HTML

enyhe telünk volt – Putyin elfoglalta Ukrajnát – Orbán Horthy-t játszik

2014.03.10. 13:57 equally

Szépen süt a nap, egész télen kellemes volt a hőmérséklet. megszoktuk, hogy szóvá sem tesszük, senki nem beszélt róla. Nem hívtak be a tévébe meteorológusokat, hogy arról faggassák őket, ez klímakatasztrófa, vagy csak sima jó idő? Örüljenek a fogyasztók, nem kell tudniuk, mi micsoda – a klímaváltozás amúgy is tiltott téma a médiában. Pár napja Putyin elfoglalta Ukrajnát, valódi anschluss, és senki nem csinál semmit. Nehéz elhinni, hogy tényleg ez történik, pedig sajnos a helyzet meglehetősen egyszerű ... Ami most elkezdődött, arra már régóta készül mindenki ...

anschluss-2.jpg

Miért hallgat a nyugat? Miért nem csinál semmit senki? Magyarország sem. Nemcsak a kormány, de a magyar ellenzéki pártok sem. Elfoglalták, hát elfoglalták. Egy újabb háború, amit nekünk, fogyasztóknak a tévé előtt, a média előtt (facebook) kell végignéznünk. Majd az USA megmondja, mi van, az USA és a média, mi pedig feldolgozzuk.

Európa, a helyett, hogy sajátjaként tekintené Ukrajnát, úgy viszonyul, hogy a távolságtartásra helyezi a hangsúlyt. Kiüríteni a nagykövetségeket, felmérni, mit jelent majd energiaárak terén az új helyzet, satöbbi. Küzdenünk kellene érte, hisz Európa. Egy EU tagállam kellene, legyen. A társadalom EU tagállamnak szeretné Ukrajnát. Putyin nem.

Putyin először a politikusokon keresztül igyekezett elfoglalni Ukrajnát. Ez nem jött be, az Ukrán társadalom kivívta függetlenségét. Ekkor jöttek a tankok. Ha nem megy észrevétlenül, gulyás kapitalizmus formájában (gazdasági gyarmatosítás), akkor jöjjenek a fegyverek.

Úgy is az a vége. De miért? Miért tűri ezt el a nyugat? Miért nem pattognak, hogy Putyin takarodjon, azonnal? Miért nézik végig csöndben, ahogy kiépíti az állami terror rendszerét – mint Hitler?

 

van itt egy kis háttérinfó, ami mindent megmagyaráz

Népvándorlások jönnek. Új területi követelések. Ez az USA számára már a 2000-es évek eleje óta ismert forgatókönyv. Mindez köszönhető a klímaváltozásnak (és a kapitalizmus válságának 2008-2009 óta, amióta a nyugati világ a nemnövekedés állapotába jutott, ami mellesleg egy tök jó állapot, nem betegség, hanem új fejlettségi fokozat – lásd DEGROWTH / POSTGROWTH).

Natalja Naryshkina, egy Putyinista ideológus már 2010-ben arról álmodott, egy műsorban konkrétan arról beszélt, hogy 2014-ben orosz csapatok masíroznak a Champs Elysees-én.

Az USA számol a kelet-európai térség destabilizációjával, népvándorlással, miegymással. Ezért nem avatkozik be, sem ő, sem nyugat-Európa, amelytől a keleti blokk, 2000 óta szépen leszakadozott, levált a „magországokról”, és megszilárdult, mint periféria, amely sosem fog felzárkózni (mert minden folyamat ennek ellenében hat).

 

chess-game-wallpapers.jpg

 Putyin lépése tehát nem váratlan, hanem csak az van, hogy ő lép először – a rossz zsaru szerepében. Az USA és Nyugat-Európa pedig majd eljátszhatja a jó zsarut, megvédve Európából, amit lehet.

 Januárban 18 fokok ... Bár februárban Ukrajna kivívja a függetlenségét, Márciusban Putyin lerohanja Ukrajnát.

Klímaváltozásról senki sem beszél – és ez senkinek nem is szúr szemet. Szép időnk van? Kellemes tavaszi időben nézhetjük a tévében, a facebook-on a háború aktuális fázisait ... 2014 elején ...

  • Magyarország szólítsa fel Putyint, hogy azonnal vonuljon ki Ukrajnából!!!

  • Az ellenzéki pártok azonnal szólítsák fel a kormányt, hogy bontsa fel a gazdasági és politikai együttműködéseket Putyin Oroszországával !!!

  • Nehogy már a sötét, neo-horthysta Orbánék miatt megint a vesztesek oldalán találjon minket egy új globális konfliktus !!

Greenpeace akció 2007-ből
(vágod az összefüggést a GREEN ésa PEACE között?)

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: orbán háború európa putyin klímaváltozás globális anschluss népvándorlás

A bejegyzés trackback címe:

https://demoasp.blog.hu/api/trackback/id/tr965852630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.