HTML

Az LMP az új Demokratikus Ellenzék – amiből vagy SZDSZ lesz, vagy nem

2012.11.23. 00:41 equally

Továbbra is ostrom alatt az LMP. A HVG már nemcsak szócsöve annak a munkacsoportnak, különítménynek, amelyik az LMP feltörését végzi, de teljesen aktívan részt vesz a hadműveletben, és többet beszélnek az LMP-s forrásaikkal, mint az LMP-sek maguk, ráadásul, amit az LMP-sek kitálalnak a számukra, arra a MILLA egyből reagál, ugyanazon a cikken belül (mielőtt megjelent volna, amit az LMP-sek mondtak, a MILLA már reagált is, a HVG-nek). Az ember alig hisz a szemének … hogy ezt a hadműveletet ilyen nyíltan végre lehet hajtani. A néhai Demokratikus Ellenzéket juttatja az eszünkbe a szitu …

koszeg-ferenc-qpr.jpg


A Demokratikus Ellenzékről mindenki úgy tudja, az volt az SZDSZ, mielőtt felvette az SZDSZ nevet.
Ez azonban így nem igaz. A Demokratikus Ellenzék még kimondottan a politikáját tekintve sem az volt, ami az SZDSZ lett (születése pillanatában is már). Az SZDSZ nem egy névváltással jött létre, hanem egy hirtelen politika fordulattal, ami egy csoporton belüli személyi átrendeződés formájában is végbement. A Demokratikus Ellenzék (tudjuk meg Szalai Erzsébet előadásából) eredetileg harmadik utas politikában gondolkodott, és a szociáldemokrata vonal dominált benne. Ugyanakkor sokan voltak sokfélék, és mindenféle más irányzatok is voltak, példának okáért TGM liberális politikában gondolkodott, és egy liberális pártot akart létrehozni. Aztán volt egy hirtelen fordulat, mintha egy láthatatlan erőtér hirtelen mágnesként magához szippantotta volna a csoportot. Amikor Kis János Amerikában járt, és visszafele Párizsban adott egy interjút, arról beszélt, hogy a Demokratikus Ellenzék szociáldemokrata csoport. Amikor hazaért, Magyar Bálinték lekapták a tíz körméről, hogy hogy állíthatott ilyet. Aztán megalakult az SZDSZ, a liberális párt, a Demokratikus Ellenzék szociáldemokrata irányvonala, illetve harmadik utas politikája pedig ment a kukába …

Visszatekintve, ez volt az a pillanat, amikor minden elromlott, amikor zavar keletkezett a tér-idő kontinuumban, és létrejött az a hamisított valóság, amelyben az elmúlt 23 évet leéltük. Az 1994-es paktum már csak következménye, utóhatása volt annak, hogy a Demokratikus Ellenzék mint csoport és mint társadalom érdekében végzett küldetés eltérült .. kisiklott, hirtelen pályát módosított … A 23 évnyi pályafutása során az SZDSZ (sőt, 24, hiszen 88-ban alapították) folyamatosan közelített az MSZP-hez, látványos fokozatonként. A Kóka-Gyurcsány együtt-kampányolás a finish bevezetése volt már. Utána jött néhány bizalmi szavazás, amellyel az SZDSZ ott tartotta Gyurcsányt, majd a TB-privatizáció bukását okozó népszavazás, amelynek estéjén Horn Gáborék azt hitték, hogy a társadalom csak Gyurcsánynak mondta azt, hogy „elmész te a picsába”, pedig az SZDSZ-nek is. A kettő ekkor már egy és ugyanaz volt, Mécs Imre már konkrétan az MSZP-be is belépett, akkora volt az átjárás. Horn Gábor, ott, aznap este hirtelen azt hitte, hogy ez az egész meg sem történt. Mármint ez az egész horror-sztori, ami az SZDSZ MSZP-ben való felolvadásához vezetett. Ez a 23 éven át tartó fúzió mintha meg sem történt volna, mintha az SZDSZ és Horn Gábor is egy rendszerváltó politikus lett volna azon az estén – egy perc erejéig. A sokkos állapotban előjött a régi énje, aki akkor volt, amikor az SZDSZ még nem váltott pályát. Amikor Magyarország még nem váltott pályát.

Az MSZMP a '80-as évek közepétől azon dolgozott, hogy a konfliktus az új, forradalmi generáció és a párt között a lehető legkisebbé váljon, ahogy az új generáció és a párt között levő szakadék is. A manőver sikerrel járt, mert a szakadék végül végképp eltűnt – mint ahogyan az SZDSZ is. Ezt csinálja a halálcsillag azokkal, akik engednek a kísértésnek, és elcsábulnak.

Az LMP most pontosan ott van, ahol a Demokratikus Ellenzék volt, pontosan úgy, egy új pólusként, és pontosan ugyanabban a kutyaszorítóban, az MSZP-s halálcsillag ostroma alatt. Kis János szerepében Schiffer, Magyar Bálintot Karácsony Gergő alakítja, a fiatal Demszkyre Jávor Bencében lehet ráismerni. Vajon lesz-e belőlük SZDSZ?

The Empire Strikes Back - LMP.jpg


A fiatal párt tehetetlen, mert a hatalom, a halálcsillag a sajtó alakjában halomra lövi őket. A szájukba rágja, az egész baloldali társadalom szájába rágja, hogy Bajnai kötelező, az összefogás kötelező, az MSZP-vel való összeolvadás 1. lépése kötelező. A társadalom szájába rágja a sajtó, hogy az LMP-nek nincs más esélye, Magyarországnak nincs más esélye, a sajtó véleményének kiszolgáltatott emberek (akik nem szoktak kedvenc sajtóorgánumaik véleményével szemben különvéleményt megfogalmazni – a NOL-olvasók, HVG-olvasók kb. 90%-a (becslés)) pedig az LMP-re rontanak, hogy azonnal tegyétek azt, ami a parancsban le van írva.

Az, hogy a társadalomnak szüksége van egy pártra, amely baloldali, de nem MSZP-barát, és más politikát akar és tud folytatni, más országvezetést, mint amit az MSZP, úgy látszik, nem szerepel a súlyos, meggyőző érvek listáján.

Azaz mégis, hiszen az LMP kongresszusa jól döntött (nem lesz belőlük SZDSZ). Az LMP hivatalosan készen áll, hogy a társadalom érdekében a küldetését (végre) felvállalja. A gond csak az, hogy az MSZP-t is mozgató halálcsillag (az MSZP csak egy párt a hatalom kezében) bekapcsolta a mágneseit, és pontosan tudjuk, hogy ez mit jelent: személyes rábeszélés, egyenként dolgozzák meg az LMP-seket, a háttérben. Ezeknek a mágneseknek a Demokratikus Ellenzék nem tudott ellenállni, és szétpattant, majd pályát módosított. Az LMP-re is pontosan ez vár most … hacsak nem indul be egy értelmes diskurzus, végre, hacsak nem kezdenek el az LMP-sek végre megint dolgozni, illetve hacsak nem kezdenek bele végre az érdemi munkába, immár mint hivatalosan is harmadik pólust képviselő párt. Ha ez megtörténik, ha a józan ész, és az értelmes beszélgetések visszatérnek, akkor az LMP sosem lesz a Halálcsillag martaléka, mert nincs semmiféle józan észérv amellett, hogy az LMP lemondjon az MSZP-től való függetlenségéről … (amely függetlenség egy későbbi együtt kormányzást sem zár ki!! illetve egy választási együttműködést sem, 3 hónappal a választások előtt, az E14 legyen E14 és ne E2012-14)

