HTML

demokratikus aspektus: választási költségkeret ..

2012.05.18. 21:24 equally

 A miniszterelnök nem akar pénzt folyósítani a pártoknak. Takarékoskodás címén. Úgy tűnik, itt az idő, hogy racionalizáljuk a párt-kampány finanszírozást. Az, hogy a pártok ne kapjanak pénzt, enyhén szólva antidemokratikus - de óriási összegeket lehetne spórolni, ha nem lenne kampány ...

mármint ha a kampányolást racionális keretek közé szorítanák ... hogy hogyan?

 
myanmar_reuters.jpeg

 

Legyen minden párt számára csomó reklámidő egy hónapon keresztül a köztévében. Naponta 3x menjen le minden párt kampányfilmje. Összesen 2 db kampányfilmet készíthetnének, egyet az utolsó hétre. Ezeket a filmeket a saját oldalaikon futtathatnák még, meg az aktivistáik kitehetnék, ahol csak akarják - de hirdetési pénzt ezért tilos lenne számlázni.

A filmekért ugyancsak maximum anyagköltséget lenne szabad számlázni, minden szereplőnek aktivistának kell lennie - aki nem az, azt a párt ne is akarja alkalmazni - nem igaz ?

 

A kampány ezzel még nem érne véget, mert lennének a beszélgetős műsorok - de ez már nem érdekes ... a kampányfinanszírozás szempontjából.

 

PS:

Mindezeken túl megjegyezzük, hogy a reklámok, reklámfilmek roppant káros hatást fejtenek ki, mert képzeteket alakítanak ki emberekben, melyekhez valós tartalom, valós tapasztaláson alapuló élmény nem kapcsolódik. Ez káros még egy csipsszel kapcsolatban is, vagy egy kakaóval - hát még egy párttal kapcsolatban !! A cél tehát végül az, hogy ne is legyen kampányköltés. Annyi kampánya legyen egy pártnak, amennyi aktivistája van, és amennyit ingyen dolgoznak nekik.

 

 

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása