HTML

demokráciát most ! - intellektuális hadviselés ...

2012.05.02. 21:16 equally

A mi kis Nyugati Civilizációnk válságba került, amelyben az még csak a kisebbik rossz, hogy a gazdaság újabb és újabb válsághullámokat szenved el. A valódi "rossz" (egyáltalán nem rossz) az ebben a válságban, hogy az emberek elkezdtek gondolkodni, elkezdtek képet alkotni arról, hogy mi ez, ami körülvesz bennünket, hogy hogyan is működnek társadalmaink, és miért pont így?

 

Ez az igazi válság ... a nagy lelepleződés ... lehullt a lepel a demokráciánkról ... Ez a válság egy forradalom, amely az információ-terjedés forradalma.


akropolis_sale3.jpg
 

Leesett a tantusz, hogy ez az egész demokrácia dolog egy átverés - átverés mert azt mondják, demokrácia az, ami az USA-ban van, és hogy ezt kell követni, ezt a demokráciát, miközben, ha megnézzük, rájövünk, hogy az USA-ban tipikusan egy elit uralkodik, tipikusan a gazdagok, aminek a demokráciához csak annyiban van köze, hogy az Athéni demokrácia is az arisztokratáké volt (nők és rabszolgák kizárva). Leesett a tantusz, hogy ez nem is demokrácia, és hogy amikor azt mondják, "demokrácia", valójában a szabad piacra gondolnak és a gazdasági liberalizmusra, amely az utóbbi 20 évben szó szerint elszabadult.

Amerika elviszi a demokráciát a Föld legkülönfélébb országaiba? Amerika a demokrácia hazája? Mi is demokráciát akarunk? Ilyenkor valójában mindig csak a szabad versenyes kapitalizmusról beszélünk. Leesett a tantusz - kezdetben keveseknek, de egyre gyorsabban terjed ez a kép, egyre gyorsabban terjed az info, hogy a demokrácia, amiben hittünk, átverés - és valódi demokráciára van szükségünk, MOST, azonnal.

 

Egyáltalán mi az, hogy 4 évente szavazhatunk? Négy évente megszavazunk valakiket - aztán pofa be! Nálunk az MSZP-SZDSZ kormány idején már kimutatta a foga fehérjét a kormányzó hatalom: rendőrökkel verette meg az embereket, és azt mondták, hadd tüntessenek, egyszer csak megunják, úgyis az lesz, amit ők mondanak, sem a tüntetések, sem a népszavazások nem jelentenek semmit (ennyit a nép akaratáról). A népnek csak négy évente van beleszólása, és akkor is csak limitált formában (választhat két lehetséges uralkodóosztály közül).

Durva, iszonyat durva - a jó hír viszont az, hogy az embereknek kezd leesni, hogy mivel is van dolgunk.

 

Ez a tantusz-leesés azonban nem elegendően intenzív, ráadásul ott vannak az ellenirányú folyamatok, amelyek ezerrel tombolnak, entertainment, televízió, reklámok, média, politikai hírek sporthírek, kedvezmények, akciók, balesetek, új adónemek, nemzetközi hírek - az emberekből egyszerű teszkólakók válnak, akik ott élnek egy telepen, elmennek a munkába, aztán átutalják nekik a pénzt, amit ők meg odaadnak a teszkóknak, akik cserébe silány minőségű élelmiszerekkel, ruházattal, mindenféle szórakozást, szabadidő eltöltést segítő eszközökkel látják el őket.

A teszkó tudatú fogyasztó legnagyobb problémája, hogy azt sem tudja, miben van, miben él, azt pedig, hogy hogyan kellene erről egyáltalán gondolkodnia, végképp nem tudja - nem tudhatja.

Viselkedési és gondolkodási mintáikat az emberek a tévéből veszik, tévésorozatokból, ezeket a mintákat pedig a hatalom mérnökei roppant szofisztikáltan fejlesztgetik, folyamatos tudatmódosítással gyakorlatilag egy tenyésztést végeznek. Jó fogyasztókat nevelnek belőlünk, akik figyelemmel kísérik a híreket, felháborodnak az egyik vagy másik oldal szemétségei miatt - de gondolkodni a helyzetről alapvetően képtelenek. A jó fogyasztó csak a másik oldalt utálja - ennyit tesz, ennyit írtak bele a szerepébe.

 

Amikor tehát világforradalomról beszélünk, fontos látnunk, hogy embertömegekről van szó, akiknek fogalmuk sincs arról, amiben élünk, és sem fogalmat alkotni sem gondolkodni nem tudnak róla. Tömeg szintjén, kollektíve elveszítettük a kognitív kapcsolatunkat a valósággal. Nem írástudatlanok, hanem valóság-tudatlanok vagyunk, ami persze pont ugyanolyan durva, mint amilyen egykor az analfabetizmus volt. Bár olvasni el tudjuk a szövegeket, megérteni azt, amit jelentenek, nem vagyunk képesek. Nem értjük a gondolatmeneteket, nem tudunk relációba hozni olyan dolgokat, melyeket együtt kellene látnunk, és, ami a legdurvább, kiradírozták belőlünk a logikai érzéket, nem tudunk egyszerre több állításnak jelentést tulajdonsítani. A média primitív gépekké egyszerűsítette elménket, és három állítást már nem tudunk egymás mellé rakni, illetve három egymás mellé tett állításnak már nem tudunk jelentést tulajdonítani. Ha megjelenik egy hír a tévében, hogy valaki hazudott, utána megjelenik az ellen-hír, hogy nem is hazudott, hanem igazságbeszéd volt. Ennyi már elég is egy lebutított társadalomnak, hogy két részre hasadjon - vannak, akik hívők és vannak, akik tagadók. Ezt a formulát pedig minden egyes kérdéssel kapcsolatban be lehet vetni.

 

Mi tehát a teendőnk világforradalommal kapcsolatban?

Nyilvánvalóan az információ terjesztés. Ezt azonban megelőzi az, hogy vissza kell nyernünk a gondolkodás, a gondolatok megfogalmazásának, javításának, megértésének, módosításának, fejlesztésének művészetét. Vissza kell nyernünk .. khm, intellektuális skill-jeinket. Meg kell tanulnunk gondolkodni, és meg kell tanítanunk másokat is gondolkodni. Minden itt kezdődik, minden ezen alapul - máskülönben a hatalomnak semmiből sem tart blokkolni a kommunikációt annyira, hogy a forradalmi gondolattal megfertőzöttek ne tudják a társadalom fennmaradó részét elérni és megfertőzni. Elvégre hogyan is lennénk képesek átvinni a pályán a labdát, és belőni a másik térfélen a hálóba? Hogyan is lennénk képesek bejuttatni a védett zónába a gondolatot, a védett zónába = a hatalom által leszigetelt emberek fejébe, ha az emberek akkor sem képesek megérteni azt, ha a corn flakes-es tasakból előugrik egy nyuszi, és Bruce Willis magyar hangján elmagyarázza neki? Bizony, a kommunikáció nemcsak a közvetítő közegekben van blokkolva, de ott is, az emberek fejében, mert a jó fogyasztó immunis az anarchista gondolatokra .)) Nemcsak az emberek közti kommunikáció van lebutítva, de maguk az emberek is.

 

Bőven van tehát mit tennünk .) A gondolat-fejlesztésen és gondolat-terjesztésen túl a gondolkodás képességének elsajátítására kell megtanítanunk az embereket ... és ennek a rendszerét kell kidolgozunk, közösen, egy projekt, illetve projekt-komplexum formájában .)

Ennek a folyamatnak a legautentikusabb terepe természetesen a (valódi) művészet !:)

Egy intenzív kommunikációs szférát kell létrehoznunk, ahol ezerrel zajlik a pezsgés, a nyüzsgés, egy virágzó kultúrát kell létrehoznunk - itt a magyar ugaron, a kultúrháború ellenére - egy olyan kultúrát, amely a gondolkodást, a gondolatok terjedését, és nem a szórakoztatást, cégek profitját, show biznisz belépőjegy eladásokat katalizálják ... ez a feladatunk, s ez nem is kevés .))


...........................................................................................
LÁSD: a Globális Változás Napja - Május 12




.
.

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása