HTML

a birodalom (a közgép és a fidesz) visszaváág ….

2012.07.11. 19:54 equally

Izgalmas csatajelenetnek lehettünk ma tanúi, az LMP (új típusú, rendszer-átalakító párt) ma egy roppant kemény akciót hajtott végre, odaláncolták magukat egymáshoz - a Közgép udvarán.

Tiltakozásuk oka az, hogy a Közgép zrt. 300 milliárd forintot nyer meg állami tendereken, ami enyhén szólva is óriási (GIGANTIKUS) összeg, s így okkal merül fel a korrupció gyanúja.

(note: 2 éven belül a közgép 300 milliárdot nyert, amelyik közbeszerzésen elindult, azt mint megnyerték, kivétel nélkül, 100%)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HELYESBÍTÉS: 300 milliárdot - több céggel együtt, konzorciumi formában, a közgép legutóbb
68 milliárdot kasszált - 1 év alatt, azaz 2 év alatt 100 milliárd körül ..

lásd: Megszólalt a Közgép: a siker független a politikától (HVG)
330 MILLIÁRD - ebből a közgépé 68 milliárd, évente ... azaz 2 év alatt 100-12 milliárd
http://hvg.hu/kkv/20120710_kozgep_arbevetel_politika
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Az ügy roppant súlyos, ilyen léptékű állami szintű korrupcióra talán még nem is volt példa, de ez nem minden. Az ügy a tüntetés révén eszkalálódott, s ma délutántól sokkal többről is szó van, mint a 300 milliárdos állami pénz kiutalásról. (2 év során)

Az történt ugyanis, hogy Selmeczi Gabriella fideszes kormányszóvivő odament az LMP irodája elé sajtótájékoztatót tartani, és meglehetősen durva dolgokat mondott.

Már a gesztus is, hogy a korrupció-gyanúra a kormányszóvivő, azaz a kormány úgy reagál, hogy megtámadja a korrupció ellentiltakozókat, végtelenül ordenáré – demokrácia felé tendáló társadalmakban egyenesen nemkívánatos.

kozgep_lmp.jpg
fotó: hir24.hu

Amivel a kormány megtámadta az LMP-t az még tovább tetézi azt a tettüket, hogy szó szerint kirohantak, mint várból a védők, hogy teljes erejükkel rávessék magukat egy demokratikusan megválasztott parlamenti párt képviselőire, akik egy iszonyat durva korrupciós bűncselekmény ellen tiltakoznak.

A kormány azt mondja, az LMP megtámadott egy magyar céget. A leggyengébbek kedvéért is külön hangsúlyozták, hogy egy magyar cég, amely magyar embereknek ad munkahelyet, az, amit az LMP megtámadott. Hozzátették, hogy az LMP egy másik érdekcsoport pártja, és most, amiikor a magyar cégek kerülnek helyzetbe, az LMP támad, mert most a magyar cégek, a magyar embereknek munkát adó cégek kerülnek helyzetbe. Mindenki pontosan érti, mit akarnak mondani.

Magyartalan párt magyar cégektől sajnálja a pénzt. Aki egy magyar cégre rosszat szól, az magyar-ellenes. Legalább is idegen-lelkületű. Aki egy magyar cégre rosszat szól, az magyar emberektől sajnálja a pénzt. De kedves fideszes főhadiszállás, kedves Selmeczi képviselő asszony, vegyétek már észre, hogy Magyarországon vagyunk !!:))) Itt minden magyar, magyar a korrupció, magyar a közgép, magyarok azok, akik a 300 milliót megkapták. Egy korrupciós ügyben mentségként felhozni, hogy magyaroknak passzolták le a birodalom-építési léptékkel tekintve is GIGANTIKUS mennyiségű pénzt, röhej. Az pedig, hogy magyarok elleni rosszindulattal, és magyarok elleni érdekek miatt végzi a munkáját az LMP, enyhén szólva alávaló dolog – ez már KÍNA, ez már MSZMP, ez már Kádár rezsim. Ha Kínába akartok disszidálni, ha tányérsapkákban akartok parancsolgatni egymásnak, ám legyen: viszlát. De Magyarországnak hagyjatok békét, légyszi, mert mi, itthon követeljük a demokráciát, és ez, hogy nem lehet rosszat szólni egy cégre, mert magyar, minden határon túlment.

A hírtévé pedig mint hűséges kormánytévé leadta, hogy börtönbe kerülhetnek a képviselők, 2-8 évig. Schiffer András ezt vitatja, szóval aggodalomra e téren semmi ok. Az viszont továbbra is aggasztó, hogy a birodalom (közgép & fidesz & hírtv) ilyen egységesen lépett fel a fiatalok ellen, akik nem kicsi korrupció ellen tiltakoztak.

lmp_szabo_rebeka.jpg

Szabó Rebeka - kb. 5 órát ültek a 40 fokban az aszfalton (!!!!) fotó: Járdány Bence

A helyzet pikantériája, hogy egy CORPORATION áll szemben parlamenti képviselőkkel, akik politikai véleményt nyilvánítottak a cég udvarán. Valószínűleg már most, ezen a pontján is az ügy Európa egyik legzaftosabb és legmocskosabb demokrácia ellenes ügyéről van szó. Hugh Grant még meg sem kapta a ködösítő ön-kimosdató üzit (amit ha megkap, nem lesz elragadtatva, mert tudja, nem a kormánynak, hanem a sajtónak érdemes hinnie :)) a fidesznek viszont máris sikerült kínai szinten durva lépést elkövetnie az emberek, a korrupció ellen harcoló emberek szabad véleménynyilvánítása ellen- felsorakozva egy CORPORATION oldalán, amely 300 milliárdot kapott meg a fidsz révén az állami költségvetésből.

Mit mondhatnánk: ronda ügy .)

Ebből vazze az amcsi tanácsadók, akármennyi adófizetői vagy magán pénzt is adnak nekik, tuti, hogy nem hozzák ki őket szárazon. Ez a trutyi most nagyon csúnyán ráragad a fideszre … bebizonyították, hogy tényleg Simicska gyarmat vagyunk ...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demoasp.blog.hu/api/trackback/id/tr194937048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ixxorn · http://www.sgt.hu 2012.07.12. 09:44:55

millió-milliárd, javítsd kérlek

ixxorn · http://www.sgt.hu 2012.07.12. 09:55:40

300 milliárd csak az arányok végett:

1 m2 családi ház vidéken kb 200.000 Ft
Egy 100 m2-es családi ház telekkel kb 30 millió.

300 milliárd az 300 ezer millió.

Ebből meg lehet vásárolni 10 ezer db nagyon jó szinvonalú családi házat.

Meg lehet vásárolni belőle egy Pápa, vagy az alföldieknek Gyula méretű települést. Nem sok ez kicsit egy év alatt?

equally 2012.07.13. 12:37:45

@ixxorn:

igen, sok - 2 év alatt, nagyon sok ...

equally 2012.07.13. 12:43:53

@ixxorn:

most épp egy 200 milliós ügyről van szó, de 2 év alatt eddig 300 MILLIÁRD forintot nyelt el a közgép ...

amelyik pályázaton elindultak, megnyerték, magyar kis és középvállalkozások százait ütve el a lehetőségtől ...

mindegy egy helyre megy ...

és úgy próbálják beállítani, hogy nem külföldi,hanem magyar céghez megy, ezért tessék örülni ...
simicska megyar, tessék örülni, hozzájuk megy pénz, magyr emberkhez ... - vagy rosszat akar valaki a magyaroknak? :)))))

aki szeretné átláthatóvá tenni a közbeszerzések alakulását, az rosszat akar a magyroknak a fidesz szerint

aki magyar vállalkozók háttérbeszorítását sérelmezi egy magyar oligarcha cégóriása javára, az a magyaroknak akar rosszat ...

mert már csak ilyen náci érvek maradtak, ha szidod a kormányt, nem vagy magyar ...

300 milliárd azonban 300 milliád, kövesd a pénz útját ...

és igen, az előző kormánynak is megvolt a maga cége, ők most a második helyen vannak, "ellenzékben" (strabag) ...

aztán választásoknál megint csere, zászlóshajó csere ...
közgép második helyre, strabag első helyre ... ... és így tovább ..

equally 2012.07.13. 13:07:48

@ixxorn:

OKÉ,
nem 300 milliárd, hanem kevesebb ...
legutóbb 68 milliárd - egy év alatt ...

hvg.hu/kkv/20120710_kozgep_arbevetel_politika
süti beállítások módosítása