HTML

#nemszavazOK, #nemOK - avagy: választási döntés 24 év demokrácia után :(

2014.10.12. 19:00 equally

Liberálisok vagyunk, demokraták, s tudjuk, a demokrácia intézménye mindennél fontosabb, el kell menni szavazni. Tökmindegy, mi van, kikre haragszol, kit kedvelsz nagyon, miben hiszel, a lényeg, hogy elmenj szavazni, mert ha nem mész el, azzal tönkreteszed ezt a csodálatos vívmányt, amiért évszázadokon át harcoltak, küzdöttek az emberek. Pontosan így gondolkodtam, 1990 óta, egész mostanáig …

 nemszavazok-copy.jpg

Ma már totál másképp látom ezt a szitut. Úgy vagyok vele, hogy adott egy probléma, és megoldást szeretnék erre a problémára. Amikor szavazok, részt veszek a választásokon, erre a problémára próbálok választ adni, reagálni, megoldást találni. Hogy egy analógiával éljek, tegyük fel, hogy ég a ház, az ember felhívja a tűzoltókat, és adott egy jó választ a problémára, mindenki örül.

Ezekkel a pártokkal azonban más a helyzet. 24 év tapasztalata nagyon durva tudatmódosító hatással bír, ha belegondolsz. Eddig 5x szavaztunk, 5x hívtuk ki a tűzoltókat, de sosem az volt, hogy kijöttek és eloltották a tüzet, hanem mindenféle egyéb dolgokat csináltak, aminek nem örültünk.

100 éve a demokrácia azt jelentette, hogy leitatták pálinkával, vodkával, sörrel a népet, és begyűjtötték a szavazataikat. Mint a birkanyírás. Van a birkáknál valami, amit a gazdáik meg akarnak szerezni. És meg is szerzik. A nép sem jár rosszul, mulatnak egy jót, volt egy jó vasárnapjuk, elmondhatják, hogy demokráciában élnek, és hogy éltek a jogaikkal, és jól mulattak. Ma is ez van. ismeretlen arcokkal van szétplakátolva a város. Mindenféle fejek, mindenféle méretben és színben. Van aki zöld, van aki liberális. Csomó minden van.

Vannak oldalak például. Jobb és bal. És akkor Gyurcsány felszólít, hogy ha nem akarod Orbánék arcát látni, menj el szavazni. Értsd: menj el, és szavazz valamelyik pártra azok körül, akik velük egy körben vannak. Sok pártjuk van. Az egész un. baloldal az övék. Tényleg mindegy, melyikre szavazunk.

Szóval, ma már azt mondják, ha nem megyünk el szavazni, nemcsak a demokrácia marad kihasználatlan, ami dráma, hanem még az is van, hogy Orbánék tovább uralkodnak. Ezért el kell menni. Hogy ne ők legyenek. Ne Orbánék, ne a másik oldal (a fideszesek is ugyanezt játsszák, mellesleg).

Én viszont azt mondom, átlátszó, amit csinálnak, szavazni küldenek minket, úgy általában, bármelyik pártra – de ezek mind az ő pártjaik. A választék széles skálája átverés. Azt mondják, szavaznom kell, mert különben lumpen elem vagyok, parazita a demokrácia testén. Én azt mondom, akkor szavazok, ha van kikre szavazni. Befektető vagyok! Ha nincs projekt, nincs befektetés. Nem adok pénzt, Nem adok időt. Nem adok szavazatot.

Kamura nem szavazok, mert én komolyan veszem a demokráciát, még ha az csak egy lehetőség is. Nem szavazok olyan pártokra, amik megsértették a demokrácia szabályait. Nem szavazok az MSZP-re, Gyurcsány pártjára (DK – amúgy kiknek és miknek a koalíciója ez a párt, de tényleg?), az SZDSZ pártjaira, Bajnaira és pártjaira, sem azokra, akik velük együtt nyomulnak, lásd PM (azt meg külön hagyjuk, hogy az LMP-t meghekkelték, most tekintsük úgy, hogy van a PM és kész, ne nézzük, hogy jöttek létre), és nem szavazok olyan pártra sem, mint az LMP, akik megfigyelésem szerint pontosan ugyanúgy működnek, mint ezek a pártok, a különbség csak az, hogy LMP más fikciót árul, de ez is ugyanúgy csak fikció, mint a baloldal fikciója, sőt, sok tekintetben még rosszabb, amikor bizonyos ügyekben ki kellene állni, mint baloldali, humanista pártnak – mert az LMP egyik sem ezek közül. Röviden: nem szavazok ezekre a pártokra. Azaz, nem szavazok. Ennyi.

Ha szavaznék, azzal azt érném el, hogy ezek a pártok tovább élnének, a kereslet (az, hogy rendszeresen rájuk szavaznak emberek) fenntartaná őket, és ez nekik elég az örök élethez. Az ő örök életük viszont azt jelenti, hogy sosem lesz saját pártunk. Nem lesz egy olyan párt sem, akik a társadalmat képviselnék. Nem lesz rendes párt, mert nem jöhet létre, amíg ezeket fenntartjuk a passzív, orrbefogós szavazatainkkal.

A mai napon elkezdek nem szavazni ezekre a pártokra, elindítom a versenyt. Hadd jöjjenek létre pártok, amik valódiak. Gyurcsányon és Bajnain túliak, az MSZP-n és az LMP-n túliak. Többpártrendszer van, vagy mi, nemde? Akkor lássuk azokat a pártokat!! Legyen világosság! Legyenek új pártok! Ez a menü SZAR! Ebből nem lehet választani! Ezek ócska pártok, ócska politikusokkal. Ha lesz egy új és valódi párt (és nem egy Krétakör party-ra gondolok :)), akkor ismét lehet majd szavazni kire, úgy, mint 1990-ben az SZDSZ-re. Ez ilyen egyszerű.

Tudatos polgár vagyok, és nem veszek részt átverésben. Valódi választást akarok. Kamuval nem érem be. Szélhámosok, bukott miniszterelnökök kíméljenek! Kamu zöld pártok detto, kíméljenek! Köszi, nem kérek! Engem már átvert az SZDSZ, s az MSZP is tulajdonképpen (bár velük kapcs inkább én vertem át saját magam), és átvert az LMP. Legyen itt a vége.

Ha nincs rendes áru a piacon, nem költök egy fillért sem. Ha nincs projekt, nem adok egy fillért sem, nincs befektetés. Bocs, de tényleg inkább megvárom, amíg egy valódi párt megjelenik a színen. Nekem megéri. Nekem csak ez éri meg.

És végül, félreértés ne essék, ha most Obama és a republikánus között kellene választani, mert 2012-t írnánk, bár elítélem Obamát és pártját és a kormányt, rájuk szavaznék, választanám a kisebbik rosszat, de nálunk más a helyzet. A baloldal megbukott. Sosem fog már a magyar társadalom egy Gyurcsányos kormányra szavazni, sem egy Demszky-s önkormányzatra. Ez van. Épp ezért fontos túllépni rajtuk (már így is késtünk 4 évet az LMP miatt). Ha most rájuk szavaztam volna, a következő 4 évig ebből éltek volna. Ezt nem akarom. Azt szeretném, ha eltűnnének. Valódi pártokat akarok. Valódi demokráciát. Szélhámosok kíméljenek! #Nemszavazok. #NemOK. És nem miattam van fidesz meg orbán mindenütt, hanem Gyurcsány és társai miatt.

 

 

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

Címkék: választás gyurcsány nemszavazok kétpártrendszer 2pártrendszer egypártrendsezr 1pártrendszer #nemszavazok #nemOK nemOK