HTML

Utolsó figyelmeztetés: nem moccan az LMP - aggódnak a párt befektetői

2013.07.03. 12:41 equally

Az LMP egy bizalommal övezett párt, amelynek a sarkában ott liheg a bizalmatlanság. Mindez érthető, hiszen a hatalom nem nézi jó szemmel, ha egy párt a maga útját járja, és szavazókat hódít el a saját pártjaitól. Egy ilyen párttal nem kedves a média, sem a neoliberalizmust támogató budapesti értelmiség, a szellemi / anyagi elit. Mégis, mivel határozottan deklarálták, hogy a társadalom érdekében akarnak dolgozni, a bizalom megvan. Igen, a bizalom megvan – de hol a munka?


erzem.jpg

A párt befektetőin azokat az embereket értjük, akik aggódnak a közösség jövőjéért, akik tudják, hogy Bajnai és az MSZP úgy általában mit szokott művelni, s akik tudják, a PM mit árult el, amikor a Gyurcsány-Kóka szövetségéhez hasonló együtt kampányolós „együttműködésre” léptek a Bajnaiékkal, és akik tudják, hogy a Fidesz ámokfutása per pillanat a legrosszabb dolog, de lehet még ennél is rosszabb, hiszen eddig, 2002 óta mindig csak rosszabb jött. Sőt, még amikor 2002-ben a békés Medgyessy következett, az is eldurvult, és miért? Mert a társadalom egyre jobban leépül és kiszolgáltatottá válik, a hatalomnak így egyre korlátlanabb a hatalma. Ez a folyamat nem áll le magától, hiszen világtendencia, Oroszországtól az USA-ig a demokrácia brutális visszabontása, a társadalmak befenyítése, terrorizálása. Ez a folyamat csak akkor áll le, ha megállítjuk – és itt a társadalom megszervezéséről beszélünk legelsősorban.

Mindenki tudja, hogy iszonyatos gáz van, mert Orbán megállíthatatlan, és jön a kétpártrendszer, és még durvább és durvább lesz az egész, a földeket eladják, és nagyüzemi módon, a fegyveresek által őrzött hatalmas földeken kísértet traktorok és kombájnok ontják majd a permeteket, gyorsan elhalálozó munkások által vezetve. És itt lesznek a Monsanto magok, és Magyarország egy föld nélküli ország, egy élelem nélküli ország lesz, ahol a világ multicégei rajtunk kísérletezhetnek, hogyan reagál az emberi szervezet a mérgekre és a GMO-ra – na és persze a demokrácia leépítésére. Megtehetik, mert egy társadalom nélküli ország vagyunk.

Az LMP befektetői aggódnak, hiszen az LMP nem moccan, nem történik semmi. Mindannyian tudjuk, hogy más politika kell – de hol van az a más politika? Hol az ördögben? Január 1 óta kerek 6 hónap telt el, az összes 15-ből. Mi történt ezalatt? Nyente.

Ja, igen, a Fidesz eléggé sok dolgot megcsinált azóta ... Igen, az LMP ezekre derekasan reagál ... hol kritikával, hol törvényalkotással. De ezt akkor is a Fidesz csinálja, a történést a Fidesz kezdeményezi. Ez csak REAGÁLÁS, és ez csak MÉDIA SZEREPLÉS – ugyanaz, amit bármely hagyományos párt, például az MSZP is szokott csinálni, amikor épp nem ők vannak kormányon. Ez ÉDESKEVÉS. Ez elégtelen (bár a munka tiszteletet érdemel, új parlamenti kultúrát teremtett az LMP, a parlamenti közvetítések a legnépszerűbb tv-műsorszámmá váltak miattuk !!! mégis, ez nem elégséges). Ezt mondja egy befektető, és hozzáteszi, az LMP egy bemerevedett állapotban, mint egy kő, a saját tehetetlenségénél fogva úszik előre az időben. És ez minden szimpátia ellenére: elégtelen (nem elégséges). Ma még mindig ugyanúgy forgalomban vannak azok az LMP-s kitűzők, amiket a régi 2010-es szlogen van, hogy „érzem” – tudjátok, mit éreznek ilyenkor az ügy sorsárét (amelyet ez a párt szolgálhat) a aggódó befektetőitek?

Világ szerte forradalom zajlik, az LMP ennek a forradalmak a hullámaira akar rácsatlakozni. Ez azonban kötelezettségekkel jár. Forradalminak kell lenni. Dolgozni kell, dolgozni kell a társadalomért, meg kell mozgatni, meg kell szervezni a társadalmat. A kampány nem elég, csak az elvégzett munka számít. Amikor az árvíz idején Szél Bernadett kiment, és adott egy interjút az egyik tévének, meg lefotózták, ez önmagában kevés lett volna, csak a munka számít – szerencsére Szél Bernadett tisztában volt ezzel, és az interjú után, amíg volt munka, addig ott adogatta a homokzsákokat, együtt a többiekkel. Mert csak a munka számít. A társadalmi munka, az, amit az LMP a társadalomért tehet. És ez sokkal több, mint a homokzsák pakolás (bár az nagyszerű dolog) !! Meg kell tanítania társadalomnak, hogy hogyan működik ez a rendszer, és miért rossz, és meg kell tanítani a társadalomnak, hogy konkrétan hogyan kell megváltoztatni a rendszert, lépésről lépésre. Meg kell szervezni a társadalmat, dolgozni kell az emberekért, az emberekkel együtt. Csak ez a pálya. Közben pedig ki kell szállni a politikai mókuskerékből, és a forradalmi módon meg kell fogalmazni, ki kell kimondani dolgokat, ahogyan Puzsér Róbert erre 2 hónappal ezelőtt figyelmeztetett: új sebességfokozatba kell kapcsolni.

A PM-esek kiszálltak, s azóta várjuk, hogy majd feláll az új LMP. A facebook-on még mindig 19000 valamennyi az LMP szimpatizánsok száma, ez mindent elmond. Azt egyebek közt, hogy az LMP még nem állt fel. De miért? Miért történik ez? Miért történik így?

Nos, egy biztos, új éra van, illetve egy éraváltás kellős közepén vagyunk. A régi sémák nem működnek. Csak a régi pártok számára, de számukra is csak a régi szavazók megtartása terén. A kommunikáció ma már más, mint valaha. Arról, hogy a kommunikáció ma hogy működik, majd 2 év múlva olvashatunk tanulmányokat. De addigra ott leszünk, hogy Orbánék egy neoliberális rabszolgatelepet csináltak az országból, és vagy ők következnek majd 2018-ban is, vagy a Bajnaiék – és tökéletesen mindegy lesz, hogy melyik, mert a rendszert egyik rendszerpárt sem próbálja megváltoztatni, mivel ez ellentétes a megbízatásukkal.

Az LMP-nek, hasonlóan a 4K!-hoz és a Kalózpárthoz, egy mozgalommá kell válnia (amiben nem segít, hogy a bázisdemokráciáról átváltottak a pártelnökség intézményére, ami által az LMP, ugyanúgy, mint a PM vagy az MSZP, az erősemberek pártjává válhat). Mozgalommá kell válni, mert csak a mozgalom terjed. Mozgalmat viszonyt csak olyan párt tud képviselni, amelyik „a rendszerváltoztatás jogát fenntartja” a társadalom számára. Ha ilyen párt nincs, akkor terjed a JOBBIK. Mert a Jobbik „is” mozgalomként terjed ám !!!

Vagy az LMP vagy a JOBBIK. Vagy az LMP szívja be, baráti pártokkal, mint a 4K! és a Kalózpárt a társadalom jelentékeny részét, vagy a JOBBIK. S ha a JOBBIK, akkor a Fidesz / MSZP 2pártrendszer bebetonozódik. A kör bezárul, a társadalom egy börtön kolóniává változik, „olyan lesz már, mint egy menekült tábor”, amelyen belül a tábor, illetve a rendszer szabályainak megfelelően lehet felemelkedni vagy éppen elsüllyedni (öngyilkosság, hontalanság, a menőbbek számára disszidálás, mint a régi szép időkben – de ha Magyarország is elesik, nem sokáig lesz hova disszidálni, illetve a ma még virágzó nyugati országok is elkezdenek szétrohadni – madáchi perspektíva).

S mindez azért, mert az LMP nem tud megszólítani embereket? Mert az LMP nem tud eléggé jól kommunikálni? Majd azt mondják az LMP-sek, mint Bajnai, hogy bocs, nem értettünk hozzá? Nem tudtunk jobbat?

Kedves LMP-sek, van még kb. 4 hónapotok (az összes 9-ből, mondjuk, október 23-ig, amikor beindul a Fidesz vs. MSZP & Co. háború egy új Bajnaival vagy a régivel), hogy azzá váljatok, amivé válnotok kell, egyetlen másodpercet se vesztegessetek el – bizalom még van, a befektetők kivárnak ... De ez vihar előtti csend. A vihar úton van, és vagy ti lesztek a vihar, vagy ti lesztek az elsők, akiket a vihar elsodor. Vészhelyzet van. Rés a pajzson. Ébresztő! Mindenkinek!

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: orbán bajnai 4k schiffer 4k! lmp kalóz párt MSZP PM

süti beállítások módosítása