HTML

Isztambulban kitört a ... – harc a rendszerrel szemben

2013.06.01. 17:31 equally

Isztambulban a város közepén a park helyére bevásárlóközpontot tervez a kormány, a városvezetés, összhangban a helyi üzletemberek akaratával. A városlakók azonban fellázadtak, békés tüntetéssorozatba kezdtek. Akarják a parkjukat, és nem akarnak a helyére bevásárlóközpontot.

istanbul-protest2.jpgkönnygázt küldtek a parkért tüntető fiatalokra ...

A városlakók ellenállnak a korrupt hatalom akaratának, és próbálják megvédeni, ami az övék. Gyönyörű ...
Nálunk is kinéz egy ilyen Tarlós István római parti mobilgát tervével szemben ... másrészt az egész esemény kísértetiesen hasonlít a mi 2006-os tüntetéseinkhez ...

Ezért kérdezzük hát, mi az, ami összecsap most Isztambulban? Mi ez a két oldal? Mi ez a két szemben álló erő? Akármilyen patetikusan is hangzik, kimondhatjuk: a hatalom és a társadalom harca, összecsapása ez.

Nálunk jellemző módon torzítva írnak róla, a NOL például úgy ír, mintha rendbontókról volna szó, és szélsőségesekről, és mindenki alig várja, hogy helyreálljon a rend, mert ez a park csak ürügy a tüntetésre (elég szemétség így beállítani). Az új_index (4444) meg zöldekről ír, akiket jól lepaprikaspréznek a központban, mert fákat akartak megmenteni. Az üzleti média (corporate media) nem érti, hogy a társadalom ragaszkodik ahhoz, ami az övé, az emberek ragaszkodnak a fáikhoz, ragaszkodnak a parkjukhoz a város szívében, és nem akarnak rohadt bevásárlóközpontot (nálunk is készül a városközpont a város szívébe, SZDSZ-es projekt, majd a Fidesz befejezi, vagy az MSZP, tökmindegy, mind ugyanaz, ezek a pártok rendszerpártok, a rendszer pártjai, lásd Veres Pálné gimi esete, 2007-től napjainkig ívelő korrupciós, városlenyúlós projekt, a kormányváltás, a tarlós/hagyó-demszkyváltás, a Rogán/Steinerváltás mit sem számít, ezek nem a társadalom pártjai, hanem a hatalom pártjai, nem társadalmi pártok, mint például az LMP, a 4k! és a Kalóz párt).

istanbul-protest3.jpgpont, mint a Tienamnen téren ...

Meg kell értenünk, óriási harc kezdődik, óriási harc közepén vagyunk világszerte. A társadalmak küzdenek az önrendelkezésért.


íme az ellenállók üzenete:

Isztambul központjában a városvezetés le akar rombolni egy pihenőövezetet, hogy bevásárlóközpontot építsenek a helyére, az isztambuliak tüntetni kezdtek ez ellen. Békés tüntetések sorozata után a rendőrség egyszer csak megtámadta a tüntetőket, erőszakot alkalmazva, könnygázzal és vízágyúkkal, direkt az emberek arcát és testét célozva (ismerős). Tüntetők tucatja sebesült meg, és került kórházba. A parkot lezárták, mindenféle jogi keret nélkül (mire jó a műveleti terület!).

A török média, amit közvetlenül irányít a kormány (ismerős? „kézi vezérlés”), illetve üzleti csoportok, megtagadják a tudósítást az eseményekről (ha lenne hírtévéjük, nyilván kitiltanák őket a köztévé épületéből). A hírügynökségek szintén visszatartják, blokkolják az erről szóló híreket (lásd nálunk a NOL június 1-jén adott hírt róla először).

Kérünk, oszd meg ezt az üzenetet, hadd tudja meg a világ, milyen rendőrállamot hozott létre az AKP és Recep Tayyip Erdoğan.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

az üzenet eredetijét itt olvashatod

https://www.facebook.com/OccupyWallSt/posts/514171268650642


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
BREAKING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a rendőrség parancsot kapott h vonuljon vissza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: török törökország rendszerváltás forradalom rendszer isztambul istanbul 4k lmp

süti beállítások módosítása