HTML

"náci férgek!" - avagy mi a fasizálódás ellenszere ?

2012.06.06. 18:40 equally

Az ember azzal sincs okvetlenül tisztában, hogy a fasizálódás az micsoda. A sajtóban megjelenő kommentárok és publicisztikák alapján simán azt hihetnénk, hogy a fasizálódás az, amikor nem baloldali, azaz nem mszp-s kormány van éppen, illetve, amikor Orbánék (vagy Antallék) vannak hatalmon. Pedig a fasizálódás egy teljesen sztenderd folyamat, amióta vannak társadalmak, fasizálódás is van, a kérdés, hogy éppen tombol-e, vagy stagnál, vagy recesszív tendenciákat mutat.

 

 

Az alapvető kérdés, amire ez a cikk tömören választ kíván adni, az, hogy helyes-e, illetve racionálisan tekintve értelmes dolog-e "náci férgek!" kiáltásokat elhelyezni a médiában, vagy sem. persze, ennél jóval többről van szó, de nem meglepő, elvégre egy roppant komplex folyamat megértése a belépő ennek az apró és praktikus kérdésnek a megválaszolásához.

 

nazi_zombies.jpg

mindenki zombie-nak látja az ellenségeit, minket is zombiknak látnak a nácik ...
ez már csak így megy ... így van kitalálva, ettől működik a rendszer ...

 

Csapjunk a közepébe. "Nácik, takarodjatok !!!" - mit mondunk ilyenkor? Azt, hogy ők nem magyarok, és nincs joguk itt lenni az országunkban. Ez azért eléggé durva, nem? Mármint számunkra, akik azt gondoljuk, hogy ők söpredék, ez természetes, de ők esetleg másképp élik meg ugyanezt. Ők esetleg azt mondják ránk, hogy szemét zsidók, takarodjatok. Ők ezt, mi azt. Szerintünk nekünk van igazunk, szerintük pedig nekik. De nem ez a lényeg.

 

Gondolj bele, ott van a jobbik. Szerinted minden jobbik szimpatizáns, mindenki, aki a jobbikra szavazna vagy szavazott náci? Szerinted minden jobbik szimpatizáns ki akarja irtani a magyarok egy részét és íjakkal meg nyilakkal lerohanni Romániát? Nem, éppenséggel a jobbik szimpatizánsok, sőt, jobbikos képviselők jelentékeny százaléka totál nem náci, távol tartja magát az ordas eszméktől, illetve, gondolkodó emberként képes különbséget enni jó és rossz között, és könnyedén felismeri az emberiesség elleni bűncselekményeket. Sok-sok jobbik szimpatizáns, és számos képviselő nem náci, és elhatárolódik a nácizmustól, "csupáncsak" az van, hogy ők együtt politizálnak, és a lényegesebbnek, azaz praktikusabbnak mutatkozó kérdésekben egyetértenek, ezt meg (lévén, hogy a hétköznapokban hálistennek ez nem egy praktikusan felbukkanó kérdés) másodlagos jelentőségűként kezelik, úgy vannak vele, gondolom, hogy a lényeges kérdésekben egyetértünk, de ideológiailag eltérő a látásmódunk, vagy valami hasonló.

 

Mindegy, akárhogyan is, ami minket érint az annyi, hogy amikor "náci férgek!" felkiáltásokat teszünk, belemegyünk az ő játékukba, pont ugyanúgy, ahogyan a jobbikosok, akik a szlovák nyelvű táblákat leszedték Magyarországon, belementek Ficó játékába. Sőt, a "náci férgek!" felkiáltás konkrétan közösségteremtő hatású, létrehozza a szélsőjobbosok egy halmazát. Ők úgy értelmezik ezt, hogy mi férgeknek nevezzük őket, és ennyi. A náci szót pedig annak tekintik, hogy mi így szoktunk rájuk utalni, és ennyi. Azaz, amikor azt kiáltjuk, "náci férgek!", nácikat hozunk létre, náci közösségépítést végzünk. Náci közösséget építünk, mindazokból, akik nem szimpatizáltak a Gyurcsány-kormánnyal, vagy akiket felháborított a BKV-nál leleplezett korrupció. Durván hangzik, de ez ennyire egyszerű. Továbbá azt is figyelembe kell vennünk, hogy még ha az illető valóban náci, akkor sincs jogunk azt mondani rá, hogy takarodjon. Ezzel most nyilván nem értesz egyet, de megvilágítjuk: ha létrejön két ellenséges tábor, az rossz, s ha a két ellenséges tárbor ugyanazt akarja tenni a másikkal az még rosszabb. Nácik és zsidók. Nem jó, ha létrejön ez a két tábor - Gyurcsány rendszer egyik főbűne, hogy állandóan a zsidóságot használta élőpajzsként.

A demokratikus embereknek azt kell képviselniük, hogy a nácik is emberek (egyébként tényleg azok), és nekik is szót kell adni az ország ügyeiben, őket is be kell vonni a demokráciába, a közösségi döntéshozásba, persze azzal a limittel, hogy nem, ér atombombát dobni Kínára, nem él embereket meggyilkolni, deportálni, de még utcán megverni sem. Senkit sem ér megverni, sem az "A" csapat szimpatizánsait, sem a "B"-csapatéit. Csak a focihuligánok annyira primitívek, hogy számukra megfelel az A-csapat vs. B-csapat rendszer, és értelem és ész nélkül verik, támadják a másikat, csak azért, mert másik csapat .) Foci huligánságra azonban nem lehet demokráciát építeni, berúgott, ostoba, gyűlölettel teli, kőbunkó arcokra nem lehet számítani, amikor egy társadalom értelmes működését, emberek életét kell megszervezni. Persze, amikor megsérülnek, akkor jár neki a mentő, jár nekik az orvos, és elfogadják a társadalom segítségét, amikor a nőjük gyereket szül, nem egy betonbunkerben szüli meg csótányok közt, hanem egy gyönyörű kórházban, mert a foci huligánok is emberi életet szeretnének - a gyerekeinek legalább is.

 

Visszatérve a nácizáshoz, a náci férgezéshez, nincs kártékonyabb dolog, amint amikor a társadalom egy része, illetve a média egy része (a korábban mszp-hez köthető szegmens) elkezd nácizni, nácik ellen harcolni, mert ezzel építjük a nácizmust.

 

Vegyük például azt, hogy az RTL és a TV2 alig ad hírt a jobbikról, direkt, mert tudják, hogy ha állandóan hírt adnának róluk, az erősíteni a nácizmust, tudják, hogy akkor emberek tízezrei gondolnák esetleg úgy, hogy "ezt szabad". Ehhez képest most a NOL, az index, és minden weblog rástartolt egy durva lepusztult házaspár által elkövetett valóban durva incidensre. Ez nem a jobbikot, de magát a nácizmust terjeszti, gerjeszti (a jobbik valójában nem egy náci párt, csak részben náci, ami óriási különbség, mert elsősorban nem nácizmust akarnak, hanem valami normalizált társadalmat ahhoz képest, ami volt, meg ami éppen van - más kérdés persze, hogy ők ezt hogy képzelik).

 

A nácikat bemutató híradások a nácizmust gerjesztik, ez kétségtelen, tudja ezt mindenki - csak úgy látszik, most valami miatt ezt tartják szükséges rossznak odafent, ahol a valódi döntések születnek (az Index és az Origo 20 évet kiszolgált főszerkesztőit egyszerre cserélték le, összehangoltan, az RTL és a TV2 műsorai tök egyformák, a TV3 csatornát is valakinek ki kellett fizetnie, a kormányzatnak is benne kellett lennie ahhoz, hogy egyik éjszakáról a másikra elhagyják a banánköztársaságunkat)

 

Egyáltalán, kik azok a nácik? Tényleg az a tévképzetünk van, hogy ők behatolók, akik idejönnek, elfoglalják az országunkat? Mindenesetre ők is ugyanebből a gombából kaptak reggelire, ők is azt képzelik, hogy mi vagyunk a behatolók, az inváziós seregek, akik el akarják foglalni az ő országukat. Szuper, nem? Odafent meg nagyokat röhögnek, és csak a pénzt számlálják, mert csak az számít, az emberek nem, csak a pénz.

 

Nos, eláruljuk, hogy a nácik ugyanolyan magyarok, mint mi. A nácik nem keletkeznek, nem születnek, hanem csak az történik, hogy egy-egy embert megtámad egy vírus, egy gondolat-vírus, és onnantól agresszív lesz, és agresszív módon fog gondolkodni a társadalomról. Adott egy ember, akinek fogalma sincs, mit fog csinálni az életében, és tipikusan szegény, tipikusan nem az, aki egyemre fog menni. Nézi a tévében a rohadt politikát, és kinyílik a bicska a zsebében, és kimegy az utcára, a kocsmába, és elkezd politizálnia társaival. Ennyi - ez a jobbik. S itt születik a nácizmus.

Megalázott, csúnyán becsapott, jövő nélküli emberek, akiknek kinyílik a zsebükben a bicska.

 

Amikor viszont mi azt kiáltjuk, hogy "náci férgek!", akkor nemcsak azokra mondunk rondát, akik nácik, hanem mindenkire, akik sértettként felsorakoztak a jobbik, a potenciális nácik zászlaja alatt. Mindenkit megszólítunk, akiknek nem tetszett az mszp-szdsz kormány, vagy a Demszky-féle Budapest. Ők ezt mind magukra fogják venni. Így csinálunk potenciális nácikból nácikat - csak gratulálhatunk magunknak. Mellesleg, nekünk és a társadalomnak árt, ha sok a náci, de az MSZP-nek például konkrétan használ. Ne feledd, 2006-ban a nácik, a széljobbosok akadályozták meg, hogy egyre hatalmasabb tömegek vonuljanak az utcákra - ha ők nem tüntettek volna, ha nem gyújtogatnak esténként kukákat, akkor minden épeszű ember azt mondta volna, hogy Gyurcsánynak tényleg mennie kell. de nem így lett, mert az utcát levédték a széljobbosok - ősi technika, a mezőgazdaságban is használják, az a neve, hogy a természetes ellenség bevetése .))) Nálunk a szélsőjobb valóságos főnyeremény volt az mszp-szdsz kormánynak, máskülönben az emberek elzavarták volna a kormányt, de így egyre kevesebb és kevesebb lett a tüntető.

 

Nem az van tehát, hogy itt van 10 millió magyar, és bejön 50 ezer náci, plusz 350 ezer potenciális náci. Nem, dehogy, ők itt laknak, régóta. Itt voltak 1990-ben is, 2000-ben is. 2004-ben is. Csupáncsak az történt, hogy a meglévő 10 millió magyarból 2006 óta nagyságrendekkel több embernek veri ki a biztosítékot a fejében a hatalom, a kormány, és ezek az emberek szocializálhatatlanná válnak, csőcselékké. Ez azonban nem olyan, mint amikor egy háziállat (kutya) megvadul, és többé nem visszaszocializálható. A nácizmus jön és megy, emelkedik, majd süllyed - mindenesetre, állandóan jelen van. Orbán a beiktatásakor azt mondta, a szélsőjobb legjobb ellenszere a jó kormányzás, ha jól kormányoznak, a széljobb visszaszorul. Milyen igaza volt ...

 

Tekintsd a nácikat úgy, hogy azok felhevült (nem gazdag) emberek egy drog hatása alatt ... Most felhevültek, de akár le is hűlhetnek. Persze, van egy mag, akik tényleg tele vannak gyűlölettel, de ők is mindig jelel vannak, ezért is hívják őket magnak, kb. 5-10 000 ezer ember a tízmillióból, ez már csak így működik. Őket sem eltüntetni kell, meg náci férgezni, hanem szigorúan meg kell büntetni őket, valahányszor megszegik a törvényt, ami mindannyiunkra vonatkozik. Tudni kel azonban, hogy ők, a kemény mag, a valódi nácik sosem lesznek elegen (remélhetőleg) egyetlen társadalomban sem, semmihez. Vannak, de kevesen, ez így természetes.

 

A fontos az, hogy a társadalom immunissá váljon a nácizmus terjedésére, és nem az, hogy eltüntesse azokat, akik nácik ... A náci férgezés azonban segíti a nácizmus terjedését, és bárkiből nácit csinál, aki látens náci, aki egyszerűen csak utálja a Gyurcsány- vagy a Demszky rendszert, és ki van nyílva a zsebében a bicska ... A fasizálódás ellenszere az, amivel a terjedését fékezni lehet ... ez pedig párbeszéd, a másik (tipikusan a jobbikosok) érveinek, gondolatainak meghallgatása ... - no, nem a Holokausztról, hanem praktikus, mai ügyekről, korrupcióról, kormányzásról, a kormányról, de leginkább a társadalmi igazságtalanságokról ...

 

 

 

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása