HTML

Schiffer mondja, sakk! - újra lehet LMP frakció a parlamentben – vigyorarc :)

2013.06.14. 18:15 equally

Amikor az LMP-ről beszélünk, nem kis elfogódottsággal tekintjük e rendhagyó parlamenti pártot, láttuk a legutóbbi amerikai elnökválasztást, a harmadik párt még csak el sem indulhatott a választásokon, mert nem volt elég pénzük. Totális cinizmus, az Occupy Wall Street-es jelölt könnyes szemekkel nyilatkozott. Nekünk azonban van egy olyan pártunk, amely nem rendszerpárt, hanem a társadalom pártja, és ott van a parlamentben! Nos, ezt vette el tőlünk a PM, illetve Bajnaiék, amikor az LMP frakciót Karácsonyék feloszlatták ... és ezt a kárt hozta most helyre Schiffer egyetlen jól irányzott beadvánnyal :)

lmp-fraki-again.jpgvissza a parlamentbe, ismét lesz frakció

Óriási pusztítást végzett az LMP-ben Karácsony Gergelyék kilépése, amely egy 2011 tele óta húzódó ostrom volt végjátéka volt. Az LMP-nek először meg kellett küzdenie azért, hogy ne kelljen összeolvadnia az MSZP-vel, majd utána azért, hogy Bajnai és a Milla által alapítandó új párttal se, az ez utóbbi társaságtól való függetlenségi nyilatkozatát az LMP-nek két kemény kongresszuson is ki kellett mondania. Végül győztek, de ... a frakciójukat szétlőtték a PM-esek. Volt, nincs ... Bocsika, háború van ...

Az LMP kizökkent, de Schiffer egyetlen jól irányzott lépéssel helyre tolta azt. Elolvasta az Alkotmánybíróság indoklását arról, hogy Gyurcsányéknak miért nem lehet frakciójuk, még szép, hogy elolvasta, briliáns elméjű ügyvéd, aki a parlamentben lelkiismeretesen végzi a dolgát. Elolvasta, és nyilván nem kis örömmel állapította meg, hogy az AB tudtán és akaratán kívül kimondta, hogy lehet LMP frakció :) Innentől vigyorarc :) Bocsika, nem sikerült megsemmisíteni az LMP frakciót :)

Sokan persze úgy vannak vele, hogy nem is nézik a parlamentet, mert a rendszer elidegenítette tőlük azt ... Nincs ott semmi látnivaló ... minek néznéd? Beszélnek, szavaznak, ennyi ... A parlament persze eléggé durva hely, frusztráló és lehangoló, ahol a szemét és cinikus hatalom általában akadály nélkül viszi át, ami akar .... miközben az ellenzék azzal szerez magának médiaszereplést, hogy látványosan ellenkezik ...

De akik követik a a parlamentet, pontosan tudják, hogy amióta az LMP bent van, azóta egészen MÁS a helyzet ... Először is áttekinthetővé válik, hogy mi történik odabent, és nem csupán operett-ellenkezések, hanem valódi kritikák, valódi törvényjavaslatok hangzanak el ... Az LMP olyan, mint egy átvilágító, hibakereső kis robot, amely minden ügyhöz hozzáfűzi, hogy hogy kellene azt megoldani, ha a társadalom érdekét tekintjük, és hogy mi a hiba abban, amit a hatalom aktuális ügyvezetői (a kormány) csinálnak ... Az LMP-sek ott vannak, és a társadalom érdekét képviselik – egy olyan helyen, ahol tradicionálisan (lásd Mikszáth vagy Ady idejét) cinikus, az emberek feje felett uralkodó hatalom dőzsöl – saját zsebre ...

Az LMP-től a frakció elvesztése elvett egy csomó pénzt is, de ez semmi ahhoz, hogy elvették tőlük a felszólalási időt ... a napirend előtti felszólalás lehetőségét ... gyakorlatilag kispadra ültették őket ... akik inkább nézők, és csak néha szólhatnak hozzá ahhoz, amiről épp szó van ... Horror volt nézni, hogyan kell Schifferéknek 5 percen osztozni a többi függetlennel, egész nap ... ennél brutálisabb, cinikusabb kínzást, terrort kieszelni is nehéz ...

Persze, így is előadták az ügynöktörvényt, a fidesz összes kifogásait figyelembe vevő új verziót, ami így sem felelt meg, sem a fidesznek, sem az MSZP-nek ... de a PM-esek is távol maradtak a szavazástól ...

A kép, ami hamar összeáll a ember fejében, az, hogy az LMP sziszifuszi harcot folytat a hatalommal ... és a hatalom eléggé durván nyerésben volt .... mert szó szerint elnémították az LMP-t ... elvették tőlük azt a jogosítványt, ami egy parlamenti pártot megillet ... Schiffer briliáns húzása azonban új korszakot nyit, az LMP túlélte a PM-szakítást, és új életet kezdhet ... a harc Orbánék elkergetéséért biztató fordulatot vett – innentől ... vigyorarc :)

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

13 komment · 1 trackback

Címkék: frakció schiffer lmp lehet más fraki

A bejegyzés trackback címe:

https://demoasp.blog.hu/api/trackback/id/tr145361659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.15. 09:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.06.15. 12:24:10

No majd meglátjuk, nem lesz-e inkább koalíció abból ao O. elleni harcból -- ha úgy hozza a sors. Szépen írsz Schifferről mindenesetre, látszik, hogy kedveled.

Indiana Jonescu 2013.06.15. 13:49:05

Csak az a baj, hogy azt írod, a cél Orbánék elkergetése kell legyen. Attól még nem lennénk beljebb, hiszen maradnának Bajnaiék, Gyurcsányék, Mesterháziék...

Pont ez is az az ok, amiért Schifferék (Karácsonyékkal ellentétben) nem álltak össze az Együtt2014 nevű bohócszervezettel - és pont ezért is tisztelem Schifferéket.

Csomorkány 2013.06.15. 19:29:31

@Indiana Jonescu: Nálad a pont, én is ezt látom a cikk gyönge pontjának. Drukkolok Schiffernek, de nem hiszem, hogy Orbánék elkergetése bármit is megold. Meg ehhez kicsi is az LMP.

Egy koalának, amiben a FIDESZ legdurvább baromságait jól kipécézik, és ezzel normálisabb működésre kényszerítik a kormányt, nagyon drukkolok.

De felőlem el is kergethetik az egész bagázst Bajnaitól Orbánig, csak nem fog menni.

Mondjuk hozzáteszem, hogy Orbánék legidegesítőbb hülyeségei kapcsán sem mondtam még olyat, hogy megbántam, hogy a baloldalt elhajtottam.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.06.15. 21:35:55

Orbán legyőzéséhez nem elég az LMP, alkotmányos nemzeti jobboldalra van szükség. Még szerencse, hogy az E14-nek csak pénze van, azon felül semmi.

toportyánzsóti 2013.06.16. 09:16:00

Böszme,viktorbán mellé még nagyon kell 1 orbanizálódó schiffer,hogy együtt vághassák tönkre szerencsétlen országát Máriának...Ezzel az adószinttel örökös szegénység a sorsa Magyarországnak,félázsiaiak kezébe nem való pénz!

2013.06.16. 09:35:00

Jaj, drága barátom, hogy te mennyire tájékozatlan vagy politikailag! Az LMP-nek, ahogy a PM-nek nemhogy a szocikkal, de még Bajnaival se kell összeolvadni, pont ezért alakult pártszövetség. Most éppen pont azon megy a hirig főleg a DK-fanok által, hogy miért is akar az E14-PM korszakváltást...

Az LMP frakciónak örülni lehet, persze ha ebből Fidesz-LMP koala lesz, akkor kevésbé. Dehát kinek a pap, kinek a papné.

2013.06.16. 09:36:33

@Member: Csak programja, jövőképe, tagsága és szervezete. A többi stimmel. Az LMP mint nemzeti jobboldal elég vicces, az alapító nyilatkozatot akkor viszont illene lecserélni. De egyébként tényleg jó lenne.

2013.06.16. 09:39:07

@Csomorkány: Igen, ezeket hívják Fidesz-hívőknek. Akinek kevés az alkotmány és a jogrendszer szétrombolása, a fél világgal összeveszés, a gazdasági hanyatlás, a vagyoni különbségek növekedése, csak az a fontos, hogy a baloldal el legyen zavarva.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.06.16. 10:34:29

@iiibphun: Jövőképe? Szétverjük Orbánt, kb. ennyi a jövőképük, teljesen egymással ellentétes szervezetek fogtak össze a tróndöntés jegyében. Szervezete? Budapesten kívül? Zsákmányoltak pár volt elempést, de egyszerűen nem tudnak még a vidéki nagyvárosokban sem megtelepedni.

Az alapszabályban foglaltak az összmagyarság érdekét szolgálják, 1-2 ponttal ki kellene egészíteni, nem lecserélni.

2013.06.17. 18:20:29

@Member: Javaslom, olvasd el a programjukat, aztán beszélhetünk. Az LMP-nél már most 10x nagyobb kapacitása van, mert az emberek róla elhiszik, hogy tud tenni valamit.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.06.17. 21:45:54

@iii: 1. Eleve gáz, ha egy szervezetnek a holnapjára kell hazugságkimagyarázó menüpont.
2. A program java az elempétől lett lopva, ezt te, mint volt elempés, főleg tudod.
süti beállítások módosítása