HTML

a HAHA kész van - re: "ér otthon maradni" - a HAHA a választási szabadság, a részvétel ellen mozgósít

2014.04.02. 10:50 equally

a HAHA eléggé durván érvelt ... a választás jogával való élés, a részvételi demokrácia ellen

 

A HAHA megszólalt. Megtörte a csendet – vagy inkább csatlakozott a hangzavarhoz? További zavart keltve? Ahelyett, hogy a diskurzust, az értelmes közös gondolkodást katalizálná? Amit a HAHA most művelt, az 3 ponton megengedhetetlen ... a HAHA által (is) képviselt eszmékkel való ütközés miatt ..

 

LSD: "ér otthon maradni",  "miért szavazz érvénytelenül"

haha.jpg

 

#1

A HAHA nem lehet MSZP, nem lehet JOBBIK vagy FIDESZ – nem lehet egy olyan szervezet, amelyik megmondja, hogy mit kell gondolni, hogy mi a hivatalos gondolat, viselkedés, viszonyulás. Ezt megszegte.


Amikor a HAHA azt propagálja, hogy lázadni trendi – oké. Amikor azt, hogy a fiatalok kell, hogy lázadjanak – oké (sőt, gyönyörű). Amikor azt propagálja, hogy ez a kormány óriási károkat okoz, és hogy ezt nem nézhetjük tétlenül – oké, sőt.

Fontos azonban látni, hogy mindezek közben a HAHA feltételezi mindenkiről, hogy autonóm, szabad gondolkodó, s világossá teszi az eszméket, elveket, amelyek alapján a kormánnyal vagy az egész rendszerrel ütközik.

Itt, ebben a ... manifesztóban NEM ... Itt a tömegszellem jegyében, a trendiség meghatározásának kiváltságával visszaélve azt mondja, ér otthon maradni. Ehhez a viselkedés mintához az ember nem úgy csatlakozik, hogy gondolkodik, és aktivitás mezejére lép, hanem ellenkezőleg, feladja mindezt.

S ez ronda dolog ...

 

#2

A HAHA szembemegy a részvételiséggel, a részvételi demokráciával. Kell-e mondani, hogy ha van egy párt, amelyikben 3 ember van, de számodra fontos, ha van egy képviselő, akinek a pro-society üzemmódjáról meggyőződtél, fontos, hogy támogasd – akkor is ha tudod, hogy nem ő lesz a következő miniszterelnök? Kell-e mondani, hogy a választás nem totó, és hogy mindenkinek a maga helyén kell kiállnia, ahelyett, hogy feladná, mondván, úgy is az lesz, amit a tömeg akar?

A HAHA eredeti szellemével összhangban az ember akkor is elmegy szavazni, ha tudja, hogy kisebbségi vélemény az övé. PONT. Persze, ez nem a HAHA szelleme – ez a szellemi és etikai integritás hagyománya.

Mit csináljanak az Egri nők? A törökök eléggé sokan vannak, a statisztika az ő oldalukon, abszolút. Meg amúgy is, mi értelme? Miért megy el valaki szavazni, ha nem csaphatja szavazatával arcon az éppen uralkodó korrupt pártot, az egyiket a két „család”, a két corporation közül?

A részvétel lényege, hogy az ember önmagáért szavaz, bízva a rendszerben (a demokrácia rendszerében). Önmagáért – illetőleg a közösségért. Nemszavazásra buzdítani álnokság. Az emberek lumpen szintre degradálása. Minden értelmes ember ez ellen küzd.



#3

A HAHA megpróbálta elintézni az LMP-t. Nem kis durvulás ez, ha belegondoltok. Éveken át politizál a HAHA (igen, politizál), és itt a végén, a választási ciklus végén hirtelen színt vall, és elhelyezi az LMP-t. Pontosan ott és oda, ahova az MSZP vagy a Magya Liberális Párt (MLP), vagy a MILLA vagy TGM tenné, vagy Bajnai vagy a PM.



