HTML

MSZP+LMP? Egyedül nem megy? – az MSZP fúziót akar, és már a spájzban van

2012.10.02. 18:38 equally

Az LMP nyilvánvalóan az egyetlen izgalmas párt, amelyik bevitte a magyar politikai arénába a „lehet más a politika” jelmondatot, amit még a kivénhedt mszp-sek is megtanultak, a maguk módján, lásd, amikor Szekeres azt mondja, hogy „a lehet a más politika”. Amikor viszont az óránkra nézünk, azt várnánk, hogy Magyarországon már csak ilyen pártok dolgozzanak a parlamentben – de nincs ekkora szerencsénk, az MSZP, a rendszerváltás első számú kedvezményezettje, még mindig ott figyel a parlamentben, ráadásul szeretné bevacsorázni az LMP-t – egy kis Báthory grófnős vérfrissítés gyanánt.

Egy éve tart már a Karácsony Gergővel kiszélesített fúziós, választási szövetséges, „fogjunk össze” hadművelet az LMP és persze Schiffer ellen, aki pár napja jelentette ki, Bajnaira is kategorikus NEM a válaszuk, értsd, nincs együttműködés az MSZP-vel, sem ex-MSZP-s elnökökkel, mintha sima civilek vagy új arcok lennének. Ennek fényében eléggé bizarr lépés az LMP részéről egy a címlapfotó Karácsonyról és Tóbiásról, azzal az aláírással, hogy az együttműködésnek ezer lehetséges formája van. Mi ez, ha nem egy rekompenzáció? Egy balanszírozás? Mi történik most az LMP-ben? De tényleg?

kari-mszp_600.jpg
Karácsony = az MSZP OKÉ ... szép portré .. Karácsony nem is jogász ...


Bár Schiffer kijelentése totál logikus, Jávor Bence egyből odaugrott és adott NOL-nak egy azt felülíró nyilatkozatot, miszerint Schiffernek nem volt joga ehhez. Pedig, ha belegondolna, rájönne, hogy totál ciki, tarthatatlan, védhetetlen egy ex-MSZP-s miniszterelnök vezetésével összefogni „a baloldalon” (különös tekintettel arra, hogy az MSZP ál-baloldal – e percekben is folyik a botrány-vita a parlamentben azért, mert Schiffer le ál-baloldalizta az MSZP-t egy aprócska csúsztatás miatt, értsd, nem hagyta az MSZP-t úgy szerepelni, ahogyan szeretett volna, és most ezerrel ég a ház, mindenki Schiffert utálja, talán még Jávor is, de Karácsony tutira).

Visszatérve a Karácsony-Tóbiás fotóra, az mszp-s manipuláció elérte az LMP legbelső berkeit is.

Az LMP-s facebook oldal, és persze a társoldalak is, mint Nem a regisztrációra, Népszavazás 2012 stb, mind ezt a fotót ontják. Egy LMP normál szimpatizáns azt gondolja, meghekkelték az oldalt, az összes LMP-s oldalt.

surrender Dorothy! add meg magad LMP!


Gőzerővel dübörög a kampány, a hadművelet, amelynek az a célja, hogy lépésről lépésre elfogadtassák az LMP-s tagokkal és a szimpatizánsokkal, hogy az MSZP nem is olyan vállalhatatlan dolog, hát még ha nem egy-, hanem ezerféle együttműködési lehetőség kínálkozik!

Beindult egy szervezet belső immunitásának, belső ellenállásának a szisztematikus felőrlése. Ronda ügy.

dorothy_500.jpg

Az egész baloldali média felsorakozik, miközben a kis LMP úgy próbál ellenállni, mint az Egri Nők. De meddig? Nyilvánvaló, hogy lesz egy pont, amikor a Kálmán Olgák és indexes, Nol-os újságírók jajveszékelése, a neonácik és hungaristák, meg horthysták elleni kirohanásaik meggyőzik az LMP-s szavazókat, hogy „össze kell fogni”, hogy „össze kell fogni az MSZP-vel”, mert „egyedül nem megy”. A mai fotó ráadásul az LMP facebook oldalának címlapján jelent meg … értsd, az MSZP már a spájzban van …

ripacsok2.jpg
vissza a 80-as évekbe? ez valami rossz vicc? egyedül nem megy?

