HTML

LMP + 4K! = 2 jóbarát, vagy micsoda?

2013.10.01. 19:15 equally

Nemet mondott az LMP a 4K-val való “együttműködésre” – hangzik a deja vu hír. Elsőre mindenki felháborodik ezen (e sorok írója is egyből azt reagálta, hogy „GÁZ, és nem is kicsi!”). Hát még a 4K sem? Akkor mi a francot akar az LMP? Hát tényleg, senkivel sem hajlandó „együttműködni”? Tipikusan olyan hír ez, ami értelmes formában csak az olvasók tizedének tizedéhez jut el, mert több infót kell egymás mellett látni, és ez Mo-on durván tizedeli a hír értelmes célba jutását.

lmp-4k.jpg(fotó: LMP, Ökopolisz Alaptvány)

Az LMP, ha utánaolvasunk, nem azt mondta, hogy nem működik együtt a 4K!-val, még viccből sem. Amit az LMP elutasított, az nem más, mint egy olyan javaslat elvetése, amely szerit a 4K és az LMP együtt alapítanának egy harmadik pártot (lévén, hogy a pártszövetség parlamentbe jutási küszöbe 10%, szemben egy párt 5%-os küszöbével). A választási párt alapítása, tudomásom szerint Vágó Gábor ötlete, terve volt, Schiffer András pedig végig támogatta, hogy ezt a tervet gondolják végig rendesen, és szülessen érdemi döntés. Ezt csak azért fontos elmondani, mert a 4K! szenzációkeltő hírverése nyomán máris megjelentek a Schiffert fikázó hangok is, Schiffer senkivel nem akar együttműködni, stb. Fontos látni, hogy Bajnaiékkal együttműködni egy fúzióval lett volna egyenlő, ráadásul egy olyan fúzióval, amely a rendszerváltoztatást KIZÁRJA – hogy váltasz rendszert az előző rendszerváltoztatás levezénylőinek utódpártjával, Gyurcsánnyal és Bajnaival, no és Fodor Gáborral? :)

A Bajnaiékkal való fúzióra nemet mondani elemi kötelesség volt, hűség küldetéshez, a társadalom szolgálatában – gondolj utána, és valószínűleg nálad is ez az eredmény jön majd ki .)

A 4K-s fúzióra nemet mondani (mert ez is fúzió lett volna, nem holmi együttműködés) már egészen más. Itt nincsenek aggályok, mindkét párt az új baloldal, a harmadik pólus pártja, a valódi baloldalé. Itt az aggály arról szól, hogy szabad-e, értelmes dolog-e fifty-fifty alapon egy közös új pártot létrehozni, új névvel, közös kasszával, 50-50%. Erre a felvetésre az LMP-sek egyszerűen az mondták, hogy ez hülyeség, ne már. Ez nem sértés, nem szemétkedés, ez egy emberi reakció, hogy ne már, ez totál irracionális – ennyi.

Ebből az, hogy az LMP nem barátja a 4K-nak, csak eléggé hülye csavarok révén jöhet ki, de mg úgy sem. Az LMP és a 4K! elv-társak. Pontosan ugyanott vannak, picit más karakterrel, de hasonlóan értetlen stílusban .)) Oké, útkereső üzemmódban. Ennek a két pártnak összesen egy oka lehet arra, hogy utálják egymást, és az az, hogy konkurensek. De ezt is csak ostoba elemzések vezetnék így le, hiszen ahhoz, hogy valakit utálj, kell, hogy a másiknak legyen valami hibája :)) Ha például egy ökopártot (amely a parlamenti munkát a rendszerváltás óta még sosem látott szintre emelte, és a örvényhozásban elindította a rendszerváltoztatást, és a korrupciót a legszisztematikusabb módon) elkezdene utálni egy párt, és nem lenne értelmes okuk erre, akkor azzal maguknak ártanának. Az LMP sem utálhatja, ugyanígy a 4K-t, de tegyük hozzá, hogy e két párt merően hasonló kultúrközeget szólít meg .) Aki az LMP küldetésében hisz, aki kedveli ezt a Bajnai-mentes, rendszerkritikus LMP-t, az garantáltan kedveli a 4k-t is. Ez persze, ugyanígy nem igaz visszafelé, hiszen a 4K-s szimpatizánsok jelentős része megengedheti magának, hogy ne gondolja végig, miért a 4K-t kedveli, és így a 4K valódi küldetésének értékelése nélkül kedvelheti a 4K-t, mint egy szimpi pártot, s közben utálhatja ugyanígy az LMP-t és Schiffert meg Szél Bernadettet, ahogyan a az E14-PM (+Gyurcsány + Fodor) szurkolók utálják. Miért ne? Ez megy médiában.

Itt, ezen a ponton fontos lenne, hogy a 4k! disztingváljon, és pontosítsa identitását + küldetését a szimpatizánsai felé (a „se Orbánt, se Bajnait” tök jó lépés ezen az úton!), nehogy egyszer a média által kontrollált fiatalok nyomásának engedve valami populáris kényszerpályára kelljen lépnie.

Végezetül, fontos látni, hogy a 4K! a legnagyobb nyertese annak, hogy ez a buta fúzió nem jött létre (amely két nagyszerű pártot semmisített volna meg, zúzott volna be). Láttuk korábban a Humanista Párt és az LMP együttműködését, a nagyobb végül elnyelte a kisebbet. Ezt 4K! igaziból nem akarhatja. A 50-50% ezt a fúziót csak formailag árnyalta volna, a 4K! eltűnt volna, az LMP pedig új néven, a 4K-s vezetőkkel a fedélzeten haladt volna tovább – ismeretlen célja felé .)

De … minderre szerencsére nem került sor .)

Az LMP-t és a 4K!t pedig összeköti a baloldaliság, a társadalmi igazságosság, a harmadik pólusú identitás, és a rendszerváltoztatás küldetése – amire Bajnai és Gyurcsány meg Mesterházy és Fodor vezetésével semmilyen tömb ne vállalkozhat, mert az olyan lenne, mint nullával osztani. Előre hát hajrá, lányok fiúk .) Nem civakodni kell, hanem rendszert változtatni !:) Rengeteg a (közös) munka, ami rátok vár …

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://demoasp.blog.hu/api/trackback/id/tr245546491

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP + 4K! = 2 jóbarát, vagy micsoda? 2013.10.02. 11:26:05

Az LMP és a 4K! elv-társak. Pontosan ugyanott vannak, picit más karakterrel, de hasonlóan értetlen stílusban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása