HTML

Az LMP hihetetlen kalandjai MSZP-országban (2. rész)

2013.01.04. 18:35 equally

az előző rész tartalmából:
Magyarország MSZPország, ahol az MSZP nem egy párt, hanem a rendszer gazdáinak társasága, ők a rendszergazdák. Az MSZP gondoskodik arról, hogy mindenki, aki követel, kapjon valamit, és illeszkedni tudjon a rendszerbe. Az MSZP felügyeli a pályát, az MSZP a gondnok-párt. Az MSZP a házmester, az országmester. Az MSZP a rendszergazda.

Ebbe a szószba csöppent bele az LMP ...

Az LMP-nek le kellett volna feküdnie, mint Bruce Willis-nek a Pulp Fiction-ben - de nem tette meg ... De vajon könnyű lenne-e számukra nyerni? Könnyű lehet-e az LMP számára rávenni a budapestieket, hogy fordítsanak hátat az MSZP-nek? Nem úgy tűnik ... mert ... övék a hatalom, ez itt MSZPország ...

az előző részt lásd itt


MV5BMTEwMzA4MDYxMzleQTJeQWpwZ15BbWU3MDkwMzQ2NzM@._V1._SX640_SY375_.jpg

az LMP és Budapest, az LMP-dilemma a valóságban …

Tény, hogy az SZDSZ szavazók átlagon felüli életszínvonala nem a piacból vagy a piacon való megélésnek az eredménye, hanem az ismeretségnek, a holdudvar hűbéres rendszerének (ami egy pilóta piramis játék alapján, ponzi rendszerben vonja meg maga alá a társadalom egy hatalmas rétegének az egészét, úgy persze, hogy akik legalul vannak, azok semmit sem kapnak, csak a látványt, a látszatot, meg az életérzést, hogy „Budapest a Szabadság Fővárosa”).


Tény, hogy az SZDSZ-szavazók közül senki nem merne szembe menni az MSZP-vel, elvégre a kettő már rég ugyanaz, s így tény, hogy végül egész Budapest könnyen az MSZP ölébe hullhat, elvégre a megélhetés, az megélhetés (lásd, hány újság, hány cég ment tönkre a kormányváltást követő hetekben! Hirszerzo.hu például).

A megélhetés a legnagyobb motiváció, és ez az, amit az LMP nem tud felajánlani a szavazóinak. Az LMP maximum egy olyan társadalmat tud felajánlani, ahol mindenki egyforma eséllyel dolgozhat, valódi, érték/tehetség/teljesítmény alapján. Ez pedig a kiéheztetett liberális rétegek számára kevés, sőt, a katasztrófával egyenlő. A liberális réteg Budapesten szeretné visszakapni a fényűző, gondtalan életét, amit a szemét Orbán elvett tőlük. A liberális réteg szeretné, ha a válság ismét csak azokra vonatkozna, akik a számukra láthatatlan demarkációs vonalakon kívül rekedtek – a vesztesekre, akiknek azt mondják, „ez most fájni fog”, meg hogy C'est la vie.

(az LMP számára persze nyilvánvaló a ZÖLD út, irány a szociáldemokrácia! - szociáldemokrata pártból 1947/48 óta van vitális/fatális hiány, ezt a küldetését rázta le magáról az SZDSZ a megalakulásakor azzal, hogy nem szociáldemokrata, hanem liberális pártként jött létre egy szociáldemokrata mozgalomból )


A dilemma alapját képező probléma természetesen az, hogy Budapestet az MSZP (korábban MSZP-SZDSZ, még korábban MSZMP) hűbéresi holdudvar-hálózata totálisan átszőtte, és emiatt a hierarchikus pilóta-piramis hálózat miatt senki sem akar, és senki sem mer kimaradni az MSZP-s buliból, a nagy visszafoglalásból, a nagy restaurációból. Senki sem merne ebből kimaradni, aki valaha kapott munkát, megbízást, munkahelyet e hálózaton belülről érkező szívességnek köszönhetően ... Senki sem merne, sőt nem is akarna kimaradni az MSZP-t támogató társadalmi összefogásokból, az MSZP-iránti lojalitás kollektív kifejezésének rítusából .. Olyan ez, mint egy bazi nagy istentisztelet – kollektív emberáldozattal …. Áldozatnak a szabadságot, a demokráciát, a társadalmi szolidaritást, és egy korrupciómentes társadalom lehetőségét, egy MÁS politika LEHETőségét dobják oda – rituálisan.

Hogy tetszett az elmúlt 23 év? Jó volt. Házak épültek, gyerekek nőttel fel, régi autók helyett újakat vettünk, gyerekek generációi repültek ki, és már ők is jól vannak, nagy volt a pénzforgalom, jó volt a megélhetés – nagy ár mindezért cserébe, hogy az egész nem valódi? Hogy az egész egy kollektív csalás? Egy kollektív átverés, egy társadalmi pilóta piramis játék, amelyben mindenki beáll a sorba egy nála magasabb szinten lévő ember vagy társaság alá, hogy hátha neki is csurran-cseppen abból, amiből mindenkinek … Mindenki beáll – hogy támogassa a rendszert, aminek a gazdája az MSZP.

Hát tényleg olyan nagy ár ez??????

Vagy másfelől megközelítve a kérdést: tényleg olyan nehéz felfogni, hogy igen, ez elképesztően, megengedhetetlenül NAGY ÁR? Tényleg olyan nehéz megérteni, hogy akárhova nézünk, mindenütt ennek a kollektív átverésnek a tüneteivel találkozunk? Tényleg olyan nehéz megérteni, hogy ez a kollektív korrupció rendszere a világ (és benne Európa, Magyarország) összes demokratikus törekvésének, szabadságharcának, művészeti forradalmának, morális küzdelmének a megcsúfolása, elárulása – ami miatt történelmileg érdemtelenek vagyunk … gyakorlatilag bármire, és csak lenyúljuk a helyet a tér-időben, amit nem is érdemeltünk ki soha, és csak úgy vesszük birokba, mint a fosztogatók?

Egy ilyen állapotban lévő Budapesten az LMP-nek egyetlen szavazója sem lesz – ez tökéletesen világos. Meg kellett volna, meg kellene adni a szervezetnek, ami a szervezeté! És akkor mindenki örül! Mindenki a pénzénél van! Ez minden! És akkor „lehet a más politika”, ahogyan Szekeres Imre mondta egyszer a tévében, színjózanul. Ennyi!

Le kellett volna feküdniük, és azt mondaniuk, hogy „oké, persze, szép dolog a szűzies és zöld naivitás, de itt van Orbán, és most csak ez számít, semmi más nincs, semmi – létfontosságú tehát belépni az E2014-be”.

Le kellett volna feküdniük, mint Bruce Willis-nek a Pulp Fiction-ben – de nem tették meg, és most javában áll a bál. Először ki akarták csinálni őket, most már viszont áthelyezték a hangsúlyt a passzív felmorzsolásra. Elegendő az, ha a média MSZP által ellenőrzött blokkjában az LMP-ről csak azok a hírek jelennek meg, amikor a szakadásról, Schifferről szólnak. A pártot emiatt már most is a kihűlés veszélyes fenyegeti. Ez szó szerint az LMP Sztálingrádja.

Az MSZP mint gondnok, mint rendszergazda teszi a dolgát, és gondoskodik róla, helyreálljon a rend, a rendszer. Az SZDSZ-eseknek az LMP kongresszusa előtt még nem volt meg a pártjuk, a képviseletük, akik alá a holdudvarnak be lehet tagozódni pilóta piramis formációban (hogy majdan mindenki részesüljön az állami pénzekből, és mindenkinek Kóka legyen a mintaképe, meg Bajnai, vagy alternatívaként Fodor Gábor). Most már viszont megvan, Bajnai többé már nem ernyőszervezetben, mozgalomban gondolkodik, hanem egy új liberális pártban, szóval, az SZDSZ 2.0 már úton is van, sőt, immár Karácsony Gergelyék LMP-pályamódosító projektjét is maga mögé utasítva.

„If you want something done, do it yourself!” – Bajnai nem vár tovább Karácsony és Jávor NEW-LMP mozgalmára. Jávorék már hiába alapítanak egy új pártot, például Lehet Más Magyarország címmel (LMM?), Bajnai és az MSZP számára most már csak annyi az érdekes, hogy az LMP kimúljon. A beolvasztás nem jött létre – sach schon. Jöhet a B-terv: B – mint Bajnai. Majd ő megcsinálja az új SZDSZ-t, személyesen.

végjáték

Ördögűző, eredeti változat Az SZDSZ távozik az LMP testéből. Csúnya jelenet. Mindennek elmondják az LMP-t. Ócska kurvának, törpepártnak, esélytelen nullának, halálraítélt veszteseknek, mindennek. Mindezt miért? Mert nem támogatják a rendszert, amely a nép, a társadalom arcon-hülyítésén alapul, azon, hogy mint egy bikát a vörös posztóval, innen oda, onnan ide terelik, és közben soha semmi nem változik, nem változhat, mert a lapok le vannak osztva, a kontroll pedig …. totális.

Nem, nem az LMP-nek van vége … Hanem annak a korszaknak, amelyben a rendszergazda MSZP az LMP-nek is le akart osztani egy szegmenst, az LMP-re is rá akart bízni egy szavazói réteget, egy egy saját ponzi piramist …


Az ajánlatnak van vége – immár aktualitását vesztette. Mostantól új fejezet kezdődik, amelyben az LMP egy új szószban találja magát :)) Az új szósz pedig arról szól, hogy az LMP-nek fel kell nőnie az általa elindított forradalomhoz :) Nem lesz könnyű a teljes ballib médiatömb ellenséges ellenszelével szemben … De lévén, hogy nagyszerű eszméket képvisel, az LMP egy gyom, és ezért a legzordabb körülmények közt is képes szárba szökkenni … És idővel, bizony, előjönnek majd az olyan budapestiek is, akiknek elegük van a Kóka-Bajnai-féle pilótapiramis holdudvarosdiból … és valódi társadalmat, valódi kultúrát, valódi gazdaságot akarnak majd maguknak, és a következő generációk számára is … S amint ezeknek a budapestieknek meglesz a kritikus tömege, új korszak kezdődik, tényleg …

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: budapest szdsz e14 MSZP LMP Bajnai

süti beállítások módosítása