HTML

re: a Sólyom ügy - baloldali (magyar) diszorientáció

2012.08.08. 12:08 equally

TGM cikkére reagálva


TGM egy röpke gondolatmenet formájában remek kulturális háttértanulmányt készített arról, hogy az un. „magyar baloldal”, amit ő kicsit egzaktabb módon balközépnek nevez, miért reagál idióta módon Sólyom Lászlóra. Igen, nem a Sólyom által közölt gondolatokról van szó, odáig el sem jutnak a reagálások, ezek mind Sólyom László személyére reagálnak. Erre az izgalmas jelenségre reagál ez a cikk … az un. baloldal idióta viselkedésére ...

(NOTE: a "jobboldal" ugyanígy el van tájolva, ugyanígy diszorientált, és ugyanígy vissza kellene zökkenniük)

democrat-republican-sm.jpg
szépen választ a beteg, jól van? "döntsd el végre, hogy kihez tartozol"


Megjelenik a képernyők a világ egyik legbriliánsabb elméje, Magyarország egyik legnagyobb integritással rendelkező gondolkodója, és elmondja, a lehető legpontosabban, hogy mi a nézete az aktuális történésekről, az un. „baloldal” pedig idióta röhögésben, fröcsögésben tör ki, képtelenül az artikulált gondolkodásra. Ténylegesen patetikus és patologikus.

TGM tökéletes pontossággal beazonosítja, hogy itt a kultúráról, és legelsősorban a sajtóról van szó, amely ezt a réteget  „feed”-ekkel, „információval” - illetőleg nézetekkel látja el. Teljesen rátapint a jelenségre.


Sokszor mondják: kövesd a pénz útját … jelen jelenséggel kapcsolatban a követni való a média: kövesd a médiát!

Először is, napjainkban már nem is az van, hogy minden rétegre jut egy médium ... hanem, hogy minden médiumra jut egy réteg, egy szegmens, akiknek a gondolatait kontrollálni tudják (röviden: trollálni :))

Ez a jelenség úgy jött létre, hogy az egyes rétegeket megcélzó médiumok, miután összekötötték, "engage"-elték magukat az adott tömeg-szegmenssel, kiszolgálóból átmentek diktálóba ...

és elkezdték eltéríteni az egész "csatornát" (a médiatartalmak, a közönség és a diskurzus egészét).

A balközép is, ugyanúgy, mint minden más réteg, a sajtó által definiált és lefedett egyik réteg ..

s azért, hogy ennek a rétegnek, szegmensnek mi a viselkedése, egyedül az illető szegmenst "műsorral", "feed"-ekkel ellátó médiumokat kell megvizsgálnunk …
Ahogyan az orvos is megkérdi a mérgezéses betegtől: "és mondja, mit evett?"
mert a balközép gyomortartalma = a balközép média tartalmakkal .. :)


a balközép média

A balközép sajtó a NOL, amely egyrészt egy corporation, másrészt egy MSZP (rész)tulajdon.

Tágabb értelemben, a NOL, a HVG, az ATV, és van még tágabb értelem is .. (minél tágabb, annál kevésbé "közép").

Mindenesetre, elegendő csak a NOL-t tekinteni .. hiszen az a HQ, a centrum, az irányító, a baloldali MTI.

A NOL-ról elegendő két dolgot érdemes tudni:

  1. Assange ellen konkrét kampányt folytatott  (az őt eláruló korábbi munkatárs javára) – ennyit a baloldaliságról ...
  2. Olvasóik 90%-ának fogalma sincs arról, hogy a NOL 34%-ban MSZP tulajdon – ennyit a tájékozott olvasókról .)))

A NOL, illetve a balközép sajtó alaposan elhangolja az emberek tájékozódását, orientációját. Akik NOL-t (vagy balközép sajtót) olvasnak, azt hiszik, ez „a sajtó”, „az értelmes és tájékozott budapestiek sajtója” … és fogalmuk sincs arról, hogy ez az MSZP érdekek sajtója.

Ugyanaz az elhangoltság, mint a kádár-érában, amikor a Népszabadság és a HVG objektívnek minősültek, és mindenki meg volt róla győződve, hogy ennél jobb tájékoztatást el sem lehet képzelni, és folyton felbukkant az érv, hogy „ha megírják az igazat, a híreket, akkor nem mindegy, hogy pártlap vagy nem-pártlap”?

Az elhangoltság, eltájoltság (diszorientáció) a kádári időkben (is) a baloldalisággal kapcsolatban csúcsosodott ki.

Ha valaki kritizált volna bármit, akkor ő máris a nácik bérence, ellenforradalmi aktivista, és reakciós lett volna. Az elnyomórendszer kisajátította a baloldaliságot, miközben egy elnyomórendszer nem lehet baloldali, csak úgy, mint ahogyan egy puskagolyó szövetbarát.

Ez az eltájoltság az, ami még mindig itt kísért – és nem véletlenül, mert folytonosságát megőrizve az egykori baloldali sajtó is még mindig itt kísért, és lévén, hogy most már átvették az összes baloldali sajtóra jutó feladatot, és full time-ban, teljes lefedettséggel látják el feed-ekkel (etetik:)) a „baloldalt”, más mainstream baloldali sajtónk nem lesz egy darabig.

A baloldaliak pedig, ugyanúgy, mint a '80-as években, még mindig félszavakból értik egymást – egész mondatok, kifejtett gondolatok helyett. Egy Sólyom László vagy egy Lehet Más a Politika pedig kiveri náluk a biztosítékot. Nem értik, és nem is érthetik, hogy az MSZP-t azért akarják ismét kormányra, mert a lapok, amelyek feed-jein élnek, az MSZP-érdekek mentén publikálnak, és egy MSZP-hívű közösséget gondoznak. Nem értik, mert a lap, aminek az emlőjén lógnak, nem köti az orrukra, hogy hello, én MSZP-s lap vagyok. Helyette azt mondja: hello, én baloldali lap vagyok. (Azaz, az MSZP továbbra is azt mondja, mint a 80-as években: a baloldal én vagyok, a baloldal m vagyunk – LOL).

Hogyan tovább?

Magyarországnak fel kell ismernie, hogy egy olyan párt, amely egyszer már durva dolgokat csinált az országgal, nem kormányozhat ismét, csak azért, mert a másik párt most éppen megint megbukott. Nem lehet, hogy vagy fidesz, vagy mszp. Vagy orbán (vagy akárki), vagy bajnai (vagy akárki). na, ne :))

A magyaroknak meg kell tanulniuk, meg kel érteniük, hogy az MSZP nem „a baloldal”, hanem egy óriási hatalommal rendelkező szervezet, amely azt mondja magáról, hogy szavazzatok ránk, ha jót akartok, és nem olyan rosszat, mint a másik párt (a másik kartell-párt).

Erre azonban nincs energiájuk a baloldali magyaroknak, mert fogalmuk sincs az egész helyzetről, és nem is lehet, mert el vannak tájolva, a sajtó pedig nem segít nekik, mert a sajtó, amelytől értelmük tisztulását várnák, MSZP-vel fertőzött.

Sólyom Lászlót azért nem értik, és azért vált ki bennük hisztérikus kognitív disszonanciát, mert Sólyom László pontosan azt mondja, amit egy értelmes demokrata mond, aki a közjót és a demokráciát szolgálja. Nem vele van a baj, hanem a diszorientált befogadókkal.
Kínában mindenki úgy tudja, hogy a Dalai Láma hazaáruló, és nem is igazi láma, mert a kínaiak már találtak helyette igazi, saját lámát. Ha megjelenne őszentsége a Dalai Láma, a kínai mszmp-sek ugyanúgy akadnának ki, mint az itteni mszp-sek Sólyom László személye, integritása és legutóbbi beszéde nyomán ...



PS:
A magyar baloldalnak először is egyetlen tesztkérdésre kell megfelelő választ adniuk (ez a belépő, amely után tesztkérdések egész sorozata kezdődhet):

együtt érez-e azokkal az emberekkel, akiket a rendőrség 2006 október 23-án brutalizált?

a – igen, hiszen emberek, akiket a rendőrség brutalizált

b – mint embereket, sajnálom őket, de a rendőrség azt tette, amit kellett

c – nem, mert minek mentek oda?


(NOTE: a "jobboldal" ugyanígy el van tájolva, ugyanígy diszorientált, és ugyanígy vissza kellene zökkenniük)

a beszéd szövege Törög Gábor blogján:
http://torokgaborelemez.blog.hu/2012/08/04/solyom_laszlo_aszofoi_beszed

a videó:

-

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

1 komment

süti beállítások módosítása