HTML

Őszödi beszéd a valóság baloldalán – baloldal, c'mon!

2014.02.23. 15:31 equally

Újabb fordulat! Gyurcsány lehet, hogy mégis! Vagy lehet, hogy mégsem? Most akkor igazságbeszéd volt, vagy mégsem? Na itt mondjuk, hogy megálló :) Ha már 2006 szeptemberében nem sikerült józanul gondolkodnunk, az idő most ad egy második sanszot. Lássunk tisztán őszöd ügyben!

gyurcsanyevertekel-600-2.jpgmérleg: 10 darab Gyurcsány évérékelő, alaposan beírta magát a történelembe (fotó: 444.hu)

 

Először is, mielőtt bármi, emlékezzünk meg egy egy katasztrofális tényről ...

Óriási katasztrófa, hogy a média képes arra a primitív, izaurai szintre levinni egy társadalmat, hogy a lakosság 90%-a számára evidens legyen, hogy a politika egy harc bombákkal, igazság csomagokkal, amiket a másik oldal arcába lehet dobni. Egyet robbantanak ők, aztán egyet meg mi, és ez így megy. Persze nemcsak dobálunk, közben sokat dolgozunk azon is, hogy az általuk a mi arcunkba robbantott igazságokat hatástalanítsuk, körbepakoljuk semlegesítő tényekkel, relativizáló érvekkel, csúsztatásokkal, s ha kell, hazugságokkal. Mert ők is ezt csinálják.

Őszöd – és a ballib média

Az egész Őszödi Beszéd katyvaszt nem Gyurcsány, hanem a ballib média gyúrta azzá a hazugság-görgeteggé, amivé lett. Őszöd egy neuralgikus pont, egy valóságtörés, egy olyan téma, amiről magyar és magyar ember nem képes beszélni – mert elviselhetetlen kognitív disszonancia lépne fel. Ezt nem Gyurcsány csinálta – hanem a ballib média.

A legeslegnagyobb hazugság Őszöddel és Gyurcsánnyal kapcsolatban az, hogy a média eljátszotta a sajtószabadságot, miközben (korrupt módon) kiszolgálta a hatalmat, a kormányt. Bizony, akkoriban a NOL, az Index, a HVG és a többi vezető médium főszerkesztői hetente vettek részt eligazításon (meetingen) az MSZP-s összekötővel. Ez egy borzasztó horderejű tény.

A társadalom hiteles és független tájékoztatása? Vagy a bukás szélén álló kormányfő szolgálata? Ég és föld. Média árulás. Az értelmiségi árulás egy újabb variánsa.

Az olvasók jóhiszeműek, feltételezik, hogy a tiszteletreméltó újságírók, akik évtizedek óta szolgálják a publikumot, a legjobb lelkiismeretük szerint ítélik meg a helyzetet és tájékoztatnak. Az, hogy a ballib média összes közlése keresztülmegy az MSZP szűrőjén, sőt, az MSZP koncepciója és stratégiája alapján történik az egész kommunikáció, összehangoltan, meg sem fordul egy NOL vagy egy HVG olvasó fejében.
(szabad sajtóból propaganda gépezet – s ennek vezényelt elfogadtatása a publikummal)

Őszöddel a probléma az volt, hogy a ballib média létrehozott egy frontot, egy harcvonalat az Őszödi Beszéd ill. a Gyurcsány nevű MSZP-s milliárdos védelmére, és ezzel valóság-háborút robbantottak ki. A valóság (nem először) megtört, volt, aki erre, volt aki arra az oldalra került. Mindkét oldal relatívvá vált, köszönhetően a háborúnak. Elszabadult a hazugság-pokol.