Van értelme vagy az LMP-re vagy a Jobbikra szavazni? Ez minden, ennyire tartja említésre méltónak az LMP-t a HAHA, egy olyan propaganda, mások választási döntését nyíltan befolyásoló „mozgósító” (paralizáló) szövegben, amely ELVILEG arra a problémára keres választ, hogy az egyik oldal és a másik oldal egymással virulens szimbiózisban uralkodik – lásd:

„Azt akarom, hogy hosszú távon eltakarodjon a Fidesz, és ezt úgy látom megvalósíthatónak, ha nem támogatom se az MSZP-t, se semmi olyat, ami alapvető szimbiózisban él a jelenlegi kormánnyal.”

Az LMP hogy marad ki ebből a képből? Mi tette az LMP-t olyan párttá, amelyik a két korrupt és antidemokratikus uralkodói oldal harca közben FEL SEM MERÜL tiszta harmadik erőként? 4 év kőkemény parlamenti munkája után, hogyan kerül oda egy civil mozgalom, hogy úgy csináljon, mintha az LMP nem is létezne? Vagy mintha része lenne ennek a korrupt szimbiózisnak?

Ha valaki Fodor Gábort vagy Bajnait akarja leírni – tessék! Ha valaki a Jobbikot – tessék! Mindegyikre vannak tiszta és racionális érvek. Ha valakik olyat TETTEK, ami elítélendő, ha valakik szembementek olyan eszmékkel, intézményekkel amelyeket tisztelünk, tessék, ítéljük el őket! De az LMP 4 év konzisztens munkája, erőkifejtése során nem hinném, hogy kiérdemelte volna, hogy egy kalap alá vonják akár Bajnaiékkal, akár a Jobbikkal. És nem azt mondom, hogy „még tiszta párt” – azt mondom, már 4 évet bizonyított, hogy tiszta. Egy bejáratott párt. Amely mellesleg a részvételi demokrácia eszméjét elsőként tűzte zászlójára ... Az LMP-s aktivisták az embereket arra agitálják ma is: „menjen el szavazni!” (Tudom, tegnap én magam, is ilyen aktivista voltam – és boldogan vállalom, naná!, és ha valaki azt mondja, ez ugyanaz, mint a DK vagy Bajnai aktivistájának lenni, nos, nem, nem ugyanaz, maradjunk ennyiben, illetve legyen ez egy MÁSIK vita tárgya)



A HAHA pontosan úgy írta le az LMP-t, mint az ATV vagy a NOL (akik az MSZP-családnak dolgoznak, értelemszerűen, mármint egzisztenciális logika alapján úgy). Leírta azt a pártot (+ egy szintre hozta azt a szélsőjobbos, ~neonáci párttal), amelyik felvállalja a társadalom képviseletét, az elmúlt 25 évben példa nélkül való módon, az egész politikának,a hatalomért folytatott harc hagyományának hadat üzenve. Nem volt szép ...



PS:

A HAHA-ról gondolhatjuk most azt, hogy mindig érezhető volt, hogy a hatalom különböző szálakon, keresztül emberi szálakon keresztül próbál utat törni a HAHA control room-ba, s most gondolhatnánk, lám, a HAHA is felsorakozott a ballib vagy a jobboldali tömb szimbiotikus érdekét képviselve. Gondolhatnánk ezt – de javaslom, ne tegyük. Becsüljük meg a HAHÁt, és a rengeteg szép és nagyszerű pillanat alapján ítéljük meg, s ne a mentén, hogy most egyszer a hatalom egy pillanatra zavart idézett elő a működésében. A HAHA-t a hatalommal szembeni harc miatt becsüljük meg – s ne írjuk le őket picit sem amiatt, hogy egyszer, egy pillanatra a hatalom utat tört a control room-ba. A HAHA az egyik legjobb dolog, ami a magyar társadalommal történt, a KIHA idevéve. Szóval, becsüljük meg, javaslom – és kedves HAHA prominensek, javaslom Ti is becsüljétek meg magatokat, s azt, amit képviseltek.

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: MSZP LMP Fidesz Választás HAHA HAllgatói Hálózat

A bejegyzés trackback címe:

https://demoasp.blog.hu/api/trackback/id/tr615890314

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha f*sszal szavazol, f*szt kapsz 2014.04.04. 13:39:57

A részvételi és érvénytelenül szavazós százalékok növekedésétől bármit váró képzelgéseiddel ellentétben a választásnak egyetlen következménye van: hogy kik fognak a következő négy évben ülni a parlamentben. Képünk illusztráció. A demokrácia nagy cs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása