HTML

a korrupció nem LEHET alapelem – LMP vs. Együtt-PM (via HVG.hu)

2013.11.28. 23:14 equally

Akik szeretnek politikai krimiket, thrillereket nézni, most összecsaphatják a kezüket, hogy hú, a mindenit! Egy igazán látványos manővert (hadműveletet) látunk most az LMP ellen, akik ismét kongresszusra készülnek, és ismét egy olyan kihívással kell megküzdeniük, amely azt próbálja bizonyítani, hogy „nem lehet más”. Ezúttal azt nyomják az LMP arcába (lásd HVG-hu), hogy „te sem vagy más”, utalva az átlátszón megjelent korrupció-leleplező cikkre a napelem tenderről, amelyben LMP-s pénztárnok is hunyó (vagy legalább is, annak tűnik lenni). Ennél az utalásnál persze keményebb csapás az, hogy az LMP nem csinált még semmit, hogy ezeket a vádakat látványosan eloszlassa.

solar-energy-panels-720.jpg

A helyzet végtelenül komplex s közben ugyanennyire egyszerű is. Az LMP egy probléma, hiszen egy új és nem-korrupt párt, amely ráadásul nem illeszkedni akar, nem beépülni a már meglévő hatalmi tömörülések közé új csoportosulásként, hanem MÁS-t akar. Más politikát, MÁS közéletet. Emiatt csomó minden összeegyeztethetetlen az LMP-vel, csomó minden elfogadhatatlan az LMP számára.

Mindig ebből volt a baj, lásd, amikor Schiffer azt mondta, hogy ex-elnökökkel holtbiztosan nem alakítanak kormányt. Utána egyből bedurvult a Népszabi, és meghívták Jávor Benedeket is ellen-nyilatkozni (miközben Schiffer nyilatkozata mögött kongresszusi döntés állt).

A helyzet most azért cifra, mert itt van ez a NAV ügy – ami elszabadult. Valakik rosszul mérték fel egy ex tisztviselő félelmeit és tűréshatárát, és hanyagul jártak el az elhallgattatása során, Horváth András beszélt. Megvádolták, hogy az LMP ügynöke (azóta már mással is), de tök értelmesen elmagyarázta, hogy éppen ellenkezőleg, az LMP Horváth András ügynöke (és nem fordítva), hozzátette, hogy a PM is az, mert már ők is támogatják az ügy kivizsgálását, és reméli, hogy az MSZP is végre átáll a társadalom oldalára.

Az MSZP persze nem áll át – hiszen benne vannak. Az ügy 2007-től datálódik (és nem ez az egyetlen kormányokon átívelő ügy, lásd ügynökakták Veres Pálné gimi, etc). Durva helyzet alakult ki. Az MSZP azzal próbálkozott, hogy azt mondták, „nem alkudnak meg a Jobbikkal” – ezért nem vizsgálják ki az ezer milliárdos adóbűncselekményt. Mintha a Jobbik bármit is kért volna az MSZP-től :)) Hol itt az alku? A klubrádió hallgatói és az ATV nézői számra persze világos, hogy ez nem megengedhető, hiszen a Jobbik jobbos, szélsőjobbos, így, ha kivizsgálják az ezer milliárdos adócsalást, amiben az MSZP is érintett, akkor az MSZP a szélsőjobb útjára lépne :)))))))

Végeredmény: az LMP-ről kiderül, hogy vannak ám korrupciógyanús ügyeik. „LMP-pénztárnok cége is nyert volna a felfüggesztett naperőműtenderen”.

Az LMP azonban, sajnálatos módon, iszonyat rosszul reagál, nem csinál semmit, mintha egy olyan nagy és hatalmi pozícióból politizáló párt lenne, mint az MSZP. Simán csak kivárnak? Majdcsak elmúlik ez az offenzíva ? :( Ne már!
Basszus, ez az, amit az MSZP is csinálna!! Pontosan ez az!

És akkor jön a HVG cikk, LMP-s belső forrásokra hivatkozva (akik nyilvánvalóan PM-es források, mint mindig is), közli, hogy milyen ellentétek vannak az LMP-n belül, meg minden. Ja, és azt is, hogy a kampányukat a korrupcióellenességre építették volna :) A HVG (nem először) le akarja írni az LMP-t.

Lássunk tisztán: Ciki, hogy a PM a NAV ügy kivizsgálásának látszólagos támogatásával felsült, és katasztrófa, hogy az MSZP ugyanannyira érintett, mint a Fidesz. A ballib hatalomnak minden érdeke az, hogy az LMP-t hiteltelenítsék, karakter-lemészárolják (az LMP egyetlen gyenge láncszem, amely szóváteszi, hogy az MSZP és a Fidesz együtt csinálják ezt, és hogy a PM-nek nem kampányolnia kellene, hanem az MSZP-t, a társaikat, rávenni arra, hogy szavazzák meg a kivizsgálást).

A PM-esek nyilván összeszedték emlékeiket, elmentett doksijaikat, stb, és arra jutottak, hogy ez egy szuper botrány lehet. És igazuk volt!!! Annál nagyobb botrányt, hogy az LMP politikusai, pénztárosa korrupt pályázaton vesznek részt, mint „a nagyok” .... elképzelni is lehetetlen. Nyilvánvalóan nem jófejek a PM-esek, de ezt a vádat az LMP tényleg nem engedheti meg magának, azaz, minden épeszű LMP szimpatizáns most úgy van vele, hogy hálistennek, hogy ez kitudódott. Hála a PM-nek! Hála Bajnainak és a HVG-nek is! Köszönet mindenkinek!! Ennél nagyobb szívességet az LMP-nek nem tett még senki ... és tegyük hozzá, nem az LMP a fontos, hanem az ügy, az, hogy LEHET MÁS a POLITIKA!!

Ha ez az ügy, ha ez a forradalmi próbálkozás dugába dőlne, semmi sem maradna, így azonban bármit elérhetünk! Nem, nem az LMP-ről beszélünk, az LMP „csak” egy képviselőcsoport, egy pro-aktív társaság, amely beindítja és futtatja e folyamatokat. A magyar társadalomról beszélünk. Arról, hogy közösen szakíthatunk a korrupcióval, leépíthetjük a korrupciót, és mivel kis ország vagyunk, a kezünkbe vehetjük a sorsunkat! Nem kell Dániának lenni, nem kell Norvégiának lenni, nem kell bálnákat vadászni és olajat eladni, elég, ha a korrupciót visszaszorítjuk, szisztematikusan, és hathatósan!! És minden MÁS lesz!!

Ehhez azonban az LMP-nek kell lépnie – most. Le kell ráznia magáról ezt az ügyet, mint kutyának a bolhát. Ki kell vizsgálniuk, és átláthatóvá kell tenniük az egész szitut. El kell érniük, hogy a végén az Átlátszó kimondja: „hm, basszus, ezek tényleg mások, basszus, tényleg lehet más...”

Jó kis kihívás, nemde? :)

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció napelem átlátszó LMP PM

MSZPM kampány ma - avagy az LMP és az MSZP elmaradt fúziója – amit nyertünk, és amit nyertünk ezzel

2013.11.23. 21:13 equally

2011 novemberében volt, hogy Karácsony Gergely az MSZP-vel való összefuzionálást sürgette az LMP részéről (az ATV képernyőjén). Ma, 2 évvel később, a Népszabadság beszámol a hírről, hogy Karácsony megérkezett az MSZP székházba. Elképesztő belegondolni, mi lett volna, mi lenne ma, ha a tervük sikerült volna, ha sikerült volna feltörniük az LMP-t. De lássuk! Mi lenne ma!

bajnai_1.jpgszorosabbra zárt az MSZP és az E14 szövetsége

Schiffer így is, úgy is már rég ki lenne téve az LMP-ből, a fúzió rá soha sem vonatkozott, lehet tudni, nem olyan, hogy valaha is ferdítsen az elvein, s bizonyos tényekhez való hozzáállásán, s hogy újragondolja korábbi állásfoglalásait. Ahogy mondani szokták: www.integrity.hu :) Schiffer (és még jó páran mások) ma már garantáltan nem lennének ott az LMP-ben. Tudjuk, mert a hatalom mindig is így működött, amióta a világ világ, s ezen belül, az a hatalom is, amely nálunk 1956 óta regnál.

történelmi híradó következik – a kiosztott híradószemüvegeket most kéretik felvenni .)

Proxi-képzés. Ez történik, s ez történt mindig is. Adott valami, ami a hatalom számára veszélyes, mert ellene van. Ekkor, mint a kalózok, meghekkelik, megcsáklyázzák az illető szervezetet. Bejuttatnak egy-két trójait, akik majd kinyitják a kaput, plusz akik közvetítenek odabent a hatalom és a szervezet között – anélkül persze, hogy a bentiek tudnák, hogy ezek kinek az érdekében járnak el (ügynökökként). Aztán, amikor sikerült feltörni az illető szervezetet (ami azt jelenti, hogy a hatalom csatornát épített ki a szervezet számos vezetőjéhez, és ezen a privát csatornán keresztül létrejött egy kontroll és egy állandó kapcsolat, és ezáltal az egész szervezet döntéshozási mechanizmusát kontroll alá tudták vonni a kapcsolatok kritikus tömege, s az eredő befolyás révén), szétszedik, és újra összerakják.

Majdnem olyan lesz, mint újkorában – csak picit más. Proxi = picit módosított. Mert ez a szervezet már kontroll alatt áll. Immár nem valódi, hanem csak olyan, mintha – proxi. Ez így megy. Lásd MSZMP.

Az MSZMP forradalom volt, a többpártrendszer forradalmának pártja, csütörtökön alakult, november 1-én. Aznap délután Kádár beszéde elhangzott a rádióban, de már csak felvételről, mert Kádár ekkor már az oroszoknál volt. Kádár beszédében arról szónokolt, hogy az AVH-sokat el kell távolítani a az államgépezetből, s gondoskodni arról, hogy ne tölthessenek be funkciót. Másnap, pénteken megalakult a Népszabadság, az MSZMP lapjaként.

Amikor Kádár további tankok élén visszatért, következő hét szerdán, november 7-én (amely nap a „nagy októberi szocialista forradalom” ünnepe lett, nemzeti ünnep), ő MSZMP elnökségi tag volt, a Népszabi pedig a forradalmi MSZMP lapja.
A szitu látszólag folyamatosságról árulkodik. De később ... (különösen Nagy Imre kivégzése után) az MSZMP már nem az az MSZMP volt, ami akkor, amikor alapították, november 2-án, pénteken.

És nyilván a Népszabadság sem lehetett korábbi önmaga, hiszen megtartották. A meghekkelt MSZMP megtartotta a Népszabit (november 24-én volt egy népszabis sztrájk, amiért minden tisztelet megilleti az akkori újságírókat). A Népszabadság maradt.
Mind az MSZMP, mind a Népszabadság annak a hatalomnak a flottájához tartozott immár, amely ellen e-re-de-ti-leg a barikádra léptek. Proxi MSZMP, proxi Népszabadság. A hunyó Kádár, aki először ellenforradalomnak nevezte a forradalmat, majd szépített, de aztán visszatáncolt, és sokak számára a mai napig .. de ezt már hagyjuk ...

Hogyan csinál proxit valamiből a hatalom – erről szólt a mai filmvetítés :) Amit az LMP-vel csinált ugyanaz az 1956 óta regnáló polip, az totál analóg azzal, amit a Népszabadsággal és az MSZMP-vel csináltak. Majdnem pontos az analógia, leszámítva, hogy az ügynökakták nyilvánosságáért ma még magányosan küzdő Schiffer (és társainak, barátainak) a pártja ellenállt a feltörésnek – a megcsáklyázás még bejött ugyan, de utána Schiffer ugyanakkora kommunikációs erőfeszítést dobott be, mint amekkorát a hatalom, és mivel Schiffer belülről és az LMP küldetéséhez törés és ferdülés, elhajlás nélkül állt hozzá továbbra is, a kisebb erőfeszítés is nagyobb eredménnyel tudott járni, mint mindaz, amit a hatalom be tudott vetni.

Ma, amikor a Népszabadság azt post-olja a fb-on, hogy a Karácsony már novemberben megérkezett az MSZP-be, észnél kell lennünk, hogy ezt a képet tényleg pontosan le tudjuk képezni.

Látnunk kell, hogy az eredeti tervek, illetve a hatalom ma már kiszámítható működésének ismerete alapján ma az MSZP székházba az LMP-nek kellett volna beköltöznie (természetesen Schiffer és társai nélkül, őket mára már kidobták volna, mert nem elég együttműködőek, személyeskedőek, és veszélyeztetik a kampányt, vagy valami hasonló alapon). Ma ha a megcsáklyázás és proxi-képzés folyamata sikerrel járt volna, akkor is Karácsony lenne a fő LMP-s, és ugyanúgy őt említette volna a Népszabi.

Viccet félretéve, bele kell gondolnunk, mi lett volna, ha sikerül nekik.

Ma lenne egy olyan kamu LMP, mint amilyen kamu MSZMP és kamu Népszabadság jött létre anno az eredeti forradalmi szerveződésből. Gondolj bele, ma a Lehet Más a Politika hitelesítené azt, hogy Orbánék után ugyanaz a rezsim visszatérhessen, csak picit másképp, Gyurcsány helyett a klónjával, Bajnaival vagy egy következő arccal az élen. Így azonban az egész beolvasztósdi, nagy olvasztótégelyezősdi zátonyra futott ... Ezért ma sokak számára nem Orbán leváltása a főcél, hanem az, hogy a „váltóműszakokban” egymást váltó pártok (MSZP-SZDSZ / Fidesz-KDNP) uralkodásának kontinuumát megtörjük, és a döntéshozásba a társadalmat képviselő szerveződéseket juttassunk, lásd LMP, 4K.. és a sor nyitott!!

És konkrétan, itt van a NAV bűncselekmény és a botrány. Az MSZP leszavazta a vizsgálóbizottság létrehozását. Megakadályozták, ugyanúgy, mint az ügynökakták nyilvánosságát megteremtő törvényt, az ügynöktörvényt is.

Az LMP azonban ott van, az LMP itt van, és nem lehet azt mondani, hogy ez a az ügy nem fontos. Plusz, itt van a HAHA és más nagyszerű szervezetek is !!! Ezért a PM, mint az MSZP-Bajnai junior tagozata kénytelen támogatni a vizsgálóbizottságot, azért, hogy ne lehessen azt mondani, hogy nem akarják. Helyette majd azt mondják „apu dolgozik, nincs ideje, ja, 1 milliárdos adócsalás a NAV-nál, igen, hallottunk róla, a fiatal tagozatunk ott is volt, mi is támogatjuk, persze, ez csak természetes”.

Ha az LMP nem lenne ma az, ami, akkor ma az LMP mondaná azt, hogy ez egy jobbikos ügy, a szélső-jobbosok akarnak valamit, de ezt nem támogathatjuk, stb, stb, mert ők rosszat akarnak, hiszen rosszak. És ezzel az egész NAV ügy el lenne kenve. Jobbikosok akarják, jobbikosok állítják – ez lenne a mantra. Miközben a valóság az, hogy egy adóhatósági tisztviselő osztotta meg a rendszert leleplező infót a magyar társadalommal ... és vagy lépünk valamit, vagy nem! Horváth Csaba, mindenesetre, odament az LMP-s tüntetésére mosolyogni és nyilatkozni egy kört :) Jelezve, hogy akár lehetne is valamiféle vizsgálat? :) Who knows? A lényeg az, hogy mi tudjuk, mi kell ahhoz, hogy ez így ne mehessen tovább.

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

1 komment · 1 trackback

Címkék: mszp kádár pm együtt karácsony bajnai horváth csaba lmp e14 MSZPM proxi

A NAV a fidesz olajfoltja - konzekvenciák

2013.11.19. 19:37 equally

A Nemzeti APEH lelepleződése óriási botrány egy gigantikus bűncselekmény nyomán, ami most a fidesz tankerhajó gyomrában robban – tetszett volna nekik nem lenyelni, hanem leleplezni a bűntényt. Volt választásuk. A robbanás órási (16x-os Watergate, 256x-os BKV, 1024x K&H), a fidesz tanker körül ronda olajfolt terjed, a bukás tényét már maguk előtt sem tudják tagadni. Arcukba robbant, és megérdemlik minden cseppjét a fekete trutyinak, ők is, és mindenki, aki benne volt vagy/és benne van. Tetszettek volna alázatosnak lenni és nem gyalázatosnak, volt választás – és mellesleg nekünk is lesz. Most már nincs az a pampers és ultra-pampers mennyiség, ami a fidesz körül terjedő bűn-olajfoltot felfogja.

052010_oilspill.jpg

A Nemzeti Hivatal működésének ilyen kézi vezérléses befolyásolása kimeríti korrupció állami szintre emelésének tényét, a Grand Corruption-t, ez a legmagasabb szint (a State Capture alatt). Ennek az ügynek és a cikkeknek a nyomán a korrupciós mutatónk lezuhan oda, ahova való, a banánköztársaságok szintjére, és ez csak a kezdet. A fidesz 2 éve megpróbálta lenyelni az egyik legdurvább ügyet, emiatt az alábbi tényekre derül most fény:

#1 A politikai hatalom (a kormányzó hatalom és a másik oldal, a „váltó műszak”) ellenérdekelt a magas szinten elkövetett bűncselekmények kinyomozásában (lásd K&H bűncselekmény, lásd a BKV-nál megvalósult korrupció, lásd a meghekkelt offshore közbeszerzési törvény, de ide tartozik az ügynöktörvény, az aktanyilvánosság létrejöttének megakadályozása is).

#2 Van egy politikai elit = uralkodó osztály, és van egy elnyomott „réteg”, a társadalom (lásd K&H bűncselekmény, a társadalom pénzét VIP ügyfelek használták – és sosem nyomozták ki, vagy lásd Hunvald-ügy, amelyben pár száz milliós károkozást állapítottak meg, egy csomó mindent pedig nem).

#3 A társadalom bal- és jobboldara való felosztása (megosztása) egy mesterséges börtön-intézkedés, ami kizárólag az uralkodó osztály érdekét szolgálja, más értelme nincs, elvégre bal- vagy jobboldali politikáról aligha beszélhetünk, ez tisztán a korrupció politikája ... minden más a nemzeti vagy a baloldali máz csupán gagyi műanyag díszlet ...

#4 a hatalom a markában tartja az intézményeket – beleértve a bűnüldözést

#5 a hatalmat csak az érdekli, hogy a „nép” milyen sokáig fogja még emlegetni az éppen felrobbant ügyet ... a Fidesz most azt nyilatkozta, hogy úgysem fogja tudnia sajtó sokáig felszínen tartani ezt az ügyet – ahelyett, hogy azt nyilatkozták volna, hogy ennek az ügynek nagyon súlyos következményei lesznek, mindent elkövetünk, hogy a társadalomban visszaálljon a bizalom a kormányzó hatalomban, és az adóhatóságban is ... Őket a bűncselekmény nem érdekli, csak az, hogy mekkora a botrány.

#6 a fidesz nem zárt le semmiféle elmúlt 8 évet, és nem zárt le semmiféle elmúlt 20 évet, sőt, a fidesz révén immár elmúlt 24 évről beszélhetünk ... aminek pontot kell majd tennünk a végére.


konzekvenciák:

A fidesz nagyon durván kormányzott, az első perctől a gátlástalanság legdurvább megvalósulása, amit csináltak – egy következmények nélküli országban. Naná, hogy következmények nélküli, hiszen soha nem nyomoznak ki semmit. Durván kormányoztak, kihasználták az abszolút többségüket, ámokfutás volt ez az első perctől kezdve. Olyan, mintegy motoros, akinek eszébe sem jut betartani az 55 km/h sebességkorlátot. Hát most itt a gebasz, jött egy olajfolt. Aki durva sebességgel közlekedik, nagyobbat bukik ... Itt és most robban a 2/3 a fidesz arcába, a 2/3-os támogatottsággal való visszaélés a fidesz és a kdnp arcába – visszaéltek, azt gondolták, még ezt is megengedhetik, hiszen 2/3-uk van, plusz a baloldal még mindig emlékezteti a társadalmat a gyurcsányi BKV-s időkre, szóval be vannak betonozva, azt gondolták, még ezt is le tudják nyelni=(mint az ügynökaktákat és megannyi korrupció-ellenes törvényjavaslatot is).

drama.jpg

Azt gondolták, le tudják nyelni, és sosem fog robbanni. Melléfogtak. Mint minden bukott bűnöző, rosszul mérték fel a helyzetet.

A magyar társadalom pedig örül, és ismét a szokásos módon: kiderült, hogy megloptak minket, visszaélésszerűen kormányoztak, becsaptak, hülyére vettek minket – de örülünk, mert legalább lebuktak. Így örül a magyar ember, akit az ág is húz. Nagy a bukás és nagy az öröm – s a fidesz tanker körül a fekete folt már a Holdról is látszik.

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz korrupció adó APEH NAV

15 perc hírnév: a 4K! valódi (h)arca??? – egy értelmes mondatért támadja az LMP-t a 4K!

2013.11.17. 23:40 equally

„Álszent az LMP nyilatkozata, hogy a fű fogyasztása betegség” – teszi címlapjára a 4K! Az ember nem érti, mi az ördög folyik a 4K!-ban, és ha nyomnak valamit, az tuti, hogy nem fű, hanem crack vagy speed, szóval meth. Döbbenet, amit a 4K! művel – felrúgja az értelmes politizálás asztalát, borítja az új baloldalt, a harmadik pólust. Mindezt miért? Mert nem jött be a Dózsa kampány? Rosszak a mutatók? Ez nem mentség, mindenkinek rosszak a mutatói, a gátlástalanság nem megengedhető.

Uruguay-cannabis-011.jpg

Amit az LMP-s politikus mondott, az ez: „a könnyű drogok fogyasztását betegségként kellene kezelni, nem bűncselekményként”. Az LMP valószínűleg az összes drogtörvény ellen érdemben fellépett eddig, a kannabisz dekriminaliációja pedig a legértelmesebb első lépés, enélkül legalizációról beszélni vicc. A 4K! maga is dekriminalizációról beszél, szóval iszonyat durva úgy beállítani, mintha az LMP betegnek nevezte volna, abnormálisnak a fűszívókat. Az LMP nyilvánvalóan az addikcióról beszélt és a dekriminalizációról. Hogyan löki át őket mégis a 4K a barikád másik oldalára? Nos, ez a döbbenet ...

A fű addiktív, a fű drog, aki ezt vitatja, szabálytalan műveletet hajt végre. Az, hogy addikcióként tekintsük a fűszívást, és ne bűncselekményként, csak valami nagyon súlyos drog hatása alatt értelmezhető álszentségként, illetve fű legalizálásával ellentétes gondolatként.

A gond természetesen az, hogy itt nem a fűről van szó, hanem a párttámogatottságról. A 4K! olyan eszközt alkalmaz, ami nem megengedhető. A szándékos torzítás és az ellenségeskedés eszközét. Sajnos, ez nem az első alkalom, hogy a 4K! valakikkel szemben ellenszenvet igyekszik kelteni, lásd nyugdíjasok vs. diákok (miért kell összekötni és szembeállítania két réteget? – miért kell szembemenni a társadalmi szolidaritással?). Amit most tesz a 4k!, az politikai extremitás, és lássuk be, a Gyurcsányhoz és Orbánhoz kényszer-szocializálódott magyaroknak ez már olyan terep, ahol otthonosan mozognak. Monjonle-monjonle, takarodjon, fujj. 15 perc hírnév ... minden nap ...

Az, hogy a 4k! most hirtelen átcsap extrémbe, ijesztő fordulat. Mert ne feledjük, a 4K! egy diskurzus, egy rendszerváltoztató diskurzus egyik hajtása, megtestesülése. Ez a társadalmi beszélgetés, diskurzus éppen a Gyurcsány és Orbán utáni korszakot hivatott megalapozni, valódi baloldalisággal, ami mind a jobboldali emberekhez, mind az egész társadalomhoz, mind a politikához egy egészen MÁS viszonyulást jelent. Valódi baloldalisággal, valódi eszmeiséggel kezdtünk el építeni új korszakot. Eredményünk egy beszélgetés, egy diskurzus, máris csomó átbeszélt jelenség, csomó letisztázott gondolat, képet alkottunk arról, közösen, hogy mi az, ami ma van. Egy új korszak határán állunk, köszönhetően annak, hogy megtanultunk egymással közösen beszélgetni, képet alkotni a valóságról.

Új korszak ez, ami jön, mert a régi már többé nem elfogadható, a régi korszakban használatos eszközöket közös erővel lelepleztük, és mint vegyi fegyvereket szétszereltük. Nincs ilyen, hogy vagy az Orbánnak vagy „igaza” vagy a „MÁSIKNAK”, nincs olyan, hogy aki jobboldali, az náci, aki baloldali, az meg kommunista, a diktatúra időszakából. Nincs hiperralitás, nincs karakter-leegyszerűsítés, nincs bal és jobb, társadalom van, és a hatalom. Idáig már eljutottunk ... S most ezt borítja a 4K .(

Ezt borítja, hiszen a valóságtól elrugaszkodott közleményeket dob piacra, amivel rombolja az értelmes párbeszédet, mármint nem az LMP és a 4K között, hanem a politikai pártok és a társdalom között – amit e két párt kezdett el megalapozni totál nulláról ... Ezért durva ez az értelmes beszédet borító harcmodor ... Egyszer majd magához fog térni a 4K, mert akik jóról szólnak, mind magukhoz térnek egy idő után ... de lehet, hogy az akkor már késő lesz ...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

2 komment

Címkék: legalizálás addikció 4k kannabisz lmp

Schiffer vallott, Rétvári Bence ígért – az ügynöktörvényről face-to-face

2013.11.15. 15:55 equally

Schiffer András bevallotta, hogy erre, ami történik, legvadabb álmaiban sem számított, nem hitte volna, hogy a Fidesz-KDNP blokkolni fogja az aktanyilvánosságot, azt gondolta, a kormány leszavazza az LMP-s törvényjavaslatokat, de utána majd gyorsan előjön a „sajátjával” – nos, nem így lett. Rétvári Bence a KDNP képviseletében azt mondja, azért szavazzák le rendszeresen az LMP-s törvényjavaslatot, mert a sajátjukat akarják megcsinálni, és meg is fogják csinálni – 2014 májusáig.

01.jpgvita a bem moziban (foto: altmti)

Kissé széttartóan indult a beszélgetés, az ügynökakták még mindig titkos voltából adódó korrupt helyzetet világították meg, jobbról is, balról is. Az egyetértést harapni lehetett. Mígnem aztán Schiffer kimondta, hogy de miért nem engedi a Fidesz-KDNP még azt sem, hogy egyáltalán napirendre kerüljön az LMP-s (Schiffer által kidolgozott) törvényjavaslat, vagyis hogy tárgyalhasson róla az országgyűlés? Válaszként Rétvári egyetlen mondatot mondott erre (miközben csak ebben a fordulóban is percekig beszélt), éspedig azt, hogy azért szavazzák le, mert a sajátjukat akarják majd beterjeszteni és persze elfogadni.

Ami minket illet, hihetetlen volt nézni a két politikust. Az egyik a kormányon belülről, a másik a kormányon kívülről beszélt, ráadásul úgy, hogy az LMP-sek még sosem voltak kormányon, így semmilyen körülmények közt nem lehet velük szemben azt a technikát alkalmazni, hogy „persze, most ezt mondjátok, de a Gyurcsány kormány alatt meg mi volt?”.

Ehelyett: ott volt a Schiffer, aki abban utazik, hogy a politika MÁS legyen, és azt kérdezi, miért nem engeditek azt sem, hogy egyáltalán napirendre kerüljön ennek a törvénytervnek a vitája? Ott ül, ezt kérdi, és nem jön rá válasz. Mert az, hogy a sajátunkat akarjuk, ami már alakul is, és májusra elkészül, semmilyen formában nem állja meg a helyét.

03.jpgvita a bem moziban (foto: altmti)

Nem állja meg a helyét, és nyilván nem véletlenül intézte el egyetlen mosolygós mondattal ezt a választ Rétvári Bence. Azt, hogy a Fidesz saját törvényt akar, és nem az LMP-ét, azt csakis úgy lehet érteni, hogy megcsinálják, és úgy, mintha nekik jutott volna eszükbe, és ők dolgozták volna ki. De az, hogy a törvény megteremti az aktanyilvánosságot (amiről szól), nem is kérdés, ez az alap. Pont. Ezt nem lehet megkerülni – vagy mégis?

Az ún. Nemzeti Emlékezet Bizottságával előjönni, aktanyilvánosság helyett, eléggé megkerülésnek „tűnik”. Vagy akar a parlament – benne a hatalmi többséggel – aktanyilvánosságot, vagy nem. Aktanyilvánosság helyett nemzeti emlékezetről beszélni nem ér. Különösen úgy nem, hogy az LMP-s ügynöktörvényről még beszélni sem engednek a parlamentben (még napirendre sem hagyják kerülni a kérdést).

Rétvári arról beszélt, nem lehet hólapáttal nekiállni, csipesszel kell kezelni az ügyeket. Schiffer azt mondta, aktanyilvánosság kell, annak meg kell valósulnia.

Közben vegyük észre, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága a Fidesz részéről nyilvánvalóan egy közbülső, „áthidaló megoldás” akar lenni, ami igen is, meg nem is, szolgálja is a majdani aktanyilvánosság ügyét, meg közben nem is. Azaz, a Fidesz-kormány valójában egy újabb akadályt épít az aktanyilvánosság elé. Már eddig is 3 és fél éven át blokkolták az akták nyilvánosságra hozatalát, most pedig majd jön egy Nemzeti valami (a Nemzeti csomagolás jellemzője, mára már kiismertük, hogy mindig más a tartalma, mint ami rá van írva – egyfajta hatalomgyakorlási irónia vagy cinizmus ez), ami majd egyszer valahogy létrehozza az aktanyilvánosságot :) De csak miután a Kennedy Gyilkosság aktái napvilágra kerültek. Azaz, 24 év időhúzás, blokkolás után most egy újabb beiktatott közbülső fázis, ami után nem is az aktanyilvánosság következik, hanem az akták valamilyen módon való majdani kezelése. Az akták gyámság alá helyezése ez, ha megnézi az ember.

04.jpgvita a bem moziban (foto: altmti)


Schiffer éppenséggel az eddigi összes Fidesz-KDNP-s kifogást lereagálta, a törvénytervezet immár a v3.0 fázisnál tart, és ha lenne politikai akarat (ha a Fidesz nem lenne az állambiztonsági múlt ügyeletes őrző-védője), akkor egyetlen nap alatt meg lehetne szavazni. Schiffernek még a határozati javaslatát sem fogadták el!! Amiben az Országgyűlés arra kötelezné a kormányt, hogy nyújtson be törvényjavaslatot idén december 31-ig. A válasz ugyanaz, mint eddig – néma csend.

Rétvári azt magyarázta, hogy egy Nemzeti Emlékezet Bizottságot állítanának fel, és az kezelné .... Mire Schiffer: az aktákat nyilvánosságra kell hozni, ez az, amiről beszélni kell, ez a feladat. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága kezelheti az aktanyilvánosság nyomán kialakult helyzetet, de az aktákat nyilvánosságra kell hozni, ezt nem lehet megkerülni. A Fidesz nemzeti emlékezet projektje tehát semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti az aktanyilvánosságot megteremtő és szabályozó ügynöktörvényt.

Rétvári egy mondattal válaszolt arra, hogy miért nem engedik napirendre kerülni sem az ügynöktörvényt, plusz hozzátette, hogy így is népszerűek, és ha megnyerik a választásokat megint, akkor az majd azt jelenti, hogy az embereknek ez tetszik – amire Schiffer azt mondta, hogy na ez az, ami nem ér. Ugyanezt csinálta Gyurcsány is, azt mondta, ha újraválasztottak, az azt jelenti, hogy bármit megtehetek utána.

Tökéletesen egyetértünk Schiffer gondolatával – sem a 2010-es 2/3-os felhatalmazás, sem az, ha a mostani kormánypártok esetleg megnyernék a választásokat tavasszal (Schiffer jelezte, bízik benne, hogy ez nem fog bekövetkezni), nem mentené fel őket az alól, amit elkövettek – és bizony a földrablásról/földtörvényről is szó esett.

Rétvári azzal érvelt, hogy a gazdák nem tüntetnek sehol, nem lát gazdatüntiket, akkor hát mi a probléma? A Fidesz-KDNP az embereket képviseli kormányban – folytatta – mire Schiffer: igen, nyilvánvalóan, és van nekik nevük is, Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Mészáros Lőrinc, és társaik. Rétvári a MAGOSZ-t emlegette, hogy a MAGOSZ nem tüntet – nyilván nem véletlenül azonosítja az MAGOSZT „a gazdákkal”, hiszen ez az első, amit a földrablással kapcsolatban tájékozódók megtanulnak, hogy a MAGOSZ nem az, aminek látszik, a MAGOSZ nem képviseli a gazdákat, ezt maguk a bábonymegyeri kisemmizett és megfenyegetett gazdák mondták.

Rétvári ehhez hozzátette, hogy azok kapnak földet, akik művelik, ott laknak, abból élnek – amivel szemben Schiffer megemlítette Kishantost, ahol egy salgótarjáni építési vállalkozás kapott földet, de a kishantosiak egy négyzetcentimétert sem. Jegyezzük meg, Kishantos nagyon durva eset, de csak a kezdete egy katasztrófának, amely során először a magyar gazdákat, majd Magyarországot fosztják meg a természeti kincsétől, a termőföldtől. Lásd még a bábonymegyeri gazdák esetét, akiktől úgy vették el a földet, mint ahogyan azt az AVO c. dokumentum filmben lehet látni, amikor emberek ingatlanjait csak úgy elvették, mert kellett egy fejesnek. Ez a hatalom cinizmusa, gonoszsága, betömi a száját az áldozatnak, és rámutat, ez nem panaszkodik, akkor mi a gond? Kínában csinálják ezt az elítéltekkel.

05.jpgvita a bem moziban (foto: altmti)

A vita végére nézőként arra jutottunk, nem cserélnénk semmi pénzért egy ma Magyarországon kormányzó politikussal, beleértve azokat, akik az elmúlt 24 évben kormányoztak, nincs az a pénz vagy karrier, ami ezt „megéri”. Mert a nap végén maradnak az egyszerű tények: az ügynöktörvényről még beszélni sem lehetett a parlamentben. A Fidesz-KDNP blokkolja az aktanyilvánosságot, 3 és fél éven keresztül egymaga játszva el az őrző-védő szerepét. Kishantoson emberek a testükkel védik a jogszerűtlen új tulajdonosoktól a földet, a Bábonymegyeriektől pedig mindent elvettek, és odaadták egy helyi kiskirálynak. Schiffernek pedig nem ez az egyetlen törvényjavaslata, amit lemostak. Ott van például az oligarchizmus egyik fő eleme, az offshore pénzkiszívás, Schiffer javaslata egy egyszerű módosítással tenné ezt lehetetlenné közpénzek esetén: ne vehessen részt még alvállalkozóként sem egy közpénzből finanszírozott projektben olyan cég, aminek a tulajdonosi szerkezete nem 100%-ig átlátható, értsd, offshore kizárva. Ennyi. De ez sem volt elég jó a Fidesz-KDNP-nek, helyette megcsinálták a „sajátjukat”, és azóta offshore cégek nem vállalkozhatnak – de alvállalkozóként persze simán :)) Ez az eljárás emlékeztet a Hamburger-törvényre, ami Chips-törvénnyé, majd chips-adóvá silányult. Felmerül a kérdés, hogy a Fidesz-KDNP vajon megcsinálta a törvényt, a törvény kitűzött, eredeti céljának megfelelően – vagy csak létrehozott egy alibi-törvényt, egy díszlet-törvényt? Az aktanyilvánosságra detto ez tűnik érvényesnek, abból pedig, amiket Rétvári mondott, nyilvánvaló, hogy a Fidesz-KDNP nem sajátjaként akar jegyezni egy fontos ügynöktörvényt, ami végre megteremti az aktanyilvánosságot, hanem meg akarja kerülni azt, meg akarja kerülni az aktanyilvánosságot, és egy díszletre mutogatva akarja azt kommunikálni, hogy de hát mi megtettük, amit kell, és a közvélemény kutatások azt mutatják, jó az, amit csinálunk.

Nos, nem tették meg. Ez tény, napirendre sem engedték kerülni. Plusz, nemcsak az számít, hogy lesz-e valaha ügynöktörvény, hanem az is, hogy mostanáig blokkolták, nem engedték létrejönni, mert ez is tény. Nem az számít, hogy csinál-e valamit a Fidesz-KDNP, ami foglalkozik az aktákkal, hanem az, hogy lesz-e aktanyilvánosság, vagy sem. Apropó, most, hogy választások közelednek, az ember úgy van vele, lehet, hogy nem kéne ennyit bíbelődni a Fidesz-KDNP-vel, láthatóan nem akarják a társadalom érdekét szolgáló törvényeket keresztülengedni, megértettük, vettük az adást, viszont másokra is lehet szavazni, nem igaz?

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: kdnp bem bem mozi földtörvény schiffer lmp ügynöktörvény rétvári ügynökakták kishantos aktanyilvánossság bábonymegyer

szent korona a címerben? – beszélgetés a koronáról (Jobbik, FIDESZ, MSZP, LMP) a Gólyavárban

2013.11.07. 23:57 equally

Érdekes vita bontakozhatott ki a Gólyavárban a szervezők jóvoltából, akik olyan jogban és történelemben otthonos és szakértő politikusokat hívtak meg beszélgetésre, mint Gaudi-Nagy Tamás, Hiller István, L. Simon László, Schiffer András. A beszélgetést egy meglehetősen keményvonalas előadás vezette fel, amely a koronát a nemzettel azonosította, szentként tekintette, a köztársaságpártiakat pedig (szemben a királyság-pártiakkal) a koronát támadó, nem túl következetes történelmi figurákként.

DSC02782.JPG
foto: altmti

A beszélgetést a jobbikos jogvédő Gaudi-Nagy kezdte, aki elmondta, hogy a szent korona egy olyan entitás, amelynek teste van, akarata, és legfőbb szerepe napjaink politikájában, a nemzet dolgaiban, és hogy nagyon elégedettek a korona szentségét őrzővédő törvénynek, amit ők terjesztettek be, és ami büntethetővé teszi a koronával szembeni tiszteletlen megnyilvánulásokat. A fidesz-es L. Simon László csatlakozott ahhoz, hogy a koronaszentség és legfőbb szimbólum, majd Hiller István követte, aki szintén csatlakozott, bár (annak ellenére, hogy a koronáról tartott előadás számos pontját kifejezetten értékelte) hozzátette, nem ér úgy beállítani, hogy aki a köztársaság eszméjét tartja legnagyobbra, az a koronát mint szimbólumot nem ismeri el, esetleg ellenségesen viszonyul ahhoz. A köztársaságpártiság és a korona szimbólumának elismerése között ilyen jellegű összefüggés nincs, sem pro sem kontra – mondta. Schiffer András aztán ugyancsak elismerte, hogy a korona nemzeti szimbólum, az egyik legfőbb nemzeti szimbólum, de hozzátette, hogy „nem jogforrás”, és elmagyarázta, hogy ez mit is jelent – nagyjából azt, hogy például nem lehetünk koronahívők, akik egy tárgyra mutogatva hoznak döntéseket, kreálnak törvényt, mondván, hogy a korona akarata ez, stb.

Schiffer hozzátette később, hogy szuverén joga kell, legyen például a jobbikosoknak, hogy keresztet vessenek a korona előtt akár naponta 3x is, olyannyira, hogy ezért őket kigúnyolni nem ér, de/illetve ugyanígy, bárminemű sztenderd magatartást elvárni, megkövetelni másoktól detto nem ér, nem lehet követelményeket támasztani, hogy akkor mások is vessenek keresztet, vagy amit akarnak.
A korona büntetőjogi védelmét elutasította, és utalt arra, hogy a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban anno Gaudival egyetértésben mondta, hogy nem volna helyes a szólásszabadság rovására fellépni a gyűlöletbeszéd ellen (és lásd, azóta Putyin bebizonyította, Schiffernek ill. ennek az álláspontnak mennyire igaza volt, a punk lányok beszóltak Putyinnak egy látványos performance-szal, amiért 2 év gulágra küldték őket!!). Nekünk az jutott eszünkbe, milyen borzasztó lenne, ha valakit azért, mert a koronának nem köszön illően, vagy azt mondja, hogy szerinte tök bénán néz ki, esetleg egy év börtönt kapjon. Schiffer azt mondta, a közösség elítélése, megvetése kell, legyen a „büntetés”, ha valaki a koronával szemben tiszteletlen.

DSC02808.JPGfoto: altmti


Érdekesség, hogy Schiffer volt az első, aki a földtörvény (földrablás) kapcsán felhozta, hogy a korona, ha tiszteljük benne a hagyományt, a nemzeti jelképet, a történelmi jelentést, milyen módon kötelez arra, hogy a magyar gazdákat, a helyi agrár termelőket részesítse a magyar állam előnyben, és ne hajtson végre földrablást. Ezt később Gaudi-Nagy is előadta maga módján, L. Simon viszont azt mondta el, mennyire durva volt, horror-jellegű élmény a Jobbik pulpitus-elfoglaló tiltakozása a földtörvény elfogadásakor. Ugyanehhez Schiffer később elmondta, a Jobbik tiltakozásával egyetértett, ám annak módját alapvetően elítéli.

A beszélgetés érdekessége az volt, hogy mindegyik megszólalótól elhangzottak olyan gondolatok, amelyek alapvetően elfogadhatóak voltak, ami például fideszes vagy mszp-s politikusok esetében nyilván kiemelkedő eseménynek számít – legalább is mifelénk (LMP szimpátia) mindenképp. A szimpatikus, egyetértésre érdemes gondolatok köre azt a benyomásunkat erősítette, hogy a közös beszélgetések azok, amik előre viszik kultúránkat, azok és csakis azok. Az egyetértésre érdemes megszólalások mellett természetesen voltak faux pas jellegű villongások is, például L. Simon László előadása arról, hogy örömmel látja, hogy a baloldaliak most odafordultak a nemzeti jelképek felé, és nem tudni, hogy ezt csak színleg teszik, vagy igazán, de jó látnia, hogy végre ők is csatlakoznak ahhoz, amit a fidesz nyom – jelezve, nyilván az integritás kedvéért, hogy a baloldali időkben ő még nem volt a fidesz közelében, bár itt megint felmerül, hogy a köztársaságpártiság, a baloldaliság miért volna ellentétes a nemzettel való azonosulással? Hillernek legalább kétszer kellett erről beszélnie.

Gaudi-nak köszönhetően Hillernek volt egy nehezebb 5 perce is, amikor a 2006-os rendőri atrocitásokkal kapcsolatban Hillert azzal vádolta, hogy ha akkor nem álltak ki azok mellett, akiket azért vadásztak le, aláztak meg és terrorizáltak a rendőrök, mert nemzeti jelképeket vittek magukkal (piros-fehér-zöld zászlót), akkor most nem ér kiállni a korona mint nemzeti szimbólum mellett. Schiffer erre gyorsan visszaválaszolt, hogy nem ér átugrani olyan fontos momentumokat, mint amikor az MSZP frakció bocsánatot kért azért, ami 2006 októberében történt.

DSC02809.JPGfoto: altmti

Összességében a kicsengése az lett a beszélgetésnek, amit L. Simon László vetett föl először, hogy a korona mint nemzeti jelkép elsősorban ünnepi alkalmak során használandó, és hogy így érdemes erre az egész szövegösszefüggésre tekinteni – hogy tehát nem azt akarják szabályozni, megszabni, hogy a magyar ember naponta hogyan viszonyuljon a koronához.

A beszélgetés keretein kívüli kicsengés azonban mindennél izgalmasabb volt, gyakorlatilag felemelő, ezek a felnőtt, értelmes, a jogot, a jogállamiságot tisztelő férfiak (kár, hogy nők nem vettek részt ugyanilyen arányban!) egymással, észérvek mentén milyen építő módon, színvonalasan tudnak diskurzust folytatni – s együtt, közösen nevetgélni például olyan a ballib média által sulykolt nonszenszen, hogy az új alaptörvény hatályon kívül helyezte a köztársaságot, és Gyurcsánnyal kapcsolatban is elhangzott pár olyan megjegyzés, amivel kapcsolatban sajnáljuk, hogy az ATV nézők nem fognak értesülni, mert e megjegyzések, amelyek mindenki részéről, beleértve a hallgatóságot is, egyöntetű mosolygást váltottak ki, végre a helyén kezelték legutóbbi időszakunk legneuralgikusabb pontját – és mi vezet a gyógyulás, a re-racionalizálódás felé, ha nem ez? Ilyen beszélgetések tucatjaira volna szükség – hetente.

Mellesleg, mi egy ilyen beszélgetésben a különleges? Az, hogy direktben zajlik, közvetítők nélkül – média nélkül!!! Nem az egyik oldal műsorvezetőjével cseveg valaki, az egyik oldal nézői felé, hanem beszélgetőtársaival, direktben, a média közvetítőszerepe nélkül. Ez a szituáció egy diskurzus-építés esetén figyelemreméltó! Köszönet még egyszer a szervezőknek és a részvevőknek „is” :)

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz hiller címer korona szent korona gólyavár schiffer gaudi lmp l. simon gaudi-nagy

süti beállítások módosítása