 

Jávor Benedek egyből mellé-nyilatkozott, jelezve, hogy erre Schiffernek nem volt jogköre, lévén, hogy csak a kongresszus dönthet (Schiffer pont erre hivatkozott a választási együttműködésről, onnantól pedig az MSZP-vel való majdani, „hatványozottan hipotetikus” együttműködést a saját nevében fogalmazta meg, erre utalnak a „személy szerint” kifejezései, meg az „tudom elképzelni” kifejezések is). Jávor egyértelműen a Bajnaira mondott NEM-et támadta a kongresszus nevében. Ennyire benyomultak volna az MSZP csápjai? Tény, hogy az amerikai külügy Washingtonban jelezte, hogy az MSZP-t akarja következő kormánynak (lásd Braun Róbert, mszp-s ügy-intéző kiküldetését). Shit happenz? MSZP happenz?

Az MSZP nem tehet mást, nekik ez az egyetlen esélyük: ahogyan azt a választási hadviselési stratégiájukban leírták, és olyan helyzetet kell mesterségesen előidézni, amelyben a választók a fidesz és az mszp közti választásként élik majd meg a választásokat. Nekik ez az egyetlen esélyük, az LMP-nek viszont az, hogy ezzel a 2010 óta tartó offenzívával szemben mégis megőrzik integritásukat és függetlenségüket. Ami az integritást illeti, azt a Schiffer-Karácsony tengely erőltetése ezt eléggé szépen őrli fel … és most már tovább hasadt azzal, hogy Jávor odaállt Karácsony oldalára. Jávor = frakcióvezető … ez LMP-s terminológiával felér a pártelnökkel (ami nekik nincs) … vicces, hogy mindezt Schiffer találta ki anno … ez a lapos, FLAT demokrácia …
hogy ne jöhessenek létre az LMP-ben Gyurcsányok, Bajnaik, Orbánok, stb. … Karácsony és Jávor ezzel szemben utaznak ...

Tényleg olyan óriási különbség van a két elképzelés között?

Aközött, hogy „választási szövetség”, „összefogás az mszp-vel”, és aközött, hogy bejutva a parlamentbe megvizsgálják az együtt-kormányzás lehetőségeit?
A különbség csak látszólag nüansznyi, a valóságban a szitu ég és föld.


Egy választási együttműködés esetén az LMP közös csapatot alakít az MSZP-vel, s ezzel kimondják, társak, partnerek, kölcsönösen elfogadják egymást. Az MSZP-nek több sem kell – ezzel megvan az új legitimációjuk. Az LMP pedig kap egy biztos helyet a parlamentben, Karácsony Gergelyből lehet egy Kóka, és onnantól az LMP lesz a kispárt az MSZP mellett, azzal szövetségben (az LMP lesz az új SZDSZ).

Ezzel szemben egy közös kormányzás lehetőségének a megvizsgálása, majd akkor, ha mindenki a maga erejéből bekerült a parlamentbe, egészen más. Mondjunk egy egyszerűt: kampány idején az LMP simán kritizálhatja az MSZP-t. Sőt, ma is, holnap is, simán kritizálhatják az MSZP-t. Választási szövetség esetén ez holnaptól már nem így lenne. Holnaptól már az jönne, hogy a fidesz rossz – és itt a pont. A cél a kormány leváltása lenne csak, és bármi áron – értsd, annak az árán, hogy ismét az MSZP következik. Az LMP nem kritizálhatná az MSZP-t már holnaptól sem (per pillanat óriási harc van a parlamentben az LMP és az MSZP közt, és persze Schiffer az :)) Az MSZP pedig szépen elkezdhetné a nácizmus elleni dicső harcát, a gárda, a fidesz,a jobbik, stb. ellen.
Ugyanezt hallgatnánk akkor is, amikor valami gond lenne azzal, ahogy kormányoznak. Azt mondanák, tökmindegy, mit csinálunk, a lényeg, hogy ne az Orbán legyen. Az LMP pedig ott ülhetne a parlamentben, és … tenné a dogát – az MSZP szabta kereket között. Egy együttműködés fúzió. Persze, azt mondják, „á, dehogy, egyáltalán nem az”. De mi láttuk és tudjuk, hogy az. Az az MSZP behatol az LMP-be, átjárja azt. Ha az MSZP-nek nem tetszik egy LMP-s politikus, átszól, és zárt ajtók mögött levajazzák, hogy az illető vegyen vissza, és a frakciót, meg a választmányt is ellene hangolják. Ami azt illeti, úgy tűnik, már most van némi behatása az MSZP-nek az LMP berkein belülre.

A történet végkimenetele az lenne, hogy az LMP-nek ciklusról ciklusra egyre keményebben kellene hazudnia az embereknek. Egyre keményebben kellene bevetnie az MSZP-t és saját maguk ténykedését is legitimáló ZÖLD és tiszta politikára törekvő, jogvédő-, öko-párt image-üket, persze csak fedezékként.


Választási együttműködés, „összefogás” nélkül viszont az lesz, hogy az LMP végig az maradhat, ami, és semmiféle kompromisszumra nem kényszeríthető. Ha a parlamentben úgy hozza a vita, simán elmondhatják, hogyan harcoltak anno az MSZP ellen is, amivel persze hiteltelenné teszik az MSZP-t, de hát mi mást érdemelnének?

mszp9.jpg
LMP, nem fog fájni ... a fúzió jóóóóóóó, "az összefogás" jóóóóóóóóóóóó

Ma még/már a 4K! is ott tart, hogy többé nem kell az MSZP-re orrokat befogva szavazni – mondták legutóbb (némi „fogjuk össze” kampányolás után, a Milla kötelékében), lehet új pártokra is szavazni, mondták. Ki tudja, lehet, hogy ha az LMP-t bedarálnák, akkor ismét észbe kapnának, hogy mégiscsak jó „az összefogás”?

Akárhogyan is, ami érdekes, az az, hogy ha az LMP nemet mond, akkor az új pártok is nemet mondanak … Amíg az LMP nemet mond, addig a többi új párt is nemet mond … (és akárhány baloldali párt keletkezhet!) … Az LMP az utolsó védvonal, amely az MSZP-t megállíthatja … (ha az MSZP ismét kiszabadul, ha elszabadul, akkor annak újabb 20 kamuév lesz az eredménye, kamudemokráciában, kamufejlődéssel, és menetrendszerű megszorításokkal, évről évre csökkenő életszínvonallal … és 4-8 évente egy kis fidesz diktatúrával).

Az LMP az utolsó védvonal … illetve, nézhetjük úgy is, hogy az első! Az LMP már megvetette a lábát ott, ahol párt eddig még soha! Az LMP egy avantgárd, egy előre tolt helyőrség! Most, amikor a kétpártrendszer lelepleződött, nekünk van egy harmadik pártunk, amely ráadásul valódi, sőt, valódi baloldali párt is … Ez olyan, mintha az USA-ban a kiüresedett demokrata és konzervatív párt mellett egy valódi pártra is lehetne szavazni !! Az amcsik mit nem adnának ezért!

Mindegy, ha az LMP-t sikerülne is megtörniük / feltörniük, az ellenállás akkor sem maradna abba. Az LMP mostani helyén, a valódi baloldalon másodpercek alatt keletkeznének új és még újabb pártok, amik mind el lennének tökélve, hogy nem vesznek részt ebben a „mesterségesen előidézett választási helyzetben”, miszerint vagy mszp vagy fidesz, vagy mindenki megadja magát, és besorol az mszp alá, vagy marad a fidesz, és azt mondják, fuck fidesz, fuck mszp!

Az LMP ezzel együtt óriási veszteség lenne … a bedarálásukból nyert energiával pedig az MSZP (tekintve a kartell-pártok lelepleződési folyamatának a sebességét, az emberek kijózanodásának a sebességét) még 2014-ig sem jutna el ...

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demoasp.blog.hu/api/trackback/id/tr784937035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása