HTML

SZEBB JÖVŐT! gyengül a Fidesz támogatottsága – de nincs olyan párt, ami fel tudná venni a szavazókat, csak a Jobbik … szóval, szuper!

2014.12.11. 14:30 equally

tumblr_mkcbqbu8gd1rp7a1uo1_500.gifa baloldal tehetetlenül nézi, amint a széljobb előretör - nem kínál semmiféle jövőt

 

A szélsőjobb nem magától tör előre sosem, hanem mert a társasdalomban olyan aktív válság gócok vannak, amikre baloldali vagy bármilyen értelmes párt nem ad megfogható, valódi, értelmes választ. Ha nincs válasz a válságra, akkor szélsőjobb nő – nincs mese. Mert az emberek választ akarnak, és addig válogatnak a párt-bolt kirakatában, amíg találnak egyet, ami megmondja a tutit, hogy mit kell csinálni, amitől „majd” minden megváltozik. Pontosan ez történik most, Európa-szerte, és pontosan ez történt a múlt század '20-as éveiben, amikor a fasizmus lábra kapott.

Felütötte a fejét a fasizmus, ami egy új társadalomszemléletet propagálva, egy új rendszert, új jövőt hirdetve megújulást ígért mindenki számára. És bejött! Az emberek hittek benne!!! Beindult valami – aminek a társadalmak örültek, a szegények örültek, mert volt remény, lett remény, létrejött egy „szebb jövő” reménye. A fasizmus legdurvább verziója, természetesen a németországi nácizmus volt. Erről tudunk a legtöbbet – és mégis, erről tudunk a legkevesebbet, kezdve ott, hogy Hitler igaziból nem volt népszerű, mármint kezdetben nem volt szimpatikus a németek számra. Egy nagyon izgalmas történelmi dokumentumfilmben azt mondják, a németek az utcán tuti, hogy nem állították volna meg, hogy tüzet kérjenek tőle.

 

Nem volt szimpatikus. De a társadalom, a gazdaság válságban volt. Iszonyatos szegénység, nyomor és kilátástalanság uralkodott. Nem volt szimpatikus, de elfogadták, mert kellett a megoldás, amit kínált. Egy „szebb jövőt” kínált. Elfogadták, csak úgy, mint Mussolini-t, elfogadták, és elfogadták azt is, hogy kell egy erősember. Kell egy kiválasztott vezető – aki lehet diktátor is, mint az ókori Rómában (akkoriban itt tartott a társadalmi fejlődésről való közgondolkodásunk – és ma??). Elfogadták az új vezért. Elfogadták a tényt, hogy kell egy vezér. Mert kellett nekik a szebb jövő. Egy süllyedő hajón mindenki a kiutat keresi – akármi legyen is az.

 

* * * Orbán volt az utolsó remény * * *

Orbán azonban nem azért került hatalomra (bocs, ez most durva lesz), mert az emberek kétségbeesettek voltak, és elfogadták őt vezérnek. Orbánt egy demokratikus politikusként választották meg, hogy leváltsa a demokráciából megbukott MSZP-SZDSZ kormányt, és felváltsa az egész korszakot (ÉRV: 2010-ben nem volt sem kétségbeesett a társadalom, sem válságtól sújtott, magabiztosak voltak az emberek, és örültek, mert 2009-től tudták, hogy Gyurcsányék megbuktak, és azt azt is, hogy ezt nagyon megérdemelték, és bizakodóan mentek el szavazni, nem kilátástalanságtól nyomva).

Az emberek nem egy náci vezérként bíztak meg benne, hanem egy demokratikus vezetőként, benne és a demokratikus látszatot élvező pártjában. Akkor még volt remény, Orbán volt az utolsó lehetséges remény (a '98-2012-es kormányzásuk már 2006-ban sem tűnt annyira durvának visszatekintve, 2010-ben meg már, 5 év Gyurcsány után, pláne nem). Szóval, ha belegondolunk, ami a szélsőjobb terjedését illeti, a probléma nem is Orbán, hanem az, ami Orbán bukása, az "utolsó remény" bukása után jön – azaz MOST!!!

FONTOS látnunk, felismernünk, hogy micsoda kilátástalanságot és kétségbeesett szabadít MOST el a tény, hogy Orbánról és hadseregéről bebizonyosodott, hogy kurvára nem demokraták, sőt, az eddigi legvéresebb harcot vívják a demokrácia ellen, és a magyar társadalom ellen (sokan azzal áltatják magukat, hogy nem ellenünk harcolnak, hanem az MSZP ellen, mert fel kell számolni a régi rendszert, blah-blah-blah – de nincs itt semmi felszámolás, az MSZP korrupcióra épült GIGA POLIP rendszerét működtetik gőzerővel, hatékonyabban, mint eddig bárkik valaha).

 

* * * a zűr a fidesz helyén * * *

Orbán és a FIDESZ helyén, illetve a magyar jövő helyén egy GIGANTIKUS LYUK tátong, lévén, hogy a Fidesz lebukott. ISZONYATOS ŰR ez, óriási VÁKUUM – és itt jön be a JOBBIK a képbe. Itt masíroznak be.

Szebb jövőt” – azt mondják! És azt mondják, nézz körül, testvér, micsoda iszonyatos válság van!!!! Az illető pedig körülnéz, és basszus, valóban!!! A valóságot, a válságot egy széljobbos párt tökéletes, félelmetes illusztrációként tudja alkalmazni – és ez mindent visz. ÉS MIÉRT?

Mert nincs egyetlen bármilyen oldali párt, LMP ideértve, akik a válságról értelmesen beszélnének, ködözés és kamuzás, hallgatás és csúsztatgatások nélkül. Igen, korábbi kedvencünk, az LMP sem MÁS.

NINCS baloldal, nincs demokratikus alternatíva. Nincs olyan párt, amely fel tudná venni a Fideszt megutált emberek tömegeit. Ez itt az egész szitu veleje – innen árad kifelé a gáz, ami a magyar társadalmat mérgezi. NINCS demokratikus alternatíva.

Egyrészt nincs, mert az MSZP, ugyebár, nem jöhet szóba, lévén, hogy a Fideszre azok szavaztak, akik az MSZP-t el akarták takarítani, az MSZP és Gyurcsány össztársadalmi elutasítottsága stabil, sosem fog megszűnni. Másrészt nincs, mert nem is lehet, mivel az MSZP-s hatalmi tömb és a ballib média nem engedi, hogy akár csak egy civil mozgalom is felüsse a fejét anélkül, hogy az ő ellenőrzésük alá kerülne.

Lásd MILLA – szuper civil szerveződés volt, de a vége az lett, hogy a medián mért nekik egy szuper nem létező számot, TGM felkonferálta BAJNAIT és az EGYÜTT 2014 mozgalmat, közvetlenül azután, hogy a Város Mindenkié megemlékezésén is mondott egy beszédet, és akkor MINDENKINEK a legutóbbi MSZP-s miniszterelnök, Bajnai pártjával kellett fuzionálnia (lásd az LMP elleni óriási hadviselést). 2012 október 23-ától senki nem indulhatott külön, mert az "Orbán bérenc".

És bejött? Mit nyert a magyar társadalom a MILLA-ával és Bajnaival? „Nyomj egy like-ot, és váltsuk le Orbánt” ? Bejött? A MILLA-Bajnai-Együtt-PM-Gyurcsány-MSZP-Kuncze-etc elveszítette a 2014-es választásokat. Elveszítették, mert az MSZP-t és társait akarták lenyomni a magyar társadalom torkán, Gyurcsányostól, Kunczéstől, Bajnaistól, ami lehetetlen. Esélyük sem volt – de úgy voltak vele, ha ők nem, hát senki más sem, mert csak ők lehetnek a következő kormány, senki más, senki új, senki civil. Csak ők – mert bérletük van. Nos, így lett Orbánnak meg a második 2/3. Köszi, MSZP! Köszi, PM! Köszi TGM! Köszi, HVG! Köszi NOL! Köszi, ATV! KÖSZI, index.hu. Szép kör volt! +4 év letöltendő.

 

* * * a baloldalon múlik, ill. a demokratikus szervezeteken * * *

Most, hogy Orbán megbukott, és elkezdődik egy „fogjunk össze a szélsőjobb és Orbán ellen” – kampány, ne tévesszük el, ismét a baloldal az, amire ujjal kell mutogatnunk, és nem a JOBBIK. Mert csak a baloldalon múlik, az MSZP-n és a ballib médián, hogy a JOBBIK menyit tarol abból a rengeteg bizalomból, amit a Fidesz elveszített, és veszít most is, ahogy beszélünk.

Ha az MSZP tovább kapaszkodik a hatalomba, és ragaszkodik ahhoz, hogy a következő kormányban is CSAK ők lesznek és a haverjaik, és ha a ballib média továbbra is őket tolja, és ha az LMP továbbra is abban utazik, hogy nem kormányoznak együtt senkivel, akkor a következő 4 év pokol is borítékolható (2018-2022). És az is, hogy a következő 4 év még milliószor pokolibb lesz annál, ami most megy. Szóval, itt kéne megállni …

Az MSZP-nek és politikusainak hátrább kellene lépniük, és teret kell adniuk új mozgalmaknak, pártoknak – de tisztán! Az MSZP-nek és a ballib médiatömbnek el kell engednie a magyar társadalom kezét. Elég legyen a sztárcsinálásból, a politikai szereposztásból! Hagyniuk kell, hogy a társadalom a saját lábára álljon, és valódi civil szervezetek (amikből ma éppen még van is egy pár, és őket még nem darálták be!!!), és valódi új pártok jöhessenek létre – amiknek majd aztán nem kell szövetségre lépniük, beolvadniuk az MSZP-be meg Gyurcsányba és Kunczébe. Soha.

A baloldal kezében van a kulcs – de nemcsak az MSZP kezében, hanem a ballib médiamunkások kezében! Ha ők spontán fellázadnak, és elkezdik nem annyira komolyan venni a szerkesztőségi direktívákat, és más képet (is) adnak a szituról, nem (csak) pont azt, amit központilag leosztanak nekik, akkor minden megváltozhat. Egy értelmiségi forradalom? Annyi évtized posztmodern után? Szép lenne! :) Legyünk optimisták. Egy süllyedő hajón mindenki a kijáratot keresi – nem igaz? Bárcsak!

Ha lesz új demokratikus újságírás, ami nem hagyja ki a tények egyik részét, amelyek az MSZP-re rossz fényt vetnek, akkor minden megváltozik. Ha viszont nem lesz, akkor gáz lesz, és megyünk le a lejtőn, a JOBBIK támogatottsága pedig duzzad, mert ez sajnos fizika. Mi le, ők fel. Az élet le, a széljobb fel.

* * * minden látszat ellenére nem a JOBBIK „ellen” kell harcolni * * *

A JOBBIK terjedése egyenes következménye annak, hogy a társadalmunk nem szerveződik, hogy nem válunk fogyasztók tömegéből egymással diskurzust folytató felvilágosult polgárok társadalommá, hanem hagyjuk, hogy a társadalmunk (ami még megmaradt belőle) tovább polarizálódjon.

A JOBBIK terjedése tünet. És sosem a tünet ellen kell harcolni. A kiváltó okokat kell megszüntetni. Abból pedig van néhány. Itt az EU válsága. Valódi? Létezik? Csak a széljobb találja ki? Itt a klímaválság, ami Kelet-Európából háborús övezetet varázsolhat, ahogyan erre a 2000-es évek elején készült amerikai elemzések már rávilágítottak. És itt van a magyar demokrácia válsága, a magyar gazdaság válságával és a magyar korrupcióval, stb, stb, stb. De a legnagyobb és legelső válság az, hogy nem beszélünk ezekről! Elfordulunk, és hagyjuk, hogy a média bulvárral kábítsa a népet, amely kábulatból egyedül a JOBBIK „józanítja” ki őket azzal, hogy egyáltalán beszél a neuralgikus témákról – és ne feledjük, egy széljobbos társaság BÁRMIT mondhat!

Van tehát mit megoldani bőven! Gyerünk, valódi baloldal! Valódi értelmiség! Humanisták! Zöldek! Vörösek! :) Akar itt valaki változást? Polgárok, civilek! Itt az ideje a szerveződésnek! A válság ezer fronton támad – meg kell védeni a magyar társadalmat. Mert ha nem tesszük, akkor a JOBBIK ajánlja fel a segítségét, és a magyar társadalom kénytelen lesz elfogadni.

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz szonda válság fasizmus jobbik szélsőjobb baloldal medián nácizmus zuhanás humanizmus ipsos lmp széljobb zöldhumanizmus

süti beállítások módosítása