HTML

az LMP lerázta magáról Bajnait

2013.01.27. 00:06 equally

Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Rés a Pajzson, Huston, van egy kis probléma. Minden meg volt írva, meg volt tervezve, és tuti nem ez volt a terv. Az LMP-nek most valahogy egész másképp kellene kinéznie. Karácsonynak, Jávornak győztes arckifejezéssel, mintegy erkölcsi elégtételt véve kellett volna kijönnie nyilatkozni, hogy „nehéz szülés volt, de megvolt, Schiffer és társai többé nem tudják megbolondítani az LMP kongresszusát, Bajnaiék megkapták a ZÖLD utat” – de nem így lett …


Dog-shaking-off-water-001.jpg
Merőben új helyzet adódott elő … Az LMP kivívta magának az autonóm párt jogcímét, és most már kéretik így kezelni. Nem, nem SZDSZ 2.0, és nem, nem az MSZP termékcsalád egyik tagja. Egy önálló párt. Valódi elvekkel.

Ami az elveket és az erkölcsi integritást illeti, ez gyakran úgy hangzik, mint valami pikírt és hetyke büszkeség a fiatalok részéről, akik lenézik az öreg motorosokat. Mintha valami sportszerűtlen dolog lenne felemlegetni az etikát és az elveket, mert ez egy régi párt számára természetszerűen teljesíthetetlen. Pedig az elvek olyan gondolatok, ideák, amelyekből nemcsak egész gondolatrendszerek bomlanak ki, de cselekvési programok is, és minden tett és döntés megítélhető általuk, hogy helyesek-e vagy sem. Az elvek roppant fontosak … Elvek nélkül egy pártból csak a hatalom akarása marad …

Az LMP önmagában is egy eszme, egy idea: lehet más a politika. Az ÖKO-párt azt tűzte ki célul, hogy a rendszer megváltoztatásán fog dolgozni. Nem, nem úgy, hogy esténként egy új Magyarországot épít, mert a régi már lepukkadt, és egyszer majd, amikor eljön az átadás napja, akkor előrukkolnak az újjal, hogy íme. Az LMP politikájának, illetve cselekvési stratégiájának épp az a lényege, hogy minden egyes tettet, döntést összevetnek az elveikkel, illetve az azokból már kibontott gondolatok rendszerével, beleértve a párt működési szabályzatát, és így haladnak előre az időben, bízva abban, hogy az elvek segítségével egy egészen más rendszer fog kibontakozni döntéseik nyomán. Egy építkezésen egyszerű mérőeszközök segítenek, függőón, derékszög, vonalzó, az LMP az elveit használja így, rendszer bontás/építés/átépítés közben.

Az elvek az LMP-nél a DNS-t jelentik, amely alapján a párt szövete folyamatosan megújul. Az LMP elvei a kormányzati döntéshozás szintjén egy újszerű, idegen DNS-t hoznak be a képbe, amely a rendszert egy egészen más irányban téríti el, döntésről döntésre döntik a rendszert. „Ej, döntsd a rendszert, ne siránkozz!” – hangzik a jókedvű LMP-s dala .)

Működhet ez?

Ha bárki azt gondolná, hogy ez szemfényvesztés, ajánljuk figyelmébe a rendszer jelenlegi működését. E rendszer, amiben élünk, egy un. technokrata rendszer. Ennek az a lényege, hogy senki nem firtatja, hogy mi ez a rendszer. Rendszerváltáskor a kapitalizmus győzött a kommunizmus (szocializmus) felett, és a győzelem hevében a kapitalizmust kikiáltottuk demokráciának. Az egész világ ebben a hitben volt még ekkor, hiszen eladdig a kapitalizmust a szocializmushoz hasonlítva mértük, és minden egyes Hollywood-i film arról győzött meg minket, hogy az amcsik bizony jól élnek, náluk van demokrácia – lásd Ninocska. Keleten pedig oroszok, tankok, 1956, 1968, és a totalitárius diktatúrák.


A rendszer, amiben élünk, meglepő módon ugyanolyan fikciós, mint a szocializmus volt, amelyben a kommunizmust építettük, a folyamatos, ideiglenes jelenben, amely még tele volt hibákkal. A kapitalizmus a demokráciát ugyanígy csak építi. Majd egyszer lesz az is … de addig is, orcád verejtékével keresd meg a kenyered, és ne tedd szóvá, hogy mások uralkodnak – szükség van uralkodókra is.


A technokrácia lényege, hogy még csak ki sem mondják, mi az, és miről szól, ami itt épül, hogy mi az a filozófia, amely mentén a rendszert építik, építjük. A technokrácia, bár a modernizmuson és az indusztrializmuson alapszik, elsősorban a szakértők kormányzását jelenti, azt, hogy minden kérdés csak egy „technikai” kérdés, amit a legprofibban kell megoldani, úgy, ahogyan a szakértők kiszámítják. A technokrácia az öltönyös szakértők láthatatlan uralkodásának rendszere. Működésének lényege pedig a pénz és a kizsákmányolás. Ez már nem az a kapitalizmus, amit 1990 előttről ismertünk, hanem annak kifejlett, turbó verziója (bár 1968-ban Párizsban a diákok már ugyanez ellen a rendszer ellen harcoltak), globális hatalommal, meg minden. Ez az a kapitalizmus, amelyik európai országokat, mint Görögország, Írország, Portugália néhány év alatt totális és kilátástalan nyomorba döntött. Ezt a kapitalizmust működtetik gátlástalanul a technokraták.

Hogy miért érdekes most a technokrácia? Nos, csak azért, mert Bajnai és a mögötte álló erők a technokráciával egyenlők. Plusz még azért, mert az LMP pontosan ennek az ellenkezőjét képviseli, a durva, embertelen rendszer helyett ÖKO- és humánus, szociális alapokon kíván döntéseket hozni, elveiknek megfelelően, egy olyan rendszert építve, döntésről döntésre, amely Bajnaiék rendszerének pontosan az ellentettje, negatív képe.

Bajnaiéknak is vannak elveik, sőt. Nagyon komoly kódexük, amely alapján cselekednek. A reálgazdaságban kell megállni a helyét az embernek, engedelmeskedni a főnököknek, nem kérdezni, hanem végrehajtani. Lásd Hajdú-Bét, ami egy sikeres ügy volt, úgy oldották meg, ahogy kellett, a megbízó a lehető legkisebb veszteséggel szállt ki a bizniszből, nem úgy, mint a gazdák. Erkölcs? Etika? Nyente. Helyette: olyan alapelvek, mint a főnököknek engedelmeskedni, csak a pénz számít, stb.

Nos, ez a gond Bajnaiékkal, és ez volt a probléma az LMP és Bajnaiék összebútorozásával, már ötlet szintjén is. Az LMP egyetlen egy elvét sem tudta volna kibontakoztatni a társadalom felé, mert azzal Bajnaiék bizniszét rontották volna, amit az E-szövetség nyilván nem tett volna lehetővé. Az LMP nem lehetett volna hű az elveihez, ami egy meghackelt Lehet Más a Politikát eredményezett volna, és egyszersmind azt is, hogy az emberek hiába várták volna, hogy valaha majd MÁS LESZ a politika … a következő 20 év ugyanolyan átverés lett volna, mint az előző.

Most azonban itt a forradalom … Ami ránk is fér, 2009-ben volt a fordulat, amikor a modernizmusnak, a posztmodern végével leáldozott, és eljött a ZÖLD fordulat, amit a modernisták továbbra is próbálnak meghackelni világszerte.
A változás azonban elindult – a novemberi Bajnai-felsülést most még nagyobb elutasítás követte. A média akármit bűvészkedik is össze, a tények ettől tények maradnak. Hiába beszélnek szisztematikusan Schifferről, a frakcióvezetőről, aki szemben áll egy egész platformmal, akik a nyitottság és a párbeszéd képviselői, szemben a schifferi „különutas” politizálással … Újságíróink és szerkesztőink sajnos, még mindig nem ismerik és nem ismerik el a harmadik utas politikát, nem ismerik el a harmadik pólust, nem ismerik el az új baloldalt. Mert hülyén hangozna Bajnaiékról mint a régi baloldalról beszélni .) A corporate baloldalról .) A technokrata baloldalról … A milliárdos baloldalról .)

Mindegy – forradalom van, mert a LEHET MÁS eszméje elkezdett terjedni, már a múltkorihoz képest érezhetően tovább terjedt. Most még határozottabb elutasítást kaptak a platformista-bajnaisták, illetve Bajnai, az E14 és a társszervezetei. Ez bizony komoly mérföldkő … stratégiai fegyvertény … Ennek az ízére egy egész társadalom könnyen rákaphat … Az LMP immár hivatalosan is egy fix ponttá vált, amely révén az egész társadalmat kimozdíthatják, kimozdíthatjuk az elmúlt 20+ évből …


RESPECT az LMP-seknek, akik az elmúlt 20 év történelmének legnagyobb politikai- és média-hadjárata ellenére is kiálltak elveik és alapelveik mellett – a társadalom szolgálatában .)))

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: LMP Karácsony Bajnai Schiffer Kongresszus E14 ETIKA Platform

A bejegyzés trackback címe:

https://demoasp.blog.hu/api/trackback/id/tr495045839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.