Ma már persze nevetgélve beszélnek a ballib újságírók az „igazságbeszéd volt” kampányukról, mondván, „jó,jó, valamivel csak vissza kellett vágnunk” – azt azonban nem veszik figyelembe, mennyire megengedhetetlen, hogy egy újságíró és egy szerkesztőség a saját háborújának tekinti egy nyíltan antidemokratikus kormányfő hatalomért folytatott harcát. Válaszul a mentegetőzésre: nem, barátom, nem kellett volna visszavágnotok, a társadalmat kellett volna szolgálnotok, lelkiismeretes tájékoztatással, nem Gyurcsányt és csapatát – lelkiismeretlen propagandával.
(és nem ér azt mondani, hogy az MNO és a hírtévé is ezt teszik. mellesleg, ez nem is állja meg a helyét, hiszen az MNO és a hírtévé MOST teszik ezt, akkor 99%-ban a társadalmat szolgálták, mint ahogy ma a NOL és a HVG legtöbb cikke is ugyanezt teszi)

 

reagálás beszéd: a Hajós kiáltvány

Kár, hogy a média szőnyegbombázással blokkolta a beszélgetést ember és ember között. Ennek a valóságtörésnek a fedezékében tudták megcsinálni 2006 október 23-át. „Nem voltak túlkapások” – mondja ma is az amúgy szimpatikus nő, Kálmán Olga, és ne feledjük, egy tévépásztornak vannak ám követői is, akik ugyanazt gondolák, és ugyanúgy, mint ő, és nem is képesek és nem is akarnának mást gondolni, másképpen látni bármit is. Baloldalon (a valóság baloldalán) a hivatalos valóság tehát még mindig az, hogy nem voltak túlkapások.
(a túlkapás nem fedi azt, ami történt, túlkapás esetén egy-egy rendőr követ el bűncselekményt, itt viszont maga a rendőrség követett el valamit, felülről vezényelten és szervezetten)

Valóságtörés sorozat jött létre 2006 őszén. Ennek füstje nemcsak a rendőrség és a kormányzó hatalom „túlkapására” borított felejtés fátylat, de Kuncze és Demszky számos durva szerepléseire is (lásd egy megvert képviselő nyilvános kigúnyolása, a 200 ezernyi békés tüntető, sőt, ünneplő lecsőcselékezése). A füst sok mindent eltakart, és csak az maradt meg, amit odafent is úgy akartak. Hajós András média kiáltványára például nem igazán szokás emlékezni – véletlen?

 

hajos_andras_2006.jpgvagy Hajós András kiáltványa volt elítélendő, vagy Gyurcsányé

Hajós András elküldte Gyurcsányt. A naiv művész-szociológus nyilván abban volt, hogy ez a teendő, ezt tenné minden ember, és nyilván ezt is fogja tenni őt követve. Hajós a barikádra akarta vinni a népet, értelmiségi szókimondással, etikai következetességgel, de árnyékra vetődött, mert nem követte senki (a tettét ez csak még jobban dicséri!). Hajós kiáltványa ezzel együtt nem holmi kudarc, hanem egy fix pont, amelyből ki lehet zökkenteni az egész hazugság komplexumot, mert ez a kiáltvány egy bizonyíték.

Bizonyíték, hogy ez egy végtelenül természetesen adódó reagálás volt egy baloldali, sőt, liberális értelmiségi demokrata részéről. Hajós kiáltványának a tartalma és a puszta ténye is azt demonstrálja, hogy Gyurcsány beszédét a média manipulációi, szőnyegbombázása nélkül így látták volna az emberek, ahogyan ő. Így kellett volna látniuk.

Eléggé egyszerű. Valakiről kiderül, hogy hazudott. Bevallotta? Nem – csak hivatkozott a hazugság tényére, titokban, egy titkos gyűlésen, olyanok előtt, akikkel együtt hazudtak. Hogyan másképp lehet tekinteni a kiszivárgott beszédet, mint lelepleződést? Hogyan másképp, mint egy hazugság lelepleződését? Nos, e kérdésre a ballib média gazdagon, variációk százaival válaszolt az „igazságbeszéd volt” c. kampányban.

 

és akkor mi van, ha Gyurcsány maga szivárogtatta ki?

Nagyon vicces belegondolni, miféle spekulációkba bocsátkozhatnak ma értelmes (de megvezetett, és manipulált publikációkkal toxikált gondolkodású) emberek az Őszödi Beszéd kapcsán. Hát mégis ő volt? Mi lehetett a célja? Előrelátta a sakkjátszma alakulását? Orbán és a rezsicsökkemntés, esetleg az atombővítés ellen harcolt? Satöbbi.

De maga a spekuláció is hamis vágány. Tökéletesen mindegy ugyanis, hogy ki szivárogtatta ki, hiszen a felháborodás a hazugság, a kollektív és szisztematikus hazudozás tényének szólt.

Mellesleg, akkor is nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány szivárogtatta ki, már csak azért is, mert csak ő tudhatta előre, hogy mit fog előadni, és hogy azt érdemes lesz felvenni :) A felvétel pedig a helyi hangosítás erősítő jeléről készült, és nem holmi diktafonnal, telefonnal, kézből, titokban – azaz csakis belső „meló” lehetett, felülről megrendelve. Nyílván senkinek fel sem tűnt, hogy felvétel készült, a technikus pedig kapott egy milliót vagy kettőt, aláírt egy nyilatkozatot, és ennyi.

Az egész kiszivárogtatás csupán egyetlen módon ad hozzá az őszödi beszédben lelepleződött hazugság tényéhez, éspedig azzal, hogy leleplezi, a kiszivárogtatónak totál hiányoznak a demokratikus szenzorai. A kiszivárogtató helyében ugyanis minden értelmes ember felfogta volna, milyen durván veszi ki magát egy ilyen szöveg. Újabb bizonyíték, hogy csakis Gyurcsány lehetett :) .) Eegyedül egy ember lehetett ugyanis, aki ennek a felfogására képtelen lett volna, és az nem más, mint aki ezt a szöveget kitervelte, megírta és előadta :) Mindenki más, MSZP-sek közül is, hallotta volna, hogy mi az, ami valójában elhangzott, az előadó azonban arra fókuszált, ami az eredeti szándéka volt a beszéddel, és amit előadott, azt egyenlőnek tekintette a szándékolt tartalommal (ugyanaz a jelenség ez, mint amikor valaki nem veszi észre, aki hibásan ír le egy szót, mert tudja, hogy mit akart leírni, és felismeri benne a szót).

Gyurcsány azt tervezte, hogy majd ő lesz a jófej szoci, mint Nagy Imre Bátyánk, akinek a sírjánál meditált is állítólag, hogy „Imre, te mit tennél?” :) Azt hitte, azt adja elő, hogy „elég a hazudozásból, tegyük rendbe az országot” – és nem tűnt fel neki, hogy valójában azt adta elő alkoholmámoros lelkesültségében, hogy „hazudtunk és elkúrtuk”. Kellett neki rögtönözni. Máshova kerültek a hangsúlyok :) Nem vette észre – utólag sem vette észre. Nem vehette észre, mert nincsenek demokratikus szenzorai.

 

demokrácia Magyarországon?

Isten, küldd e helóta népre Földed legszörnyűbb hatalmát, hadd kapjon érdeme díjába index.hu-t, RTL Klubot, Való Világgal, barátok-közt-jóban-rosszbannal, minden nap bulvárt s izaurát ...

Magyarország a Mosoly Birodalma, ahol egy MSZP-s milliárdos 2004-ben bevásárolja magát a pártba elnöknek, és új erősemberként jogot vásárol magának ahhoz, hogy a médián keresztül a fél ország immár 10 éve az ő évértékelőjét nézze a tévében, és ennek következményeként tükörbe nézve, még saját maguknak is, ezer dologról ne mondják ki az igazságot ...

gyurcsany-evertekelo2-qpr.jpgGyurcsány körbebástyázva az egyik évértékelőjén (fotó: népszava)

Gyurcsánynak 7 éve el kellett volna tűnnie, s ma még mindig itt van, és ugyanúgy elfogadják, drukkolnak neki értelmes emberek, mintha a politika, a demokráciáért folytatott harc valami bokszmeccs lenne, ő pedig egy néhai baloldali bajnok, aki egyszer jól megadta a másiknak, és ezért örökre tiszteletet érdemelne, miközben nem más ő, mint egy korrupt milliárdos ripacs, aki óriási károkat okozott ...

Demokrácia? Olyanunk nincs, és egy darabig még nem is lesz. A demokrácia ott kezdődne, hogy választásokkor milliárdos erősemberek, MSZP-s milliárdosok helyett egy fiatal vidéki tanítónő lenne a miniszerelnök jelölt. De mi (a média vezetésével) elfogadjuk, hogy a hatalommal rendelkezők kell, hogy gyakorolják az adminisztratív hatalmat, az ország vezetését. Csak mert ... – mert övék a hatalom ... és a média ...
...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

5 komment · 1 trackback

Címkék: média gyurcsány őszöd őszödi beszéd igazságbeszéd

a fidesz rendszert váltott – az állítás stimmel, de milyen az új rendszer?

2014.02.18. 21:31 equally

Rendszerváltásról beszélni természetesen túlzás, hiszen ez még mindig (sőt, jobban, mint valaha) a jó öreg (neo)liberális kapitalizmus. Ezzel együtt, az átalakítás-csomag, amit a fidesz végrehajtott, döbenet és figyelemreméltó, már csak azért is, mert totál egybeesik a globális átalakítási munkálatokkal. Igen, ugyanaz történt nálunk, mint máshol. Nem rendszerváltás, de rendszer módosítás, a rendszer felkészítése egy új érára. Olyan ez, mint a komputerek felkészítése volt a Y2K korszakra. De lássuk ...

1984-e1332383015843-550x462.jpg

A legnagyobb problémát természetesen az un. „baloldali” sajtó (a másik kormányzó hatalmi tömb sajtója) propaganda tevékenysége okozza. Amíg ugyanis Orbán központosításáról, a sajtószabadság hirtelen megszűntéről, a köztársaság megszűnéséről, az alkotmányos válságról, a korrupció hirtelen elburjánzásáról adnak hírt, addig népvakítást végeznek, és nem teszik lehetővé egy valós kép kialakítását a helyzetről.

De lássuk a helyzetet. Sajtószabadság nem volt Orbánék előtt sem. Totál nem. Amikor 2006-ban a NOL, a HVG és más ballib médiumok főszerkjei hetente találkoztak az MSZP embereivel egy kis stratégiai fejtágításra, meetingre, a sajtószabadság ott, helyben megszűnt, Lamperth Mónika akkoriban el is szólta magát, hogy kézi vezérlésre fogták a médiát. A sajtószabadság azonban nem itt ment tönkre, az egész kereskedelmi média úgy van kitalálva, felépítve, hogy a sajtószabadság lehetetlen, sőt, konkrétan ki van iktatva. A kereskedelmi érdek csak látszólag „politika-semleges”, valójában a hatalomnak ad totális kontrollt bármi felett, a média felett is. Tulajdonképpen maga a hatalom az, ami némiképp pártsemleges. A korrupt nagy-pártok egyformán a hatalom kiszolgálásán dolgoznak, cserébe .. pénzért.

 

Many-American-politicians-010.jpg

Akármilyen nehéz a ballib médiára rácsatlakozott embereknek ezt megérteni, ami világszerte történik, az történik itt is. Obrán rendszert változtatott, felkészítette a rendszert az új minőségi követelményekhez. Magyarország tényleg jobban teljesít – ha úgy vesszük. Magyarország egy szinten tényleg élvonallá vált. De miről van szó?

 

KONTROLL.

Az új éra, ami elkezdődött, amelynek Chelsea Manning, Edward Snowden, a Pussy Riot, a Bolotnaya tériek, az Ukrán forradalmárok, a Gezi parkos törökök, a társadalmilag szolidáris spanyolok harca a rendszerrel MIND a részei. A rendszer egy dolgot akar TOTÁLIS KONTROLLT ... Ezt akarja az USA-ban, és ezt Ukrajnában, Moszkvában, és nálunk is. Az emberi tényező, a társadalmi szerveződések végső kiiktatását.

 

Miners-Strike-Orgreave-Ne-008.jpg

 

Orbánék nagyon sokat tettek – de korábban az MSZP is ugyanezen dolgozott. Lásd, a gyűlöletbeszédért való elítélhetőség projektjét ifj. Bárándy és társa részéről – az MSZP színeiben. Lásd, az álarc és védekező eszközök (pajzs) viselésének tilalmát. Plusz lásd 2006-ot, ahol mindazt elkövették, felülről szervezetten, amit azóta valaha láttunk más országokban. A különbség csak annyi, hogy nálunk azt mondták, a ballib médiában, hogy a a csőcselék ellen harcoltak, a békés polgárok védelmében (ilyen állat szemétséget társadalom ég nem szopott be!!! – de nálunk igen).

 

orbán_1984.jpg


Magyarország kiszolgáltatottá vált, ez a state capture esete.

Azt csinálnak velünk, amit akarnak. Nincs és nem is lehetséges ellenállás. Mielőtt elkezdődne a szerveződés, már tudnának róla (és elhelyeznék az ügynökeiket, hogy meglegyen a kontroll). Központosítás? Igen. Úgy, mint az MSZP-SZDSZ idején is.

Tök mindegy, hány feje van a rendszernek, a lényeg, hogy amikor pl. kormányváltás van, akkor a hírszerző pont hu 2 héten belül bejelenti, hogy nem tud megélni. Addig tudott, és állítólag a piacból éltek. Kormányváltás után – nem tud. A HVG vette őket magához, költségvetési ernyőként. Miért ilyen jótékony egy kereskedelmi média akkor, amikor más médiumok amelyek ugyanabból a piacból élnek, tönkremennek? Lehet akár ezer feje is a rendszernek, a hatalomnak, a hatalom egyik vagy másik tömbjének, az ugyanaz a központosítás, ugyanúgy köz-pénzből történik a finanszírozás – vagy kereskedelmi cégek kasszájából, akik a hatalomhoz konkrét szálakkal kötődnek.

obama-1984.jpg

megvalósult a totál kontroll

Megvalósult, és immár nincs semmi, ami szembe mehetne a rendszergazdák által kiadott paranccsal, intézkedéscsomaggal, direktívával. Magyarországot ezüst tálcán szolgálják fel Orbánék annak a globális kereskedelmi hatalomnak, amely ellen olyan lelkesen szónokolt a kis Orbán, mármint Orbán kiskorában, amikor még csak pályázott erre a szerepre, erre az állásra, erre a pozícióra.

 

Magyarország immár egy stabil pont a térképen.

Orbánék megcsinálták, megnyerték az évtized dolgozója versenyt a globális helytartói mekiben. Navracsics valahányszor ellenzékben nyilatkozott, mindig a befektetők érdekeiről beszélt. Nos, most már tudjuk, miről beszélt. Amikor Orbán azt mondta, ne azt figyeljék, amit „a zembereknek” mond, azt is értjük most már.
A hatalom számára nincs bal és jobb. Csak érdeke van, csak kereskedelem van, és csak stabilitás. Orbánék tudták, hogy ha felmutatják, hogy keményebbek, mint Bajnai, ha jobban át tudják vinni a projekteket (megszorítás, megregulázás, megosztás), akkor az MSZP-SZDSZ-re nem lesz szükség. És ha odafent kihúzzák a heart-plug-ot a ballib tömbből, akkor az lufiként zsugorodik össze. Orbánék a legprofibb és legalázatosabb helytartók szerepét akarták megszerezni maguknak - és sikerült. Gyurcsány, Bajnai és Kuncze hiába tépik a hajukat.

Magyarország egy olyan szemétdomb, ahol immár rend van. Gyurcsányék „alatt” az egész rendszer folyton összeomlás közeli állapotban volt, 2006-ban felülről kellett beavatkozni, a hatalom ilyen direkt módon még sosem mutatta meg magát Európában!

Orbánék alatt minden stabil. Stabil és kiszámítható, mint a világ legjobban organizált rabszolgatelepe. Bajnaiék nem tudnak ilyet.

Orbánék megmutatták – és mind a számok, mind a tények őket igazolják. Az MSZP-SZDSZ érának annyi. Ők nem voltak soha ilyen jók. Ennek oka, hogy túl régi már a szervezetük, nehezen egyben tartható. Orbánék viszont új hatalmi kiosztást hajtottak végre, mindenkit bevonva, a legkisebb trafikosokig, mindenütt megvan a kormányhű, rezsimhű réteg. Nem úgy, mint Gyurcsányéknál. Orbánék megcsinálták. Bizonyították, hogy bármit meg tudnak tenni a rájuk bízott országgal. Ők a legkeményebb és egyben legnépszerűbb helytartók. A leghatékonyabb rendszergazdák. És kérnek engedélyt Magyarországot jobboldali országként tekinteni. És meg fogják kapni. Ha hagyjuk. Ha-ha.


Bajnai_es_csapata.jpg

Ha most Bajnai lett volna a rendszergazda?

Ugyanezek a folyamatok mentek volna végbe. De senki nem panaszkodott volna (az lett volna a mottó, hogy „miért? nem teszik a kapitalizmus? akkor hogy akarsz olyan jólétet, mint ami más kapitalista országokban van? ne röhögtesd ki magad!”).