Mert vagy független az „új baloldali” párt az MSZP-től, vagy nem. Az SZDSZ nem volt független, és ez a tény 22 éven keresztül lepleződött le. És nem véletlen egybeesés, hogy pontosan ennyi idejébe tellett a magyar társadalomnak az is, hogy felismerje, a rendszerváltás, amit kapott, kész átverés … és ez az átverés az, ami miatt a jobboldalon olyan sok a szavazat választásokkor … ez a motorja Orbánék 2/3-ának is …

Lehet, hogy az LMP-vel meg lehet ugyanazt csinálni, amit a Demokratikus Ellenzékkel, elvégre az erő erő, és mindent és mindenkit fel lehet törni ... de a magyar társadalommal ugyanazt nem lehet megcsinálni még egyszer … Másodszorra már minden átverés átlátszóvá válik … lehet, hogy ezért akarnak Bajnaiék most valami másfajta „politikát”, mert tudják, ugyanazzal nem próbálkozhatnak másodszor is :))

Az LMP áldozatául eshet a manővernek, de Magyarország nem … mert akármekkora hisztériát is keltenek a Halálcsillag által mozgatott pártok a „baloldalon”, az LMP már megalapította a zöld baloldalt, az öko-baloldalt, a harmadik pólust, és ez a hely, ha egy percig üresen marad, betölti valaki más … és mivel öko-ról, és korrupció-ellenességről van szó, a hamisítás eleve ki van zárva – egy Bajnai sosem tudja magát eladni öko-politikusként, de még demokrataként sem … maximum csak Orbánhoz képest …

Egyszóval, amit az LMP létrehozott, az már nem törölhető el, a harmadik pólus meg lett alapítva, immár rajta van a térképen, és vagy az LMP vezeti az új baloldalt, vagy valaki MÁS (de nem egy Bajnai, sem egy Kálmán Olga) … de mindenképp ugyanazok az emberek fognak rájuk szavazni, akik az LMP-re szavaznának, ha az LMP végre az lehetne, aminek lennie kell …
Óriási kár lenne az LMP-ért !!! Az LMP egy gyönyörű platánfa … annyi évvel, annyi gondolattal, annyi élettel, annyi barátsággal, gondolkodással … szörnyű lenne látni, hogy csak úgy kivágják … öltönyösök, Bajnai és a HVG megbízásából …

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

23 komment

az LMP Bajnai Platformja – gyorsválasz Bajnai K.O.-jára: "bocsi, nem akartuk!"

2012.11.20. 20:37 equally

Ahogy várható volt, a dolog még megemésztésre vár, tök normális, hogy a párton és a szimpatizánsok rétegein, valamint az egész társadalom végigmegy a döntés. Tök normális lenne, ha nem alakult volna ki masszív ellenállás a döntéssel szemben, ami gyakorlatilag az asztal (a lefektetett és a közösség által elismert, tiszteltben tartott szabályok rendszerének) felborításával egyenlő. Borzasztó ezt nézni … Mi az ördög történhet a háttérben?

star-wars-episode-v-the-empire-strikes-back_22.jpg

A média nem enged, az van, amit diktálnak, és azt diktálják, amit a MÉDIA és az MSZP mögötti hatalom diktál: az LMP-nek együtt kell működnie az E14-el. Az ember egyszerűen nem érti, hogy fajulhatott idáig a dolog. Kedves LMP-s arcokból hogyan váltak elvakult pártkatonák – valamely ismeretlen párt érdekeit képviselve. Beindult ám a fanatizmus is, amely nem tűri az ellenvéleményt, és nem is vevő rá, és beindult az ergo-iszmus, az, hogy ha valaki ellentmond, akkor az nyilván Orbánnak akar jót, „ergo” Orbán bérenc, stb, stb. Ismerős szitu, az SZDSZ érában volt ez – akkor is a központilag kiadott, ellentmondást nem tűrő, kíméletlen doktrinák uralták a diskurzust. Nem tetszik Gyurcsány, akkor a fideszt segíted, ergo szélsőjobbos vagy.

Amit az LMP hasadás platformja csinál, az nem más, mint megakadályozza, hogy az LMP zöld fordulata, a ZÖLD alapelvek megerősítése, és az E14-es offenzíva elhárítása nyomán keletkező óriási forradalmi presztízst a párt learathassa. Plusz, megakadályozza, hogy Bajnai gyorsan romló E14-e 1 hónapon belül 3%-on legyen. Akárki találta is ezt ki, a pártot a sajátjának tekinti, de a párt alapelveit nem.

Mellesleg meggyőződésünk, hogy ugyanaz a helyzet, mint annak idején a TB privatizációnál. Ott voltak a képviselők, és semmiféle racionális okot nem tudtunk elképzelni, hogy miért akarják ezt a gengszterséget elkövetni. Az SZDSZ szimpatizánsok 90%-a egyszerűen nem emlékszik a TB-privatizációs offenzívára, csak arra, hogy rossz volt az egészségügy, és kellett valami reform, és ez legalább jó ötletnek tűnt, de ezt is csak második körben mondják ki. Nos, ott ültek a parlamentben, és pontosan úgy, mint most a fideszes szavazógépek, egyszerűen hajlíthatatlanok voltak, megszavazták, hiába mentek oda a képviselőikhez egyenként az emberek este, gyertyákkal, sírva (Karsai). Hajthatatlanok voltak, nem tárgyaltak a társadalommal, és mindenáron, bármi áron keresztül akarták vinni.


Hogy történhet ilyen egy társadalomban? Hogy történhet, hogy a parlamentben úgy hoznak döntést a társadalmat alkotó emberek életéről, hogy vágóbarmokként tekintik őket. S mindezt egy olyan kormányzat akarta szenvtelenül (technokrata módon, lásd Horn Gábor), amely a holdudvar-politizálásáról híres (ami a társadalmi egyenlőtlenségek révén a korrupció és a szélsőjobb melegágya). Holdudvar politizálás: akik bent vannak, azokat rekompenzálják, a társadalmat megszorítások sújtják, az elitet is, de ők többet fognak keresni, eleget ahhoz, hogy ne érezzék meg. A holdudvar a kiváltságosok rétege, akik békés, a politikát politikusokra bízó, lojális demokratákként győzik meg a társdalom egy nagyobb részét arról, hogy a kormány jó. Ez a kiváltságos réteg az antiszemitizmus vírusának fő forrása – a vidéki, szegénységben élő, egyszerű emberek szemében ugyanis ez a réteg a zsidóság, amely látszatra Gyurcsány és Demszky előszeretettel rá is játszottak, a zsidóságból élő pajzsot hozva létre a politikai hatalmuk számára, mind belföldön, mind külföldön. És lám, az antiszemita kártya, meg Gergényi rendőrei olyan szuperül működtek, hogy a baloldali emberek semmiféle szolidaritást nem éreztek a rendőrség által terrorizált emberekkel (köszönet a sajtónak), s ez olyan törést okozott, ami nem egyhamar fog begyógyulni (csak kábé olyan nehezen, mint ahogyan Németországban 45 után a nácizmus fanatizmusát sikerült visszahúzódásra bírni).

Mindenesetre ennyit az MSZP-SZDSZ ámokfutásától, és a háttérből diktált társadalom ellenes hatalomgyakorlásról, amely most a média, Bajnaiék, és a Bajnai-platformos LMP-sek révén újra támad. Mi, emberek ezt nem érthetjük, mert nem vagyunk beavatva. Ugyanúgy nézünk rájuk, mint annak idején a TB-privatizációt megszavazó MSZP-SZDSZ tagokra: ez nem lehet a mi társadalmunk parlamentje. Most: ez nem lehet a mi társadalmunk LMP-je. Mit csináltatok az igazi LMP-vel? Mit készültök csinálni vele?

The Empire Strikes Back - LMP.jpg

lehet más? lehet más? lehet más? lehet más? lehet más? lehet más? lehet más?

Azt mondjátok, Orbánnak jó, ha az LMP külön készül a választásra? Mekkora hazugság ez! Ez ugyanannak a néphülyítő propagandának a része, amely Bajnai E14-éből 14%-os szupermozgalmat csinált néhány nap leforgása alatt. Kész átverés – mindenki tudja, senki sem vitatja. Az tény, hogy az LMP által kimondott NEM Bajnaiéknak nagyon rossz – és tény., hogy ami Bajnaiéknak rossz, annak Orbán örül. De csak azért örül, mert ezek ilyenek, egy páholyban ülnek, de az a dolguk, hogy egymással meccsezgessenek, és nem figyelik a társadalomban zajló valódi folyamatokat. Az, hogy Bajnainak ez betette az ajtót (K.O.), nem jelenti azt, hogy az Orbán kormány leváltásának esélye csökkent volna. Sőt, nyilvánvalóan nőtt, s közben ez az LMP számára is meghozta az SZDSZ 2.0 címke levetkőzését (amit a Bajnai Platform most súlyosan veszélyeztet), amely révén a párt növekedésnek indulhat. Egyedül Bajnai járt rosszul, no és az MSZP (meg Gyurcsány meg Kuncze). De közben az is van, hogy az MSZP (vagy az E2014) meg az LMP külön sokkal több szavazatot tudnak szerezni, mint együtt, ráadásul ez az LMP számára azt jelenti, hogy tényleg nem kell sem beolvadniuk, sem feladni a küldetésüket.

Na mindegy … tiszta helyet adódott elő: a társadalom más akar, és mást akar a hatalom (beleértve az Orbánék mögött álló, és az MSZP mögött álló hatalmat). Mást akarnak a baloldali emberek, és mást a baloldal mögött irányító hatalom. Ez az MSZP hadviselése, törésre vinni a dolgot, fanatizálni a társadalmat, hogy csak kettő választás legyen: vagy élet vagy halál, vagy csak a fidesz, vagy csak az MSZP (E14, MILLA, akármi). Hogy mi jön ki ebből: erősödik a szélsőjobb … köszönjük kedves LMP-s kedvenceink … Irracionális módon viselkedtek, és erre nincs olyan magyarázat, amely a pártnak vagy a magyar társadalom számára előnyt jelenthetne … ez csak az MSZP-nek és csak Bajnai új leendő pártjának jó …

(az, hogy Bajnaiék az MSZP-től átvennének 5-6 százalékot nem hátrány az MSZP-nek, elvégre nem történt más, csak az, hogy osztódott, és rezsimváltás után úgyis ugyanaz az MSZP-s érdekcsoport kapja az óriási pénzeket)

empire-strikes-back-library-of-congress-2.jpg

Világos, hogy Hillary Clinton nagyon meggyőző tud lenni, és világos, hogy akár évtizedekig is lehet uralni a történetírást (fenntartva tudat-hasadást a társadalomban) … de ugyanúgy nem értjük, hogy tehetitek ezt most meg, ahogyan TB-privatizációnál nem értettük, hogy tehették, hogy vetemedhettek arra …

Kérünk benneteket, próbáljátok meg békés vitával feldogozni a helyzetet, és „ne tegyétek meg a fidesznek a szívességet”, hogy hasadást indíttok el … álljatok ki a párt döntése mellett – különben olyan bizonyítványt állíttok Magyarországról és az LMP-ről is, ami egy életre hiteltelenné teszi az LMP-t … s a korrupció (beleértve a politikai korrupciót) tekintetében is átsodródik a másik oldalra … oda, ahol az MSZP van …

Megszületett a döntés – és? Borítjátok az asztalt? Újabb háború? Az LMP (és az LMP által képviselt küldetés) ezt már nyilvánvalóan nem élheti túl … de ne foglalkozzatok vele …

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása