HTML

a fidesz rendszert váltott – az állítás stimmel, de milyen az új rendszer?

2014.02.18. 21:31 equally

Rendszerváltásról beszélni természetesen túlzás, hiszen ez még mindig (sőt, jobban, mint valaha) a jó öreg (neo)liberális kapitalizmus. Ezzel együtt, az átalakítás-csomag, amit a fidesz végrehajtott, döbenet és figyelemreméltó, már csak azért is, mert totál egybeesik a globális átalakítási munkálatokkal. Igen, ugyanaz történt nálunk, mint máshol. Nem rendszerváltás, de rendszer módosítás, a rendszer felkészítése egy új érára. Olyan ez, mint a komputerek felkészítése volt a Y2K korszakra. De lássuk ...

1984-e1332383015843-550x462.jpg

A legnagyobb problémát természetesen az un. „baloldali” sajtó (a másik kormányzó hatalmi tömb sajtója) propaganda tevékenysége okozza. Amíg ugyanis Orbán központosításáról, a sajtószabadság hirtelen megszűntéről, a köztársaság megszűnéséről, az alkotmányos válságról, a korrupció hirtelen elburjánzásáról adnak hírt, addig népvakítást végeznek, és nem teszik lehetővé egy valós kép kialakítását a helyzetről.

De lássuk a helyzetet. Sajtószabadság nem volt Orbánék előtt sem. Totál nem. Amikor 2006-ban a NOL, a HVG és más ballib médiumok főszerkjei hetente találkoztak az MSZP embereivel egy kis stratégiai fejtágításra, meetingre, a sajtószabadság ott, helyben megszűnt, Lamperth Mónika akkoriban el is szólta magát, hogy kézi vezérlésre fogták a médiát. A sajtószabadság azonban nem itt ment tönkre, az egész kereskedelmi média úgy van kitalálva, felépítve, hogy a sajtószabadság lehetetlen, sőt, konkrétan ki van iktatva. A kereskedelmi érdek csak látszólag „politika-semleges”, valójában a hatalomnak ad totális kontrollt bármi felett, a média felett is. Tulajdonképpen maga a hatalom az, ami némiképp pártsemleges. A korrupt nagy-pártok egyformán a hatalom kiszolgálásán dolgoznak, cserébe .. pénzért.

 

Many-American-politicians-010.jpg

Akármilyen nehéz a ballib médiára rácsatlakozott embereknek ezt megérteni, ami világszerte történik, az történik itt is. Obrán rendszert változtatott, felkészítette a rendszert az új minőségi követelményekhez. Magyarország tényleg jobban teljesít – ha úgy vesszük. Magyarország egy szinten tényleg élvonallá vált. De miről van szó?

 

KONTROLL.

Az új éra, ami elkezdődött, amelynek Chelsea Manning, Edward Snowden, a Pussy Riot, a Bolotnaya tériek, az Ukrán forradalmárok, a Gezi parkos törökök, a társadalmilag szolidáris spanyolok harca a rendszerrel MIND a részei. A rendszer egy dolgot akar TOTÁLIS KONTROLLT ... Ezt akarja az USA-ban, és ezt Ukrajnában, Moszkvában, és nálunk is. Az emberi tényező, a társadalmi szerveződések végső kiiktatását.

 

Miners-Strike-Orgreave-Ne-008.jpg

 

Orbánék nagyon sokat tettek – de korábban az MSZP is ugyanezen dolgozott. Lásd, a gyűlöletbeszédért való elítélhetőség projektjét ifj. Bárándy és társa részéről – az MSZP színeiben. Lásd, az álarc és védekező eszközök (pajzs) viselésének tilalmát. Plusz lásd 2006-ot, ahol mindazt elkövették, felülről szervezetten, amit azóta valaha láttunk más országokban. A különbség csak annyi, hogy nálunk azt mondták, a ballib médiában, hogy a a csőcselék ellen harcoltak, a békés polgárok védelmében (ilyen állat szemétséget társadalom ég nem szopott be!!! – de nálunk igen).

 

orbán_1984.jpg


Magyarország kiszolgáltatottá vált, ez a state capture esete.

Azt csinálnak velünk, amit akarnak. Nincs és nem is lehetséges ellenállás. Mielőtt elkezdődne a szerveződés, már tudnának róla (és elhelyeznék az ügynökeiket, hogy meglegyen a kontroll). Központosítás? Igen. Úgy, mint az MSZP-SZDSZ idején is.

Tök mindegy, hány feje van a rendszernek, a lényeg, hogy amikor pl. kormányváltás van, akkor a hírszerző pont hu 2 héten belül bejelenti, hogy nem tud megélni. Addig tudott, és állítólag a piacból éltek. Kormányváltás után – nem tud. A HVG vette őket magához, költségvetési ernyőként. Miért ilyen jótékony egy kereskedelmi média akkor, amikor más médiumok amelyek ugyanabból a piacból élnek, tönkremennek? Lehet akár ezer feje is a rendszernek, a hatalomnak, a hatalom egyik vagy másik tömbjének, az ugyanaz a központosítás, ugyanúgy köz-pénzből történik a finanszírozás – vagy kereskedelmi cégek kasszájából, akik a hatalomhoz konkrét szálakkal kötődnek.

obama-1984.jpg

megvalósult a totál kontroll

Megvalósult, és immár nincs semmi, ami szembe mehetne a rendszergazdák által kiadott paranccsal, intézkedéscsomaggal, direktívával. Magyarországot ezüst tálcán szolgálják fel Orbánék annak a globális kereskedelmi hatalomnak, amely ellen olyan lelkesen szónokolt a kis Orbán, mármint Orbán kiskorában, amikor még csak pályázott erre a szerepre, erre az állásra, erre a pozícióra.

 

Magyarország immár egy stabil pont a térképen.

Orbánék megcsinálták, megnyerték az évtized dolgozója versenyt a globális helytartói mekiben. Navracsics valahányszor ellenzékben nyilatkozott, mindig a befektetők érdekeiről beszélt. Nos, most már tudjuk, miről beszélt. Amikor Orbán azt mondta, ne azt figyeljék, amit „a zembereknek” mond, azt is értjük most már.
A hatalom számára nincs bal és jobb. Csak érdeke van, csak kereskedelem van, és csak stabilitás. Orbánék tudták, hogy ha felmutatják, hogy keményebbek, mint Bajnai, ha jobban át tudják vinni a projekteket (megszorítás, megregulázás, megosztás), akkor az MSZP-SZDSZ-re nem lesz szükség. És ha odafent kihúzzák a heart-plug-ot a ballib tömbből, akkor az lufiként zsugorodik össze. Orbánék a legprofibb és legalázatosabb helytartók szerepét akarták megszerezni maguknak - és sikerült. Gyurcsány, Bajnai és Kuncze hiába tépik a hajukat.

Magyarország egy olyan szemétdomb, ahol immár rend van. Gyurcsányék „alatt” az egész rendszer folyton összeomlás közeli állapotban volt, 2006-ban felülről kellett beavatkozni, a hatalom ilyen direkt módon még sosem mutatta meg magát Európában!

Orbánék alatt minden stabil. Stabil és kiszámítható, mint a világ legjobban organizált rabszolgatelepe. Bajnaiék nem tudnak ilyet.

Orbánék megmutatták – és mind a számok, mind a tények őket igazolják. Az MSZP-SZDSZ érának annyi. Ők nem voltak soha ilyen jók. Ennek oka, hogy túl régi már a szervezetük, nehezen egyben tartható. Orbánék viszont új hatalmi kiosztást hajtottak végre, mindenkit bevonva, a legkisebb trafikosokig, mindenütt megvan a kormányhű, rezsimhű réteg. Nem úgy, mint Gyurcsányéknál. Orbánék megcsinálták. Bizonyították, hogy bármit meg tudnak tenni a rájuk bízott országgal. Ők a legkeményebb és egyben legnépszerűbb helytartók. A leghatékonyabb rendszergazdák. És kérnek engedélyt Magyarországot jobboldali országként tekinteni. És meg fogják kapni. Ha hagyjuk. Ha-ha.


Bajnai_es_csapata.jpg

Ha most Bajnai lett volna a rendszergazda?

Ugyanezek a folyamatok mentek volna végbe. De senki nem panaszkodott volna (az lett volna a mottó, hogy „miért? nem teszik a kapitalizmus? akkor hogy akarsz olyan jólétet, mint ami más kapitalista országokban van? ne röhögtesd ki magad!”).

A ballib körökben ez jól ment volna, de az csak a társadalom 1/3-a. A stabilitás viszont egyre gyengült volna. Orbánéknál: egyre növekedett. Mert Orbánék látszólag a full magyar társadalmat képviselik, az alapján, hogy NEM a ballibeket, tehát-ergo: az egész mínusz 1/3 -ot képviselik :) Ez persze nem igaz, ők is max egy 1/3-ot képviselnek. Csak ma Gyurcsányék miatt úgy tűnhet, hogy mindenkit, kivéve őket.

Orbán győzött

Bajnai nem indul miniszterelnök jelöltként, már másodszor. Orbán győzött. Magyarország vesztett. Meggyengült, kiszolgáltatottá vált. Kiszolgáltatottabbá, mint valaha. És Orbán hadserege ezt azért tudja megtenni, mert ha ma elindulna egy mozgalom Orbánék leváltására, 5 perc alatt ott lennének benne az MSZP/SZDSZ ügynökök, akik végül egy „Bajnai for president” kampányba folyatnák bele az egész mozgalmat.

ez itt a baloldali forradalom helye

ezt a fejezetet egy másik cikkben bontjuk ki, itt és most csak annyit, hogy:

Ha majd a ballib „szavazók” kikérik maguknak Gyurcsányt és Bajnait, akkor majd mondhatjuk, hogy a szellem napvilága ragyog elegendően sok ház ablakán. 

 

 

★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★   ★  

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: orbán gyurcsány rendszerváltás rendszer kapitalizmus 2010 bajnai rezsim

A bejegyzés trackback címe:

https://demoasp.blog.hu/api/trackback/id/tr975821467

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.