A ballib körökben ez jól ment volna, de az csak a társadalom 1/3-a. A stabilitás viszont egyre gyengült volna. Orbánéknál: egyre növekedett. Mert Orbánék látszólag a full magyar társadalmat képviselik, az alapján, hogy NEM a ballibeket, tehát-ergo: az egész mínusz 1/3 -ot képviselik :) Ez persze nem igaz, ők is max egy 1/3-ot képviselnek. Csak ma Gyurcsányék miatt úgy tűnhet, hogy mindenkit, kivéve őket.

Orbán győzött

Bajnai nem indul miniszterelnök jelöltként, már másodszor. Orbán győzött. Magyarország vesztett. Meggyengült, kiszolgáltatottá vált. Kiszolgáltatottabbá, mint valaha. És Orbán hadserege ezt azért tudja megtenni, mert ha ma elindulna egy mozgalom Orbánék leváltására, 5 perc alatt ott lennének benne az MSZP/SZDSZ ügynökök, akik végül egy „Bajnai for president” kampányba folyatnák bele az egész mozgalmat.

ez itt a baloldali forradalom helye

ezt a fejezetet egy másik cikkben bontjuk ki, itt és most csak annyit, hogy:

Ha majd a ballib „szavazók” kikérik maguknak Gyurcsányt és Bajnait, akkor majd mondhatjuk, hogy a szellem napvilága ragyog elegendően sok ház ablakán. 

 

 

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: orbán gyurcsány rendszerváltás rendszer kapitalizmus 2010 bajnai rezsim

az atomrezsi egyre nő – 3 dolog, amit tudni akarsz az atomerőművekről

2014.02.10. 16:05 equally

A magyar társadalom próbálna beszélgetni arról, hogy vajon jó lesz-e nekünk az atom ”bővítés”, vagy sem, de odafent az egész ügyet igyekeznek minél gyorsabban keresztül nyomni, a parlamenti szavazást egy héttel hozták előre, hogy ne lehessen a társadalomban tudatosságot ébreszteni ... Áder János pedig a ma esti tüntetés hírére, aminek az üzenete az, hogy „Ne írd alá, János”, már alá is írta ... nehogy a társadalom elkezdjen vitatkozni, gondolkodni az ügyről ... Nos, ebből elég ... ezt nem ússzák meg, a magyar társadalom képbe fog kerülni azzal, ami történik – ez a minimum, amivel önmagunknak s a jövő generációinak tartozunk ...

atom.jpg

Néhány dolog, amit tudnunk kell, s amit a média nem siet megértetni velünk ...

#1 Fukushima tanulságai

Amikor a veszélyekről van szó, egyből beindul a kenegetés, tévében ilyenkor tipikusan krákognak, köhécselnek, orrukat babrálják – póker gesztusok ... Tegnap az ATV-ben a fiatal fideszes katona (részvényes) azt próbálta köhécselve, lefelé bámulgatva, szemüvege mögül előadni, hogy Fukushima más, mert ott gyakoriak a földrengések :)

1/a.) nincs védettség, nincs garancia váratlan jelenségek, gebaszok ellen

A Fukushima-i nukleáris katasztrófát egy földrengés idézte elő, egy olyan jelenség, amely Japánban a leghétköznapibb jelenség, az első, amire a mérnökök gondolnak, az első, amivel a mérnökök számolnak. Ha Japánban egy földrengés idézett elő nukleáris katasztrófát, az arról árulkodik, hogy a legelemibb veszélyeket sem tudják érdemben kivédeni, helyette sokkal inkább „egy mi megtettünk mindent, ami ésszerűnek látszott akkor és ott” típusú védekezést valósítanak meg, ami nem jelent garanciát (sőt). Mindent megtettek? Csak hát a természet hirtelen túl nagyra nőtt? Pontosan ez az, amit ki kell védeni, egy váratlan katasztrófát, ráadásul a földrengés Jszsapánban része a hétköznapoknak, és még így sem tudták kivédeni.


1/b.) hazudtak, hazudnak, hazudni fognak

Hazudtak előtte, közben, és utána – hazudnak azóta is. Pont úgy, mint a Szovjetunió Csernobil kapcsán. Pontosan ugyanúgy. Hazudtak a nukleáris katasztrófa bekövetkezéséről, majd hazudtak a kialakult helyzetről, és hazudnak a következményekről – s ezt teszik azóta is. A következmények pedig katasztrofálisak – és felmérhetetlenek, e percekben is eszkalálódnak, globalizálódnak. Nemcsak az történik, hogy egy területen 150-200 évre megölték az élet lehetőségét is. Nemcsak emberek 10ezreinek az életét vették el, ilyen vagy olyan formában, nemcsak Japán egy gyönyörű részéből csináltak radioaktív zónát, de a föld legkülönbözőbb területeit, az élővilág legkülönfélébb spektrumait (például a tenger élővilága), érik el a nukleáris katasztrófa hatásai. Ez a katasztrófa nem lezajlott – hanem e percekben is zajlik.


1/c.) tudhatták volna előre, de nem akarták tudni – ezért volt „olcsó” az atom

Fontos látni, hogy Fukushima-val kapcsolatban nem az történt, hogy valamire mégsem gondoltak. Az eseményeknek e lejátszódott egyszerű láncolata semmi rendkívülit nem tartalmaz. Egy végtelenül egyszerű szcénárió. Pontosan ezért adhatták el úgy, mintha lett volna ellene védelem. Az egy 8 általánost végzett családapánál is felmerül, hogy és mi van, ha valami bekavar a hűtésnek? Például áramkimaradás? Elektromos meghibásodás? Mármint egy bekövetkezett katasztrófa elhárítása közben – akkor, amikor a rendszer kivédené egy nukleáris meltdown (amikor atombomba lesz a reaktorból) bekövetkezését. Mi van, ha besz*rik a hűtés – egy katasztrófa nyomán? Ezzel a lehetőséggel minden józan és épeszű ember számolna. Egyedül a végtelenül kapzsi és gátlástalan politikusok, uralkodók, üzletemberek és szakértőik nem számolnak. De ők is direkt, totál szándékosan nem számolnak ezzel. Pont úgy, ahogyan Tarlósék nem hajlandóak beismerni, hogy a mobilgát pontosan az, aminek látszik (nem nyújt védelmet árvíz ellen a területen, csak néhány ingatlant véd helyileg – közpénzből).


Így tudják előadni, hogy az atomenergia olcsó. Számokkal dobálóznak, amiknek semmi relevanciája mondjuk egy 3-5 éves viszonylatban sem, nem említve egy 20-40 évet, a 60-70 év pedig nonszensz. De aki ebben részt vesz, az gátlástalan politikus, aki elárulja a közösséget, mert ahelyett, hogy a közösség érdekét nézné, elfordítja a fejét, és hazugság-konstrukciókkal védi le magát, meg a mentelmi joggal, meg azzal, hogy 5-6 év múlva ő már úgyis máshol lesz.

#2 az atomenergia további veszélyei: terrorizmus

A konkrét nukleáris katasztrófa bekövetkezése olyasmi, amivel épeszű ember önmagában, egymagában, például a konyhájában, vagy az autójában ülve nem számol, illetve számol, de feltételezi, hogy a döntéshozók és a szakértőik okosabbak, és ezt jobban tudják. Mert az nem lehet, hogy felelős vezetők egy katasztrófába sodorják az országot, a saját hazájukat. Ezt gondolja minden józan gondolkodású ember. Fukushima ebből is kijózanít. Magyarország pedig pláne – lásd a TB privatizáció kísérlete, lásd a földrabló törvény, a magyar föld végső elidegenítése, lásd az atomgyarmat ügyet.

carte-france-sites-dechets-transports.jpg
Franciaország atomtérképe - bizonyíték, hogy jó az atom, vagy bizonyíték, hogy a slamasztika óriási?

Az atomreaktorok veszélye óriási, nemcsak földrengés idézhet elő katasztrófát, de terrortámadás is. Francia aktivisták videón dokumentálták, hogy minden további nélkül be tudtak jutni egy franciaországi atomreaktor szívébe, ahol egy hátizsáknyi primitív robbanóanyaggal atombombát csinálhat bárki a reaktorból. Ha van terrorveszély – márpedig úgy tűnik, hogy van, akkor az atomreaktorok messze a legveszélyesebbek. Mégis be tudtak jutni az aktivisták, csak úgy. Erőszak nélkül, természetesen (lásd a Kísérleti egerek vagyunk? c. filmet).

#3 (fel)halmozódó atomfüggőség, atomhulladék – elszabaduló atomrezsi

A legmeghatározóbb veszély az, hogy függőségbe kerülünk. Ahelyett, hogy lázasan dolgoznánk azon, hogy kijussunk a kőolaj és az atom kínálta energiaellátási katasztrófa-zónából, itt maradunk, feladjuk, meg sem próbálunk kikerülni. Minek? Minek, hiszen van atomunk. Emiatt, amíg a világ előrefelé halad, Magyarország visszafelé csúszik – ez a fidesz általános nemzetstratégiájának a jellemzője ...

(lásd városkoncepció: turizmus, a helyiek, itt dolgozók, másodlagos hozzáféréssel a saját városukhoz, ami a városok elnéptelenedéséhez vezet, a kultúra kihalásához, lásd Velence, Olaszország, egy díszlet város, amiből a korrupt kormány és a maffia szedi be a pénzt //
// vagy lásd föld koncepció: a magyar gazdák kisemmizése, ami Trianon szintű katasztrófa a magyar területek elidegenítése terén //
// lásd mezőgazdaság koncepció:  majd pedig a bio gazdálkodás helyett, és annak ellenében a GMO termelés, a nagyüzemi, vegyszeres és GMO termelés beindítása – picit durva //
// lásd oktatás-koncepció ... nem is szükséges részletezni .. és így tovább).

Utána jön az atomhulladék szitu, hova vigyük, illetve mások hova vigyék? Magyarország jó hely, kapunk érte pénzt, nem mondhatunk le a pénzről, nem igaz? Olcsóbb itthon elásni az atomhulladékot, mint másoknak fizetni, nemde? Vagy, ha kivisszük a hulladékot, olcsóbb fizetni érte, és plusz növekvő függőségben élni, exponenciálisan növekvő atomrezsi mellett.

Mert az atomrezsi egyre nő. 5 éven belül is gigantikus léptékben nőhet. Mindenki le akar állni az atomról, és egy (esedékes) európai atomkatasztrófa után akár hisztéria is kialakulhat, és akkor a számok, amikkel a miniszterek ma a tévében a népet hülyítik, 1 000 000-val szorzandóak. De hisztéria nélkül is, simán is, 10-zel, majd 100-zal.
Mert ez a trend, menekülés az atomtól. Az atom a középkor, a lepusztulás, az eladósodás, az életveszély, a másodrendű társadalom, az innováció lehetőségének elpasszolásának a szinonímája. Az atomenergia az olcsó föld, olcsó munkaerő, az olcsó ország szinonímája.

Áder János mondjon le

Áder János nem egyszerű döntéshozó, neki azt kell mérlegelni, hogy a döntés, ami a nemzet jövőjét a legérzékenyebben érinti, vajon tényleg jó-e, vagy átgondolásra szorul. Vagy átgondolásra szorul-e? Értsd, ha egy pici kételye is támad, és ha egy picit is foglalkozik ennek a nemzetnek a sorsával, akkor visszaküldi megfontolásra. Az, hogy gondolkodás nélkül aláírta, a politikai gátlástalanság legújabb mérföldköve – az elmúlt 100 évet tekintve.

A Fidesz is mondjon le. Úgy hoztak döntést, hogy nem voltak hajlandóak még csak meghallgatni sem a felmerülő ellenérveket. Nem voltak hajlandóak vitatkozni a parlamenti ellenzékkel. Egy ilyen apró horderejű kérdésben, mint Magyarország energia stratégiája, atom stratégiája, majd évszázados orosz függőség, úgy, hogy Oroszország egy diktatúra. Nem voltak hajlandóak vitatkozni, és egy héttel előre is hozták a projekt (a buli) keresztülvitelét. A fideszes képviselők, akik ebben részt vettek, mind mondjanak le, és kérjenek bocsánatot, mert nemcsak ostobák, és nem értenek semmihez, de haszonért cserébe a legnyilvánvalóbb módon sodorták az országot kritikus helyzetbe.

Magyarország, 2014 február ... pár héttel azelőtt, hogy robban a földtörvény-bomba ..

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz putyin áder paks amom