleg kisebbségnek (akiknek a valóságról a pontosabb képük volt) a józan ész és a barátság, bizalom, tisztelet jegyében meggyőznie azokat, akiknek a valóság-képe nem állta ki annyira a barátságos vita próbáját. Egy hierarchikus rendszerben, amelyben az intrikák uralnak mindent, ez nem történhetett volna meg, mert akárki mondott volna akármilyen értelmeset, a többiek csak úgy tekintették volna, mint aki csak azért mondja, amit, mert azt akarja, amit az egyik erősember akar.

Schifferék rendszere azonban földrengésbiztosra lett építve, a bázisdemokrácia ellenállt egy olyan támadásnak, egy olyan LMP-feltörési brute-force hadműveletnek, amelynek egy hagyományos párt, egy hagyományosan felépített csoport SOHASEM, és SEMMIKÉPP SEM állhatott volna ellen. Ehhez azonban nemcsak az alapokra volt szükség, hanem arra is, hogy menet közben is bázisdemokráciaként tekintsék a pártot, és ne hagyják, hogy a média valamint a médiaszereplések jobbra/balra, vagy alulra-felülre polarizációt, és hierarchikus utó-szerveződést idézzenek elő.

Egy közösséget nagyon könnyű megbontani, feltörni, és kontroll alá vonni, elég egyetlen egy titkos levlista, elég egyetlen egy titkos beszélgetés, megbeszélés a többiek háta mögött, és akkor elindul a hierarchikus szerveződés, létrejön egy rés a pajzson. Az LMP rendszere valószínűleg azért állhatta ki a próbát, mert végig hittek benne, hogy ők mind egy közösség, akik bíznak egymásban, egymás jó szándékában, mindenképp. Egy olyan csodálatos bajtársiasság, barátság, közösség képe sejlik fel a kívülről elemző szemei előtt, amire mondjuk a Pál utcai fiúk-ban láthatunk előképet.

Ez a mindenek előtti/feletti barátság és feltétlen bizalom lehet az, ami az LMP-t földrengés-biztossá tette. MSZP-biztossá .) Az, hogy egy olyan csoportpszichózis jöhetett létre, amelyben ki tudják zárni a külső erőket, behatásokat, impulzusokat, és képesek visszavonulni oda, ahol csak ők vannak, egymás közt, és itt a fejüket összedugva józanul és barátsággal vitatkozni … Ez lehet az, ami miatt az LMP egy GIGANTKUS erejű támadást képes volt visszaverni …

lmp_new_4.jpg
fotó LMP - Járdány Bence


Az LMP sikere révén létrejött egy fix pont, amely segítségével Magyarország kizökkentheti önmagát ebből a lehangoló magyar karmából, amely a pártállamban megtapasztalt reménytelenséget örökíti át generációról generációra.

Az LMP végre önmaga lehet – kilépett a skatulyából, amely szerint ők egy SZDSZ 2.0 lennének. Bajnai nem kapja meg a zöld utat ahhoz, hogy az LMP elvrendszeréből, politikai vízióiból szlogeneket ollózzon össze, és ő legyen az, aki megmondja, mi az a más politika. Orbán diktatúrája pedig végzetes sebet kapott, mert, ugyebár, Bajnaira vagy az MSZP-re (hát még ha Kuncze és Gyurcsány is ott vannak a stábban) bármely választó azt mondhatná azok közül, akikért a versengés folyik, hogy „de hát nem ők voltak, akiket legutóbb elkergettünk?”.

Egy Bajnai/Orbán választási összecsapás a kétpártrendszer bebetonozásával lett volna egyenlő, többé új párt nemigen jött volna létre, és csak a bal és csak a jobb, és csak a fidesz és csak „a baloldal” közül lehetett volna választanunk a következő 50 év során. A helyzet pedig egyre durvább lett volna, politikai hisztériakeltés, hisztéria, gyűlölet, hazaárulózás, intrikák – és minden csak egyre fokozódott volna. Az un. „két oldal” egyre jobban utálta volna egymást, és minden választás egy újabb háború lett volna, társadalmunk pedig száguldott volna lefelé a lejtőn, gazdaságunkat nem is említve, és semmi nem állíthatott volna meg minket – mert ennek a rothadásnak az alapja az, hogy az ország egyik fele utálja a másikat, és azért utálja, hogy akik uralkodnak, könnyebben tudják csapatokba rendezni társadalmat.


Azok, akik Orbán ellen háborúznak, a társadalom ellen háborúznak, mint ahogyan azok is, akik Gyurcsány ellen háborúztak … a társadalom ellen háborúztak … ami a széljobb erősödését idézi elő, plusz a korrupció terjedését, és a gazdaság lejtmenetét … és megszorításokat … Ezt idézi elő a társadalom táborokba, hadba rendezése … Orbán diktatúrájának legyőzését nem háborúval, nem a társadalom hadba-rendezésével, besorozásával, hanem a békés, értelmes, építő folyamatok beindításával lehet elérni …


Mától egy új korszak következhet …

RESPECT az LMP-nek, minden egyes LMP-snek, azért, hogy együtt képesek voltak a kölcsönös bizalom, a barátság, a társadalom érdekében kötött szövetség jegyében egy öntisztító, racionális, jótékony lefolyású vitát megvalósítani … RESPECT !!!!!!

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

13 komment

Magyarország választ – LMP kongresszus

2012.11.15. 01:30 equally

Különös mellékhatása lehet a médiában futó intenzív kampánynak, amely arról akarta meggyőzni az LMP-seket, hogy szövetségre kell lépniük Bajnaiékkal (Bajnai+Együtt2014+MSZP+DK+Kuncze). Az LMP-sek és az egész társadalom is ráébredhet, hogy a sajt, amit ki akarnak énekelni a szájukból, a világot jelenti. Az óriási erőfeszítés elárulja, hogy ez most élet-halál kérdés az MSZP és Bajnai és Társai számára. A rendszerváltás óta nem született ilyen óriási horderejű döntés, mint ami most, a kongresszuson fog ...

lmp_kongresszus_2012_2.jpg

Ha az LMP nemet mond (már másodszor is), akkor az azt jelenti, hogy egy új generáció a saját lábára áll, és húz egy vonalat a múlt és a jövő között, amelybe az MSZP már csak mint nyugdíjazott párt fér be. Annak idején a Demokratikus Ellenzék, illetve később az SZDSZ beette a trükköt, azok, akikkel szemben új korszakot akartak nyitni, azt mondták nekik, mi is azt akarjuk, amit ti, csináljátok nyugodtan, csináljátok a reformjaitokat, a demokráciátokat, támogatjuk, és csak annyit kérünk, hogy hadd legyünk mi is benne …

Barátaink igent mondtak, és ezért az ellenzéki kerekasztal túlságosan barátságos volt az MSZP-vel, és így a rendszerváltás során nem jött létre olyan euforikus pillanat, amikor a nép egyértelműen és határozottan lezárhatta volna a múltat (mert a rendszerváltás meghackkelték, felpuhították, kicsit korrumpálták). Így 1994-ben, amikor a társadalom látványosan és euforikusan elkergette az MDF-et, a bizalom reflektorfénye az MSZP-t találta telibe, az MSZP arathatta le a nép rendszerváltásból való kiábrándultságát. Ha a társadalom végrehajtott volna egy rendszerváltást, és húzott volna egy vonalat, amin az MSZP nem tudott volna átmenni, ha lett volna egy morális szembenézés a múlttal, ha lett volna egy feltárása a múltnak, beleértve az ügynökaktákat (amik máig titkosak, az MSZP és a FIDESZ felváltva őrzik), akkor 1994-ben a társadalom egy új pártra adta volna le euforikusan a szavazatát – az SZDSZ-re. Az MSZP pedig szóba sem jött volna, hiszen már mindenki kiismerte volna a pártállami időket, az MSZMP-t, és mindenki értelmesen elhatárolódott volna tőlük. De nem ez történt …

A magyar társadalom, amely Izaurának gyűjtést rendezett, úgy döntött, restaurálja a szocializmust, és a jó öreg ex-MSZMP-sekkel visszatekeri az idő kerekét. Nagy volt az öröm. Happy end. Horn Gyula a mennybe ment. Az amerikai követség, illetve az amcsi külügy nyomására pedig az SZDSZ hitelesítette a kialakult szitut, tanúsítva, hogy ez már nem a múlt, hanem egy új generáció új korszaka, ez már a demokrácia.


horn.jpg

Ha nem alakult volna ki a haverság az MSZP-vel a rendszerváltás pillanatára, akkor az MSZP egy múlt-párt lett volna csak, mert a társadalom megkapta volna a védőoltást, s megszerezte volna az immunitást ellene – így 1994-ben az MDF bukása nem a rendszerváltás bukása lett volna, hanem a korrupció, a magyarkodás, a hatalmi arrogancia, és az elszabadult vad-kapitalizmus bukása. A következő kormány SZDSZ kormány lett volna, és valószínűleg kihagytuk volna Bős-Nagymarost és a Tocsik-ügyet, de az olajszőkítést is. De a társadalmunknak nem volt immunitása az MSZP-vel szemben, s így szépen ráharaptunk a mérgezett almára – az SZDSZ pedig nem a nagy párt volt a koalícióban, egy kisebb párttal, mondjuka Fidesszel az oldalán, hamem a kispárt a nagy-testvér oldalán.

