HTML

A bajnai-expressz kifutott termék, cunami veszély

2013.02.12. 14:46 equally

Magyarország viccország. Egy pusztító vírus tombol a nyugati civilizáció gazdaságaiban (lásd, hogyan ment tönkre Írország, és „néhány” másik ország, évek alatt), ez pont olyan, mint egy komputer-vírus, ami szoftveresen teszi tönkre a hardvert, rossz a vezérlés, elszáll a rendszer. Értsd, ez nem a nagy éhínség ideje, amikor krumpli sincs, hanem az, amikor a kávét beöntik a tengerbe – mert az ostoba üzletemberek egy rossz eszközzel próbálják irányítani a gazdaságot (amit eleve nem nekik kellene irányítaniuk). Magyarország még megúszta … itt volna a lehetőség gondolkodni, valami értelmes kiutat kitalálni – de nem, nálunk az 1%-nyi elit és a HVG szavát követve Bajnait kell akarni. Jön a cunami, mi pedig összes pénzünket odaadjuk Bajnainak, egy szuper és jutányos árú hajókirándulásra – ahelyett, hogy menekülnénk …. az ellenkező irányba.

tsunami01.jpg

Megúsztuk Gyurcsányt, megúsztuk Orbánt, és végül az icipici Bajnai lesz az, ami mind megeszi … aki jól hazavág mindent. Bajnai egy lépés vissza, oda, ahonnan most mindenki eszeveszetten menekül … Ki csinál ilyet? Ki halad visszafelé? Csak a szegény magyarok … Akik Izaurának is gyűjtöttek. Nem, nem elmebetegek vagyunk. Ez egy konkrét behatás eredménye, drogok hatása alatt cselekszünk...valóság? Vigyázat, manipulálják! Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. A médiára sajnos, nincs rá írva ilyen figyelmeztetés.

A bajnai expressz a legjobb lehetőségként van beállítva, akárhova nézel, HVG, ATV, RTL, stb. Nincs más, csak a bajnai expressz. Vagy az Orbán sebesvonat, ami rég kisiklott (a Gyurcsány-Bajnai-Kóka szupergőzös spontán felrobbanása után). A média egyszerűen nem foglalkozik mással, csak hogy elhitesse a néppel, hogy a megadott lehetőségek közül kell választania. Nem, nem a választási regisztráció (ami egy vicc, egyetlen napnál nem lett volna szabad többet foglalkozni vele), hanem a média az, ami lekorlátozza a választási a lehetőségeket. A média az, ami 4 éven keresztül a nép kezébe nyomja az előnyomtatott választási cetliket: ikszeld be a jó választ .. sszzz .. ikszeld be a jó választ .. sssszzzzz – sziszegi, és közben a szerencsétlen polgár el kell, hogy fogadja a tényt, hogy nincs túl sok választás, tulajdonképpen csak kettő, de ha még jobban belegondol, csak egy – mindig csak egy.

tsunami_wave_9.jpg

A HVG egy gazdasági lap. Hány cikk szól mostanában arról, hogy hogyan omlanak össze a gazdaságok, hogyan tüntetnek, hogyan mennek tönkre emberek, és hogy miről szól a válság? Hány cikk szól a privatizációkról és leépítésekről, szociális támogatások megvonásáról, és arról, hogy ez mennyire durva? Hány cikk szól a megszorításokról? Hány cikk szól hetente arról, hogy a GDP egy elavult mérőszám? Vagy arról, hogy a gazdasági növekedés pomádé király új ruhája, hiszen ott, ahol a civilizáció kiépült, a növekedés nemhogy nem indokolt, de éppenséggel veszélyes is? A HVG elsősorban arról ír, hogy mit csinál Orbán, és hogy hogyan lehet őt és bandáját leváltani – Bajnaiék dicsőséges szakértői szövetségének segítségével, ámen :)

Az eredmény: Magyarországon a társadalom 90%-ával elhitetik, hogy az egyetlen értelmes választás a múlt választása. A neoliberális gazdaságpolitika választása – amit jobb helyeken már kitiltottak a történelemből, nálunk MOST akarják örökre bevezetni, a balliberális gulyás-totalitarizmussal, amikor a baloldal nem tüntet, hanem nyugszik és tapsol, és hálát ad, hogy nem Orbánék uralkodnak – nyugszik és tapsol, és nincs is más lehetősége.

Jó kis rendszer ez, a holdudvar kap pénzt, a többiek pedig süllyednek, és közben habzik a szájuk, de senki sem hallja őket, elvitte a cica a nyelvüket, sorry, ez van, c'est la vie. Mindig vannak, akiknek nem jön össze. Több szerencsét legközelebb. A neolib piramisban tipikusan csak a felső 1/3 az, akiknek jut valami emberi élet, bár ez csak materiálisan igaz, mert milyen élet az, ahol abban kell hinni, amiben Bajnai utazik?

Csoda, hogy elszabadul a szélsőjobb? Az ATV nézők pedig nem értik, mert azt hiszik, ezt Orbán csinálja.

Amikor az ország megúszott egy Gyurcsány 2-t, túlélt egy Orbán 2-t, akkor befizetni egy bajnai expresszre, egy „gyors felépülést” és „kiszámítható gazdaságpolitikát” ígérő (=MEGSZORÍTÁS + jó hírek a tévében, és örök remény) pilóta-piramis játékra, több, mint őrültség. Csoda, hogy ilyen valakinek egyáltalán eszébe jut. Ilyen nincs is. Ez Magyarország, a HVG vezetésével: Izaura helyett most épen egy lejárt lemezre gyűjtünk, Bajnaira akarunk beruházni, mert a politikai tesco-ban most ezt adják, és akciós is ...Összekuporgatott kuponjainkból most a bajnai expressz-re akarunk befizetni … mert a reklámújságokban (HVG) nagyon jókat írnak róla … Azt a szalmonellás menüt akarjuk mohón berendelni, amitől egész Európa kifeküdt … Mindezt önként és dalolva (a HVG vezetésével persze).

tsunami_waves.jpeg

A világ, Európával egy gigantikus új, gazdasági korszak küszöbén áll … Magyarország pedig ismét a vesztesekhez akar csatlakozni, egy újabb történelmi rossz döntés nyomán … szánt szándékkal akarjuk magunkra rántani a vasfüggönyt, harmadszor is immár (az elmúlt 23 év volt a vasfüggöny 2.) …

Mit szólna ehhez Ady? Azt, amit eddig is? Bruce Lee-nek igaza volt, a fiúk apáik démonait is megöröklik .. még midig a disznófejű nagyúrra küzdünk … és továbbra is Mohács kell nekünk, azaz most Bajnai.

FYI: néhány fontos tény a cikkel kapcsolatban:

  • Izaura nem egy valóságos személy, ha az lenne, természetesen mi is támogatnánk a gyűjtést a felszabadítására

  • Bajnai nem egy baloldali politikus, hanem egy liberális technokrata, aki a neoliberális (Európából már kivont, eljárt szavatosságú rendszerét) akarja bevezetni, hogy egy csinos kis fogyasztói állatfarmot csináljon az elv(=üzlet)társainak ebből "a kurva országból"...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

2 komment · 2 trackback

Címkék: média együtt hvg válság gdp bajnai lmp e14 izaura e2012

süti beállítások módosítása