Az SZDSZ 1994-re önmaga epigonjává, önmaga árnyékává vált. Miért? Mert elfogadták a "baráti" kezet … azoktól, akikhez képest új fejezetet kellett volna nyitniuk … A sztori innen már ismerős … Ami a történetből számunkra most érdekes, csupán annyi, hogy az egész azért jöhetett létre, mert korrumpálták a rendszerváltást, és nem történt meg az, hogy magyar emberek kritikus tömege (több, mint 50%) kimondta volna a média és a közszereplők vezényletével, hogy .. az MSZMP rossz volt. Ennyi hiányzott … Ha ezt egyszer együtt kimondtuk volna, másképp alakult volna a történelmünk …

Most szombaton és vasárnap az LMP kongresszusa pontosan ugyanebbe a szituációba kerül, illetve már ebben vannak 2010 óta, de most, immár véglegesen, másodszor is ki kell mondaniuk, hogy NEM lépnek szövetségre az MSZP-vel, meg Bajnaival. Ha ez most megtörténik, akkor egy történet lezárul … és új fejezet nyílik, amelyben az MSZP már nem az lesz, mint eddig. Ez pedig egyenlő egy rendszerváltással … Elindulhat egy MÁSFAJTA politika, egy új éra …

20121024-bajnai-gordon-es-az-mszp3 copy.jpg
a fotó illusztráció - fotómontázs !!!!


Hátborzongató belegondolni, hogy Bajnaiék
azt képzelik, hogy az LMP elbukja ezt a történelmi pillanatot, és így a jövő héttől már majd Bajnai is azt fogja azt mondani, hogy „lehet más a politika”, hogy le kell zárni a múltat, hogy nyilvánosságra kell hozni az ügynökaktákat, hogy új alapokra kell helyezni a pártfinanszírozást, hogy zöld munkahelyeket kell teremteni, hogy fel kell számolni a korrupciót, stb. Tényleg hátborzongató ebbe belegondolni …

Ez pont olyan, mintha egy bűnöző, akit nagy nehezen elkap a rendőrség, azt mondaná, tetszik neki a rendőrök munkája, szívesen csatlakozna ő is … biztosan jó hasznát vennék a rendőrségnél .)

Minden szerepet ők akarnak eljátszani, még azoknak a szerepét is, akik utánuk jönnek, akik utánuk nyitnak (20 év késéssel) új korszakot … Nos, az LMP-sek most nyugdíjba küldhetik az MSZP-t, Bajnaistól, Kunczéstól, Gyurcsányostól … de ha akarják, akár el is szalaszthatják ezt a lehetőséget … újabb 20 évre visszaengedve az MSZP-t, hogy a baloldal főszereplőiként mint „demokraták” uralkodjanak az országon.
A Kétfarkú Kutya Párt már nemet mondott, a 4K! már nemet mondott, sőt, idén januárban az LMP volt a legelső, akik már nemet mondtak … most mégis félünk, hogy esetleg nem így lesz … mert Magyarországon ennek van hagyománya … hogy minden a rosszabb irányban dől el … Lehet Más Magyarország? Lehet az, hogy ne egy Bajnai vagy az MSZP hirdesse, hogy Lehet Más Magyarország, hanem mások? Akik tényleg mások? Ez itt a nagy kérdés …

Amerikában nem lehetett más a politika, lásd, mindkét Kennedy-t megölték, az aktákat pedig zárolták. A hatalom ölte meg őket, a hatalom nem engedte, hogy más legyen a politika …

Nálunk ez most csak az LMP-n múlik … a delegáltak nem csak az LMP, hanem az egész ország delegáljtai, az ország dobogó szívét tartják most a kezükben … az ország történelmét módosíthatják … bárcsak ...

bajnai-lmp.jpg
a fotó illusztráció - fotómontázs !!!!


PS: az LMP-sek jók, jó fejek, de … az MSZP eszméletlen technikákat vet be, már olyat is csinálnak, hogy politikai vitákat generálnak, pszichológiai laborokban, csoportok segítségével, és megfigyelik, hogy ki mire mit reagál, ki mire mit mond, mit tud mondani, és kidolgozzák, hogyan lehet felépíteni egy-egy olyan állítást, amivel kapcsolatban vitában nem tudnak jó eredményre jutni az emberek … így meg tudják úgy komponálni egy politikus felbukkanását, fellépését, beszédét és a politikai szitut, hogy azt a társadalom, vagy az LMP ne tudja kellő gyorsasággal (most, itt, helyben) értelmesen lereagálni … És mi tagadás, Bajnai és az egész Bajnai hype nagyon meg van csinálva, óriási technikák, technológia és tudomány van mögötte, no és pénzek …

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

14 komment

süti beállítások módosítása